Šta je novo?

Koju konfiguraciju do 500 evra max!?

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Zamoljen sam da potrazim neku solidnu konfiguraciju za 480 do 500 evra maximalno...

Posto me hardver bas i ne zanima, moram ponovo da se konsultujem sa onima koji se bolje razumeju u to...

Evo sta sam posle nekih 20ak minuta izabrao:
- Sempron 2600 Box
- Asus A7V880 Via KT880 (hm, ovo mi ne deluje bas idealno)
- 512 MB DDR 400 PQI
- Asus ATi Radeon 9550GE 128MB/128bit
- Maxtor 80GB 7200rpm 2MB
- Sweex modem
- 350W Centralook :)
- Asus combo
- tastaura, mis
- subwoofer 440W :d
- Samsung 793s
- garancija: 18 meseci
------------------------------------
- UKUPNO: 485 evra (@ PC Centar)

e, sad... moze li i bolje za te pare? Gde? Sta poboljsati?
Inace, komp ce biti standardna kucna multimedijalna masina (uz malo igranja, naravno)

hvala unapred...

Osnovna ploča MSI K8T NEO-FSR K8T800
Procesor CPU AMD XP 64-bit 2800+
Memorija
DDR 512MB/400 KINGMAX
Grafička karta
MSI ATI9550SE 128MB DDR
Zvučna karta
SB 32-BIT ON BOARD
Modem
MODEM 56K
CD ROM
MSI CD RECORDER ILI DVD PLAYER
Hard disk
HDD 120GB 7200 rpm MAXTOR
Flopy disk FDD 3.5"
Tastatura TASTATURA PS/2
Miš MIŠ Logitech OPTICAL, PODLOGA
Zvučnici KINYO PS-194 120W
Kućiste EXTRA MIDI TOWER ATX 350W
Monitor 17" SAMSUNG

€ 485

Samo ja bih napravio 3 izmene:
Uzeo bih 80gb ata maxtor i ustedeo 25E i uzeo bih jacu grafiku.
i uzeo bih ovu plocu:MSI K8N NEO FSR NForce 3 MS-7030 FSB800HT Retail
Jedino mi je napajanje :S:

Izvor: MBSOFT, www.mbsoft.co.yu

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
Zamoljen sam da potrazim neku solidnu konfiguraciju za 480 do 500 evra maximalno...

Posto me hardver bas i ne zanima, moram ponovo da se konsultujem sa onima koji se bolje razumeju u to...

Evo sta sam posle nekih 20ak minuta izabrao:
- Sempron 2600 Box
- Asus A7V880 Via KT880 (hm, ovo mi ne deluje bas idealno)
- 512 MB DDR 400 PQI
- Asus ATi Radeon 9550GE 128MB/128bit
- Maxtor 80GB 7200rpm 2MB
- Sweex modem
- 350W Centralook :)
- Asus combo
- tastaura, mis
- subwoofer 440W :d
- Samsung 793s
- garancija: 18 meseci
------------------------------------
- UKUPNO: 485 evra (@ PC Centar)

e, sad... moze li i bolje za te pare? Gde? Sta poboljsati?
Inace, komp ce biti standardna kucna multimedijalna masina (uz malo igranja, naravno)

hvala unapred...

Jel' ga mrzis pa mu predlazes Samsung 793s ili ... :D
U sustini je to TO, ali bih ja ipak potrazio neki nForce2 i definitivno drugi monitor (+25€).

Ok, nisam znao sorry...

ako ne zelis da das puno para onda neka standardna Nforce 2 konfiguracija.
recimo poput one iz tvog prvog posta, samo sa Abit NF7 plocom i ATA hard diskom.

