Šta je novo?

Koju memoriju uzeti

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Zbog problema sa Kingston modulima ( detaljnije ovde: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=84334 ) odlučio sam da menjam memoriju.
I treba mi savet koji da uzem od dole navedenih, važno je da moduli mogu raditi u dual modu na DDR400 na nf2 ploči sinhrono sa procesrorom barton 2500+@3200+ (11X200).
-HYNIX PC3200
-PQI PC3200
-INFEON PC3200
-KINGMAX PC3200
Još samo da napomenem da su cene iste za sva 4.

Corsair ValueSelect CL2.5 400MHz (ako ne izlazi iz tog cenovnog ranga)

Pa sve ove memorije bi morale da rade u dc. Inace pridruzujem se preporuci za Corsair VS ;)

I koji je Corsair od ova 4 ???

-HYNIX PC3200
-PQI PC3200
-INFEON PC3200
-KINGMAX PC3200

Poslednja izmena:
Pa nije nijedan od ta 4 ali je cena ista a bolja je od sve te 4. Ali ako nemas gde da kupis Corsair onda uzmi Kingmax SuperRam

Na zalost u ponudi su samo HYNIX, PQI, INFEON, KINGMAX i Kingston.
Prva 4 su za 2400 din a kingston je 2600 din, ali o kingston modulima necu ni da razmisljam jer takve imam pa ih menjam.
U Dual chanel modu sinhrono sa procesorom na DDR400 nece da rade. Kad izvadim bilo koji modul, bez problema radi sve na DDR400.
Sad trenutno drzim Barton 2500+ (11X166) na 11X200 a memoriju na 166 :(
Ovo je razlog zasto sam postavio pitanje koju memoriju uzeti od navedenih, ili jos bolje pitanje da li uopste vredi menjati Kingston za neki od navedenih.

Moj savet je da izbegnes Kingston, Kingmax (jeftini), i Hynix na kojem kao pise D43 a on nikad gori, mislim radi, ali onda sam zabo Elixir, kad ono [email protected] i to dva komada bolest. Znaci od jeftinih elixir, e sad hynix radi na 200 al ne i nista vis od toga, probaj i pqi on ponekad zna sasvim lepo da radi, a sto ne odneses masinu gde kupujes pa na licu mesta probaj.

Poslednja izmena:
Ja sam imao 2x256 PC3200 PQI i bez problema su radile na 2.5-3-3-11@200 na platformi kao sto je tvoja. Proveravao sam i drugarov ram (Kingston) i on je radio identicno.
Najbolja solucija je da odneses u radnju gde kupujes, pa neka se oni cimaju, a ti ne lupas glavu. Ja sam tako uradio - odneo komp, pljunuo 150 dinara, dosao posle 2 sata, oni izvrteli memtest86 ili sta vec imaju, a ja otish'o zadovoljan kuci.

... mali offtopic

Jel moze 2 x 512mb Kingmax Hardcore 500MHz da radi na Epox 8rda+ (FSB 200-220Mhz). Kontam u dogledno vreme na predjem na A64, pa stoga ova memorija.

Poslednja izmena:
A ne, ja nikom ne dam da cacka moj racunar !!! Drug je odneo racunar da provere da li je ploca ili memorija delimicno neispravna pa je dobio nazad totalno neispravnu plocu, neispravnu memoriju i sprzen procesor. Ne znam sta su radili, ali da je sve otislo u 3 lepe kod njih to je sigurno, jer isti procesor pre tog testiranja u servisu je bez problema radio kod mene. Zato ja rasturam svoju masinu kad nekom nesto crkne, pa testiram. U ZR nikad vise necu nositi na testiranje niti cu bilo kom da preporucim isti.

A sto se tice memorije na zalost u ZR nema bas neki izbor :( tj sav izbor je naveden u prethodnim postovima, znaci:

-HYNIX PC3200
-PQI PC3200
-INFEON PC3200
-KINGMAX PC3200
-Kingston KVR

I na jednom mestu su nudili neki STT za koji nikad nisam cuo.

Problem je taj, sto sam ja vec prodao 2X256MB Kingston a moram nesto da uzmem. Ali u servis NE nosim kuciste, jer sam video kako rade na vise mesta u ZR pa necu da rizikujem.

I jos jedno pitanje, od kingmaxovih modula koji su bolji:

DDR 400MHZ 256MB KINGMAX SUPERRAM BOX
DDR 400MHZ 256MB KINGMAX TINYBGA

Poslednja izmena:
:zgran: *****@n taj Zrenjanin :D :D :D

Koliko ja znam TinyBGA...
Poz

A sto ne pitas da kaparisec memoriju pa testiraj, jedan po jedan par ako nemas 5glava pa da pokupis sve odjednom. Znaci kazi uzimam jednu 100% ako moze proba, da vidim koja mi najbolje odgovara, dzaba mi ti sad nesto kao preporucujemo kad je mnogo bolje resenje proba.

Preporuka za TinyBGA, a Misko ti je dao najbolji savet...ukoliko prodavac zeli iole da ti izadje u susret.

Na zalost nikakva proba nije izvodljiva, probao sam vec i ranije da pitam, da odnesem kuciste pa tamo da ja testiram ili odnesem kuci, pa ako ne valja da zamenim, ali na kraju sam uvek dobijao odgovor, zasto uopste zelim da kupim/menjam doticni deo, i onako nemam potrebe za tim novim, znaci nije direktno rekao da ne moze, nego poceo da me ubedjuje, da ja ni ne zelim da kupim komponentu... :(

Poslednja izmena:
TazDeVil je napisao(la):
Na zalost nikakva proba nije izvodljiva, probao sam vec i ranije da pitam, da odnesem kuciste pa tamo da ja testiram ili odnesem kuci, pa ako ne valja da zamenim, ali na kraju sam uvek dobijao odgovor, zasto uopste zelim da kupim/menjam doticni deo, i onako nemam potrebe za tim novim, znaci nije direktno rekao da ne moze, nego poceo da me ubedjuje, da ja ni ne zelim da kupim komponentu... :(

Samo ti njemu reci ovako nesto: "Ja hocu da potrosim svoj novac kod vas u firmi i cuo sam na netu da moja ploca ne radi kako treba sa lupam pqi, donecu masinu tu kod vas i samo da prodje 10min GoldMemory i kupujem, onda kupis koka kolu od 2L i to im poklonis, i izacice ti u susret 100%."

Nazad
Vrh Dno