Šta je novo?

koju muziku nosite

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
kada probavate razne uređaje?

Negde sam pročitao kako nije loše da se, pre nego oldučite šta kupite od zvučnika, risivera isl..ponese neki svoj disk sa muzikom (ili dvd, ili bilo šta..) na osnovu koga se određuje da li će da vam uređaj prija.

da li vi to radite i ako radite šta vam je "referenca"?

Recimo da slušate svakakvu muziku, od klasike do rap-a.

I naravno, interesuje me koliko su naši prodavci u bg raspoloženi za takva probavanja..?

Zahvaljujem

Poslednja izmena:
pa kao, u principu se nosi ono sto se slusa, posto je to nesto sto pre svega treba uzeti u obzir

imaju svi iole bolji neke allround diskove, a mozes i skinuti npr neki od tih diskova pa poneti, npr Marantz audiofille test, ili kako se vec zove disk

sto se tice prodavaca, ako su bezobrazni, samo ih ignorisi i teraj po svom ... HiFi se kupuje na slusanje, a ne iz kataloga

Ponesi ono sto ti slusas, i sto je najbitnije, budi raznolik sa materijalom, da vidis kako se koji sistem ponasa na ovu ili onu vrstu muzike da ne bi bilo posle:" Pa kako se ne cuje dobro Nightwish, a u radnji je Betoven rasturao?!" ili nesto slicno. Kontas na sta mislim;) I naravno, gnjavi prodavce. Zato su tu i primaju plate.

Poslednja izmena:
uh, ja ne nosim muziku, ali odradjujem sledece -

ljudi koji slushaju slichno kao i ja (RnB nekomercijalni, house, psytrance, disco house, i poneshto od metal-a, country-ja i balada domacih i stranih) a pre toga su imali iskustva sa odredjenim zvuchnicima i uredjajima - e njih pitam. u sushtini, znam dosta techno freak-ova, i ako je zvuchnik kvalitetan, razlika u zanrovima muzike i nece da se primeti.

jedino mi je bitno da ima dobar bass, i da prilikom velikog volume-a nema distorziju, ili kako se vec zove kad "zvoni" od jachine.

trenutno imam sledece:

na kompu: Sonic Gear EVO 7 i svima bih preporuchio, ko hoce jeftine, a kvalitetne i jake zvuchnike

na TV-u: JBL JBL SCS-178 i takodje, kupio po preporuci, od jednog lokalnog muzichara, i nemam zamerki.

uh, ja ne nosim muziku, ali odradjujem sledece -

ljudi koji slushaju slichno kao i ja (RnB nekomercijalni, house, psytrance, disco house, i poneshto od metal-a, country-ja i balada domacih i stranih) a pre toga su imali iskustva sa odredjenim zvuchnicima i uredjajima - e njih pitam. u sushtini, znam dosta techno freak-ova, i ako je zvuchnik kvalitetan, razlika u zanrovima muzike i nece da se primeti.

Takodje dobra proba, jer cujes vise misljenja, ali u svakom slucaju treba najvise verovati sopstvenim usima. Pored zvonjave, svaka kutija ima i koloraciju, odnosno boji zvuk zbog svoje nesavrsenosti izrade. :smoke:

Poslednja izmena:
Vrh Dno