Šta je novo?

Koju maticnu plocu uzeti. Specificni zahtjevi

|bacteria|

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
319
Kupim lijepo tv, pa 5 dana ganjam hdmi kabal i kada sam sve sklopio ustanovim da mi trenutna ploca ne podrzava:

Simultaneous output for DVI-D and HDMI is not supported.

Sto ce da kaze da monitor koji je na dvi i lcd koji je na hdmi ne mogu da rade u isto vrijeme.

Ajde to. Sto je jos gore ne postoji nacih da prebacujem sa jednog na drugi (sa dvi na hdmi) bez da svaki put iskljucujem hdmi kabal.

E sad , neki ce reci stavi lcd na d-sub.. stavio sam ali bas osjetim razliku u kvalitetu slike sto mi bas smeta..

Razmisljao sam da kupim graficku ali stvarno nemam potrebe jer sam prezadovoljan sa ovom HD4200 sto trenutno imam. (plus sto ovu plocu imam koje da prodam..)

Znaci treba mi ploca koja ispunjava sledece uslove:

- da je sa DDR2 memorijom (ne pitajte zasto.. imam 2x2 Mushkin i nemam sad zivaca i njega da prodajem)
- da ima integrisanu grafiku koja podrzava: Simultaneous output for DVI-D and HDMI
- i da ima opciju za otkljucavanje amd procesora (jezgara), posto imam takav primjerak

Eto i ja malo trazim :d

Ne postoji trenutno takva ploča sa integrisanom grafikom i željenim parametrima da podržava izlaz na HDMI i DVI u isto vreme. Može se birati D-SUB i DVI ili D-SUB i HDMI, da bi to lepo radilo treba da dokupiš najjeftiniju HD3xxx ili HD4xxx ili uz pomoć Hybrid Crossfire prebaciš sliku na TV (tada dobijaš mogućnost da koristiš 4 ekrana) ili da kupiš HD5450 koja u isto vreme opslužuje 3 ekrana tj može u isto vreme da koristi HDMI i DVI.

Ima jedna nasao sam :D

ASROCK M3A785GXH/128M

Supports Dual-link DVI with max. resolution up to 2560x1600 @ 75Hz

Ali nema od toga nista. Najvjerovatnije cu uzimati drugu graficku. Dok se malo saberem, ode mnogo para na tv :)

Ima jedna nasao sam :D

ASROCK M3A785GXH/128M

Supports Dual-link DVI with max. resolution up to 2560x1600 @ 75Hz

Pitaj te koji su to napisali za mini prezentaciju, ne znam za ploču ali znam da taj čipset to ne može da izvede.
Navedeni dual link se odnosi na mogućnost izbora DVI ili HDMI, lep marketinški trik. Pogledaj na www.amd.com pronađi čipset i njegove specifikacije.

Dual Link DVI znaci nesto totalno drugo, tj vise pinova, veci protok i vecu rezoluciju, ali i dalje jedan konektor i jedan izlaz...

Ne znam da li 890g cipset podrzava vise od jednog digitalnog izlaza, ali i ako podrzava, cena tih ploca ne opravdava investiciju...

Nazad
Vrh Dno