Evo i mene...
ako neces touch screen,onda nemoj da uzimas Sony-a(neko ti je gore preporucio sonya).
Sto se tice drugih kamkordera,kao referentnu cenu cu uzeti cene u zapadnoj Evropi,posto su,da kazem,priblizne cene njima i kod nasih nezavisnih prodavaca(znas na koga mislim

)
Ako bi vec dao preko 600 eur onda ti bez sumnje preporucujem Panasonic GS75.To je najjeftiniji 3 ccd model na trzistu.Dakle 3 ccd-a uvek ce dati bolju sliku od 1 ccd-a,ma koliko kamera sa 1 ccd bila skupa(doduse ajde da kazem da ne zavisi sve od ccd-a vec i od objektiva i samog procesiranja slike,ali taj Panasonic ima leica dicomar objektiv,a procesiranje je standardno,kao i kod drugih 3 ccd modela).
Taj model u Francuskoj kosta oko 650 eur,pretpostavljam da za tu cenu ce ti ga i ovdasnji prodavci (sem eltima i slicnih) ponuditi,a za taj novac,to je best buy.
Negde si napisao da ti treba osetljivost od minimum 1 lux.To je ne moguce,ne moguce pri nekoj normalnoj duzini ekspozicije.Naravno kod svih kamera imas mod duge ekspozicije,razlicito ga nazivaju,kod panasonica ga zovu "color night view",tada se ekspozicija produzuje do 1/3 sekunde,posto si upucen u to pretpostavljam da ti ne trebam objasnjavati i mane snimanja pri dugackoj ekspozicji bez stativa.
Ovaj kamkorder ti je bukvalno klasican panasonic kamkoreder samo sto ima 3 ccd-a.Zasto to kazem?Zato sto ne treba ocekivati opticki stabilizator,zebru i slicne naprednije funkcije,koje imaju recimo GS400 ili MX500.
Pitanje je da li ti to i treba trenutno(od viska ne boli glava),ali posto si i onako ciljao na kameru sa 1 ccd,a ja ti "nudim" (predlazem) 3 ccd,to ti i nije bilo bitno.
Eto sada ti ostaje da se raspitas kod prodavaca sa bencha da li ti je mogu prodati po ovakvoj ceni.
P.S. ukoliko cena koju oni nude ne bude prihvatljiva,pisi,pa cemo videti neku drugu kameru.