Šta je novo?

Koju NF4 plocu da kupim?

photo

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2005
Poena
620
Dakle,interesuje me koja je najbolja varijanta N Force 4 ploce na koju bih stavio AMD athlon64 3200 i Gainward 6600gt uz 1gb RAM-a. Bitno mi je da cena ne bude preko 130 evra i da je ploca kvalitetna,stabilna i brza.
Ja nisam laik mada nisam ni strucnjak.Za sada se razmisljam izmedju Epox 9npa+ (jer mi je drug non stop hvali iako je ploca malo starija) i Chaintech VNF4 ultra (jer mi je drugi drug koji se bavi racunarima jako hvali).
Ajde pomagajte mi pri odluci Znaci nemojte se vezivati za ova dva modela ako imati neku bolju opciju da mi preporucite.
Hvala puno unapred

Pa kao i u svemu ostalom - koliko para toliko muzike. Pitanje je sta je tebi zaista potrebno?
Zagrizeni overklokeri ce uvek uzeti DFI, eventualno Asusa medjutim pitanje je da li ti se isplati placati nesto 20-30 (pa i vise) eura ako nemas potrebe za tim.
Konkretno, ja sam se interesovao za tog Chaintecha kad se pojavio ali ga je tad bilo tesko "uloviti" jer je dobio odlicne kritike za relativno malu sumu novca. Ako ga sad ima verovatno je opet osetno jeftiniji, a ponovo kazem - pokazao se kao stabilna varijanta. Naravno oprema i pakovanje mu nije "fancy" kao kod gore pomenutih ali je i vise nego OK.

I Epox kojeg si naveo takodje ne spada u sam vrh ali je isto tako solidna ploca, imao sam prilike da je vidim kod druga i ono - skroz ok, secam se samo da je malo nezgodno postavljen ATX konektor.

btw. Sto si otvorio 2 ista topica? :)

DFi je uvijek dobar izbor .. ploča je kvalitetna, biosi redovito izlaze, puno je ljudi ima, lako je riješti neki problem ako se pojavi.

Nezgodno postavljeni ATX konektori su kod Epoxa standardna stvar :)
No, zato je NB čip odbro smješten pa je moguće zamijeniti hladnjak kad prozuji.
Prema mojim, a i iskustvima drugih Epoxi obično nemaju kontrole okretaja venta na NB hladnjaku i CPU hladnjaku i to je otprilike to. Također, jedino Epox ThunderProbe može pravilno očitati voltaže i temperature... CPU-Z, Everest i ostala svita očitavaju svašta. Ima možda još koji sitni nedostatak, ali su zato stabilnost i OC dobri, ploče budu krcate Rubycon kondićima (barem SLI verzije) isl. Ja sam svojom jako zadovoljan :)

Vrh Dno