Poslednja izmena:
Asus K8N - nForce 3 Socket 754
AMD Sempron 2600+ BOX Socket 754
256MB DDR-400
HDD 80GB Maxtor DM+9
VGA 128MB ATI9550 128-bit Asus
CD-RW 52x/32x/52x
FMV 56K Ambient ili sl
FDD 3.5in
Kuciste - kung fu, ali malo kvalitetnije - recimo Frontier
Tastatura
Opticki mis (logitech ili microsoft)
Monitor 17" Philips 107E61 ili Samsung 793S
Zvucnici Philips MMS-221 ili 222

Ova konfiguracija se uklapa u 500 EUR-a, a moze (verovatno) da se nadje i po malo nizoj ceni.
Jedino sto nedostaje je jos 256MB memorije...

Poslednja izmena:
i ja sam razmisljao da predlozim s754 sempron, ali nisam znao da li ga ima i koja mu je cena. ako je prihvatljiva onda je to najlogichnije reshenje.
inace, pajinoj konfiguraciji fali DVD (bez kog se danas ne moze) i tih 256rama.

Sempron 2600+ s754 ???

Po meni je bolje uzeti polovnog Barton-a 2500+ za te pare i OC ga na 3200+.
U kombinaciji sa NF2 plocom i 2x256 Mb DDR-a u Dual rezimu ce pobediti
ovog Semprona.( Za procesor je vazno da je ispravan,da li je nov ili polovan manje je bitno ).

U slucaju da se moze nekako iskombinovati A64 je svakako preporuka.

Kada za godinu,godinu ipo dodje vreme za promenu s939 i A64 ce biti uobicajena ponuda.

sasa022 je napisao(la):
Sempron 2600+ s754 ???

Po meni je bolje uzeti polovnog Barton-a 2500+ za te pare i OC ga na 3200+.
uobicajena ponuda.
nece covek oc lepo je rekao :eyebrows:

Ja nemam dilemu kod kupovine procesora - nikada ne bih kupio polovan CPU (koji je verovatno radio nasviran dve godine) za platformu koja je "mrtva" i platio ga "velike" pare - verovatno ne ispod 60EUR-a, a mozda i do 70?, kada za malo vece "novce" mogu da uzmem (malo slabiji, doduse) procesor novije generacije sa TRI godine garancije.

Neka okvirna cena za Sempron 2600+ BOX je 80EURa (+ par EUR-a), a za 2800+ je 90EUR-a (+ par EUR-a).
Cene ploca za Semprona su (recimo) Asus K8V-X (VIA K8T800) oko 65EUR-a ili Asus K8N (nForce 3) oko 75EUR-a...
Bilo koja od ovih kombinacija radi odlicno, a ono sto se meni posebno svidja je sto je temperatura procesora trideset i par stepeni (sa BOX cooler-om)...

Kad bolje razmislim,vi ste malo vise u pravu nego ja.Zoni ne nabavlja za sebe tako da je ipak pametnije kupiti novo.Takodje "masina" nije namenjena isterivanju max. preformansi pa Pajin predlog skroz OK.
U nekom drugom slucaju bi i vredelo razmisljati o dobrom polovnjaku.....
Ali da nesirim pricu.....

ZoNi je napisao(la):
...(na poslu imam Cel 2.4GHz, za koji mislim da je stvarno super, a uz to je i potpuno necujan...)
Koliko je meni poznato ni jedan procesor ne stvara buku prilikom rada, buku stvaraju fanovi i motori. ,)

nForce2 je definitivno najbolji izbor ali nije neophodno.
Samsung 753s je najvece djubre od monitora (posle nekih Belinea koje sam gledao pre par godina) koje sam vid'o u zivotu :vomit: - ni 795DF nije neki, ali definitivno vredi tih +25€.
Ne znam kakva je situacija/cena sa nekim LG - probaj.
:wave:

Poslednja izmena:
Monitori...

Ja u ovom trenutku ne bih kupovao CRT monitor osim u najnizoj klasi (Samsung 793S, Hansol 730ET, Philips 107E61 i sl)...

