Šta je novo?

Koju memoriju da kupim?

El Jeffe

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2008
Poena
304
Imam stariju plocu i pretopstavljam da neke svezije memorije ne bi bile kompatibilne s mojim kompom... kako da znam koje mi odgovaraju tj. koju da kupim? Neka hercaza se gleda al ne znam koja. Imam onaj CPU-Z programcic pa samo ako neko moze da mi kaze sta treba tu da gledam.

Imam stariju plocu i pretopstavljam da neke svezije memorije ne bi bile kompatibilne s mojim kompom... kako da znam koje mi odgovaraju tj. koju da kupim? Neka hercaza se gleda al ne znam koja. Imam onaj CPU-Z programcic pa samo ako neko moze da mi kaze sta treba tu da gledam.
A koja je ta plocha ? Daj neke podatke!:wave:

Pa komp je mator skoro pa 5 godina. Intel pentium 4ka, ploca abitova IS7-E2 i memorija jeste DDR1, jedna plocica od 512. Al bas osetno fali tu jos memorije, spor je. mislio sam da stavim neki kit - 2x 1gb

prodaj ti tu maticnu,cpu,tu memoriju koju imas i graficku i skupi jos para i predji na ddr2...ne isplati ti se da kupis 2gb dr1 jer je dosta skupa i opet imas star i spor comp i maticnu kojoj se suse kondenzatori i sve ce losije raditi i naravno na kraju ce i da se pokvari...

Pa komp je mator skoro pa 5 godina. Intel pentium 4ka, ploca abitova IS7-E2 i memorija jeste DDR1, jedna plocica od 512. Al bas osetno fali tu jos memorije, spor je. mislio sam da stavim neki kit - 2x 1gb

Evidentno da je komp dosta mator i ne vredi nista da se nadogradjuje.
Najbolje bi bilo kao sto ti je i matrixxsu preporucio zamena citavog kompa za nesto novije.
Ako ne postoji ta mogucnost nadji najeftinije ddr1 module i to utakni.
Plocha ima dva memorijska slota prima ddr 400 /333 i 266 (gledaj da su jednaki ako kupujes) i moze da primi najvise dva giga rama.:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno