Šta je novo?

Koju mi TV karticu preporucujete?

staja

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
604
Da li neko ima iskustva sa TV karticom KWORLD, kakav joj je kvalitet slike, i koje su joj mogucnosti grebovanja. Da li neka kartica moze direktno da grebuje u divX format.

Sve TV tuner kartice koje se kod nas mogu nabavaiti a mozda i sire imaju mogucnost snimanja u neki od A/V formata, najcesce avi. Ono sto bitno razlikuje sve te kartice, osim kvaliteta tunera, a samim tim i slike koju prikazuju je kvalitet softvera koji dobijas uz njih. Mozes se osloniti i na tzv. third party software ali najcesce to ne resava sve situacije.

Nego da odgovorim konkretno na tvoje pitanje: Od softvera zavisi da li kartica moze da grebuje direktno u DivX. Programi poput VirtualDUB-a i Capturix-a omogucuju direktnu konverziju. (uz pomoc instaliranog DivX codeca naravno)

Sto se tice preporuke, moj izbor je PCTV (Pro).

Hvala na preporuci. U medjuvremenu sam probao TV Tuner KWORLD, i nisam bas odusevljen kvalitetom slike, pogotovo sto sam nekad imao ATI All in Wonder koji je imao sjajnu sliku. Cini mi se da ova kartica trazi dosta jak signal. Da li je isto i kod ostalih kartica?

Da, sve TV tuner karte trebaju dobar signal, zbog okruzenja u kojem se nalaze ne smeju tuneri da budu previse osetljivi.

prolink`s pixelview rules.Ima sve sto ti treba za nekih -60 evrosa

PixelView PlayTV pro

Mislim da cu se odluciti za PixelView PlayTV pro sa oznakom XP jer ima dobru MPEG2 kompresiju u realnom vremenu. Ako neko ima ovu karticu zanimalo bi me koliko je veliki jedan fajl izgrebovanog filma?

Hauppage WinTV ili Pinnacle PCTV (Pro). Najbolji (ne racunajuci AIW) i najskuplji :cool:

Re: PixelView PlayTV pro

staja je napisao(la):
Mislim da cu se odluciti za PixelView PlayTV pro sa oznakom XP jer ima dobru MPEG2 kompresiju u realnom vremenu. Ako neko ima ovu karticu zanimalo bi me koliko je veliki jedan fajl izgrebovanog filma?

Bolje uzmi kartu sa oznakom HD, dakle play TV pro HD. Ima connexant 25***, koji grebuje u 720x480 native.

Pozdrav!

Ako ne znas gde, salji PM da te uputim, cena je 60EUR, ima i TV tuner, i FM tuner, i daljinski i video-in mogucnosti...

Pozdrav!

malo off :)

Da se i ja "ogrebem" o isti racun. :)
Koji se program najcesce koristi za gledanje analogne sat tv pomocu regular TV karte?

Rad pod XP-om

Da li PixelView kartice (pominju se 3 modela) rade bez problema pod XP-om (zbog cega je posebno radjen model sa oznakom XP?)

PixelView PlayTV HD

Posto sam kupio PixelView PlayTV HD, iznenadjenje je da pod XP-om neradi sve kako treba. Moja briga da li su drajveri za XP dobri, bila je opravdana. Zato molim sve one koji imaju iskustva sa ovom karticom da daju neko uputstvo ili savet kako resiti problem.

Re: PixelView PlayTV HD

staja je napisao(la):
Posto sam kupio PixelView PlayTV HD, iznenadjenje je da pod XP-om neradi sve kako treba. Moja briga da li su drajveri za XP dobri, bila je opravdana. Zato molim sve one koji imaju iskustva sa ovom karticom da daju neko uputstvo ili savet kako resiti problem.

Nije problem u kartici, nego u driverima. Idi na sajt i skini poslednju verziju, radi savrseno...