U stvari, kad bolje razmislim, ne bih kupovao CRT monitor ;)

Ako vec nemam pare za TFT, kupio bih najjeftiniji CRT i ODMAH poceo da "stedim" pare za doplatu za TFT...

Kada se bude prodavao za par meseci, (recimo) 793S ce vredeti, mozda, 10EUR-a manje od 795, a razlika za nove monitore je dosta veca...

Poslednja izmena:
Paja je napisao(la):
Ja u ovom trenutku ne bih kupovao CRT monitor osim u najnizoj klasi (Samsung 793S, Hansol 730ET, Philips 107E61 i sl)...

U stvari, kad bolje razmislim, ne bih kupovao CRT monitor ;)

Ako vec nemam pare za TFT, kupio bih najjeftiniji CRT i ODMAH poceo da "stedim" pare za doplatu za TFT...

Kada se bude prodavao za par meseci, (recimo) 793S ce vredeti, mozda, 10EUR-a manje od 795, a razlika za nove monitore je dosta veca...

Pajo, NE LUPAJ! :smash:

ZoNi je napisao(la):
ja za sada ne bih predlagao kupovinu TFTa... jos su suvise skupi, a slika na novim CRTovima je super...
Kada si zadnji put gledao cene TFT monitora? Viđao sam ovde da imaju u ponudi nove 17'' brand TFT monitore za ~200€, pa ne može baš da bude džaba. A što se tiče kvaliteta slike kod CRT-a mislim da kada bih bio u situaciji da gledam u CRT monitor duže od pet minuta verovatno ne bih koristio komp. Od kada imam TFT progledao sam i nemam više zdravstvenih problema prilikom višečasovnog gledanja u monitor.

Da li vam informacija da covek hoce konfiguraciju do 500€ nesto znaci!?!?!?!?!?

Poslednja izmena od urednika:
Uh al smo se pogospodili....
Fazon je u navici... I pored TFT-a itekako moze da bude problema ako se nepravilno koristi i dodje se u situaciju da su oci jako napregnute duze vreme.

Samsung S serija nije nista posebno,ali postoje i losiji monitori.( I sam najcesce koristim 753S ).Ali kad se setimo vremena C64 i Amige kada smo buljili u TV i ostali citavi,nista nam nece faliti ni uz nov CRT...
Svakako vredi razmisljati i o TFT-u kad finansijske mogucnosti to dozvole.

deka je napisao(la):
Pajo, NE LUPAJ! :smash:

Ne znam zasto lupam??

Ja samo izrazavam neslaganje sa predlogom da se daju dodatne pare za neki (kao) malo bolji CRT (neko je pomenuo 795)...

Sto se cifre od 500EUR-a, moze da se napravi kombinacija od 500EUR-a sa TFT -om pod uslovom da se ide na slabiji procesor, jeftiniju graficku i plocu...
Sve je to stvar prioriteta...

deka je napisao(la):
Da li ti shvataš da se može kupiti konfiguracija sa sve TFT-om za 500€?

Kao što reče Paja, u pitanju je stvar prioriteta prilikom odabira komponenti.

sasa022 je napisao(la):
Uh al smo se pogospodili....
Fazon je u navici... I pored TFT-a itekako moze da bude problema ako se nepravilno koristi i dodje se u situaciju da su oci jako napregnute duze vreme.
Nisam nikada ni bio seljak. ,)

Poenta je u tome što CRT nije u stanju da prikaže dovoljno oštru sliku te onda oko nastoji da izoštri i dolazi do zamaranja.....

deka je napisao(la):

ala si podriknuo?
i sad opet jovo nanovo!da,da treba s vremena na vreme da se covek seti o cemu se ovde raspravlja!
ima jedna stara poslovica koja kaze:
kad igras sah baci pogled i na sahovsku tablu. :trust:

Prosto nevetovatno koliko pametnjakovica!
Dajte kompletnu konfiguraciju koja kosta DO 500€ sa TFT-om pa onda komentarisite :p

Nazad
Vrh Dno