Šta je novo?

Koju od sledece tri graficke kartice?

Psyche

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
309
Koju od tri sledece kartice:
MSI ATI X600XT RX600XT TD128E 128MB DDR R
ili
MSI NX6200-TD128E 128MB DDR R
ili
MSI ATI X300SE RX300 TD128E 128MB DDR R

Dakle, treba mi PCI Express kartica, medjutim posto se necu igrati na racunaru, zelela bih da prodjem sto je moguce jeftinije.
Prve dve su oko 90 eura, a treca je znatno jeftinija. Koja je razlika medju doticnima i koja bi najvise odgovarala mojim potrebama (web dizajn ukljucujuci Flash).
Trenutno ne kupujem uz racunar novi monitor, ali cu iduce godine najverovantije uzeti neki TFT model (ukoliko ovo ima nekog znacaja). Racunar treba da posluzi bar tri godine bez ikakvog upgradea.

Ploca ce najverovatnije biti MSI K8N NEO4-F FSB1000HT uz CPU AMD ATHLON 64 3000+ Whinchester i 1 GB RAM-a.

Hvala!

Ukoliko ne zelis nesto preterano da se igras, onda mirne savesti mozes uzeti ovu poslednju,tj. X300SE. Za rad u flashu posluzice i mnogo slabija karta, tako da ovo je OK izbor. U pitanju je 64-bitna verzija kartice, koja dolazi sa DriectX 9.0 podrskom, tj. podrzava Shader Model 2.0,ali to ti nije bitno za rad u 2D-u.
X600XT je u stvari 9600XT karta sa PCI-E magistralom. To je stara,ali veoma dobra karta. Takodje dolazi sa podrskom za SM 2.0. Otrpilike u 3D-u je duplo brza od X300SE.
Sto se 6200 karte tice tu se diglo dosta prasine. Veliki je procenat onih koji se moduju u 6600 ili nesto jace i tada postaju veoma isplative za ulozen novac. Dobitak u performansama je oko 70-80%.

Ali kako se neces igrati, i vise nego dovoljna je X300SE.

Radice to bez problema i sa trecom karticom ali ako planiras da uzimas TFT mozda je bolje da odmah uzmes neku od prve dve.
Ja bih se odlucio za MSI NX6200-TD128E 128MB pogotovu sto kasnije neko moze da ti pomogne da je ubrzas (OC, mod...)
Mozda to moze i malo jeftinije (~85e) smo gledaj da kartica ne bude HyperMemory (ATI) ili TurboCache (Nvidia) odnosno da ne bude 64-bitna nego 128-bitna.

gandy911 je napisao(la):
Ja bih se odlucio za MSI NX6200-TD128E 128MB pogotovu sto kasnije neko moze da ti pomogne da je ubrzas (OC, mod...)

To joj apsolutno ne treba ako ne zeli da se igra. ,)

eternity je napisao(la):
To joj apsolutno ne treba ako ne zeli da se igra. ,)
A kad dodje Longhorn?
Rekla je da treba da radi 3god bez upgradea. :wave:

Poslednja izmena:
gandy911 je napisao(la):
A kad dodje Longhorn?
Rekla je da treba da radi 3god bez upgradea. :wave:

Onda joj ne moze pomoci ni 6200. ;)

eternity je napisao(la):
Onda joj ne moze pomoci ni 6200. ;)
Mozda, nisam siguran (nisam probao longh.)
:)
U svakom slucaju jaka je to masina greota je da ima X300, mada uvek moze posle 1-2god dana da za sitnu lovu zameni samo grafiku i bude na konju.

Onda cu najverovatnije da uzmem ovu poslednju, a novu graficku mogu da kupim kada se ukaze potreba tj. kada budem kupovala monitor. Tada to valjda nece biti skupo kao sada, pa cu toliko verovatno moci da izdvojim. I da, definitivno se ne igram na kompu, niti cu.
Hvala puno decaci :)

Poslednja izmena:
sto ne uzmes 6200TC, kad vec neces da se igras!
p.s.
kakve veze ima Longhorn sa graf. karticom??

ToxiC je napisao(la):
p.s.
Pa zato sto je skuplji nekih 40 eura u firmi u kojoj planiram da kupim racunar :(

ToxiC je napisao(la):
p.s.

Ma nema nikakve veze. Sto da nece mozda sporije da scroluje?! :p

Poslednja izmena:
Ja se stvarno izvinjavam ako sam nesto pogresio ali cini mi se da su za LongHorn najavljivali neki novi graficki endzin i novi 3D desktop koji ce biti mnogo zahtevniji od sadasnjih, mada ne znam da li su u medjuvremenu odustali od toga kao sto su odustali od mnogih drugih unapredjenja...

Vrh Dno