Pozdrav!

staja je napisao(la):

Ja nisam bez veze rekao da uzmes Pinnacle ili Hauppage...Nadji negde genericke WDM drajvere i WinDVR ili neki drugi 3rd party softver...Ili slozi kartu u regal i cekaj drajvere.l

staja je napisao(la):

moj predlog ti je da prvo odes na sajt i skines nove drajvere. koliko sam video najnoviji su od 22/10/2002 sto ne verejuem da si dobio uz karticu oko 4Mb

http://www.prolink.com.tw/new_web/download/protv_multimedia.htm

meni je nova verzija dravjera resila problem za TV pro

za Delimira pa sudeci po datumu novih drajvera nece morati bas da je izlase u vitrinu ipak je sreckovic :D

Bice bolje

Idem da pokupim nove drajvere pa jevljam uskoro (sutra) sta sam uradio. Vidim da se pojavljuje kao resenje i Showshifter (ili tako nekako) medija centar. Je li neko imao iskustva s njim?

Problem

Postavio sam nove drajvere ali nisam resio problem. Sa istim drajverima kartica na slicnoj masini pod XP-om radi savrseno. Kod mene skoro da radi odlicno, osim jednog veceg problema. Naime ne radi daljinac jer kad se potvrdi opcija za njegovo aktiviranje unutar programa, nastaje zbrka i medija centar ga ne vidi, vec stalno vrti ikonice S-Video, kameru itd. i tako pokusava da ga nadje. Pomenuto blokira program, koji naravno ne radi. Dakle problem je sa mojom masinom a ne sa TV kartom i drajverima za XP. Pod 98 sve radi kako treba, pa i pomenuti daljinski upravljac. Sta je to, sto bi moglo da smeta?

Re: Problem

staja je napisao(la):
Naime ne radi daljinac jer kad se potvrdi opcija za njegovo aktiviranje unutar programa, nastaje zbrka i medija centar ga ne vidi, vec stalno vrti ikonice S-Video, kameru itd. i tako pokusava da ga nadje. Pomenuto blokira program, koji naravno ne radi. Dakle problem je sa mojom masinom a ne sa TV kartom i drajverima za XP. Pod 98 sve radi kako treba, pa i pomenuti daljinski upravljac. Sta je to, sto bi moglo da smeta?

Jedno glupo pitanje. Da li si nosio i daljinac kod drugara? Naime, ja nisam bio dobio senzor uz daljinski pa je isto tako skenirala ulaze, kasnije sam trazio da mi ga naknadno nabave i sve je OK pod XP-om.
Probaj da grebujes nesto (nevezano sa ovim problemom) sa DV kamere (ako imas) i uz neki drugi softver (a ne onaj direktor ili kako se zove sto si dobio sa kartom), dobices sjajan rezultat!

Pozdrav!

Nisam probao daljinac na drugom racunaru. Najveci problem stvara to sto daljinac radi pod 98-micom. Zanima me jos i to da li je moguce dobiti jos neke opcije kompresije (npr. divX) prilikom grebovanja, jer sa postojecim opcijama dobijam prilicno velike fajlove - koji traze dosta prostora na disku. Sto se tice raznih opcija za podesavanje cini mi se da kartica pruza dosta toga, samo treba provaliti sve mogucnosti. Hvala na dosadasnjim savetima. Cujemo se i dalje.

staja je napisao(la):
Nisam probao daljinac na drugom racunaru. Najveci problem stvara to sto daljinac radi pod 98-micom. Zanima me jos i to da li je moguce dobiti jos neke opcije kompresije (npr. divX) prilikom grebovanja, jer sa postojecim opcijama dobijam prilicno velike fajlove - koji traze dosta prostora na disku. Sto se tice raznih opcija za podesavanje cini mi se da kartica pruza dosta toga, samo treba provaliti sve mogucnosti. Hvala na dosadasnjim savetima. Cujemo se i dalje.

Naravno da mozes, u capture setup-u izaberi kodek koji hoces, divx mora biti instaliran (preporucujem 5.xx bundle).

Resen problem

Posle uninstall sp1 za XP sve je pocelo da radi kako treba. Sta reci za Windowsove zakrpe osim: KATASTROFA!!!

Re: Resen problem

staja je napisao(la):
Posle uninstall sp1 za XP sve je pocelo da radi kako treba. Sta reci za Windowsove zakrpe osim: KATASTROFA!!!
Nije ti kriv SP1 već loš softver/drajver za karticu, zbog nje, eto, nećeš moći da koristiš SP1...

Vrh Dno