Šta je novo?

Koju konfiguraciju da odaberem

pape

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
309
Namjeravam kupiti laptop ali neznam koju konfiguraciju (za moje zahtjeve) da odaberem te bi molio preporuke.

Na njemu bi najviše radio:
--snimanje sa Tv kartice
--obrađivanje i konvertiranje Avi u Dvd format.

Moj izbor se suzio na dvije konfiguracije:
1----Procesor: Intel Core 2 Duo T7100 1.76 GHz --- Memorija: 2GB DDR2 --- Tvrdi disk: 160GB SATA-- - Grafika: nVidia GeForce 8400M G -
2----Procesor: Intel Core 2 Duo T7250, 2.0 GHz Chipset: --- Memorija: 1 GB DDR2, 667 MHz ---Tvrdi disk: 160 GB SATA, 5400 rpm ---Grafika: GeForce 8400M G -

Znam da če neki reči, za to ti treba puno jači comp ali za sada ču se zadovoljiti i sa slabijim. ?
Koju konfiguraciju bi mi predložili, i što je u mome slučaju važnije, brzina procesora ili veličina memorije.

Čisto sumnjam da ćes moći da osetiš neku razliku između 1.76 GHz i 2 GHz.
Ja bih se ipak odlučio za verziju sa jačim procesorom, jer je memorija jeftina i možeš je lako dodati.

Vidi,taj ko ti kaze da ti treba puno jaci komp je malo"salabrtz in d hed",recimo ako uzmes masinu sa procesorom iz 2 opcije,kolicinom RAM-a kao iz prve opcije,diskom koji je na 7200rpm-a,makar bio i 100-120GB (nemoj da pises tvrdi disk,glup je prevod reci hard disc) jer ces verovatno to sto snimas sa TV-a posle da rezes,a ako hoces da drzis na hardu onda svakako trazi najveci koji ima,video sam nekoliko konfiguracija sa 250GB HD-om ili uzmi sa bilo kakvim pa dokupi HD a stari prodaj,a grafika po tvom izboru,ako vec snimas sa TV tunera!
Pozdrav ,)

Za te potrebe mozes da uzmes i integrisanu grafiku . Pogledaj koji je lap top kompatibilan sa win XP-om ( da li imaju drajvere za njega na zvanicnom sajtu) jer ce te Vista smoriti.

Ja bih uzeo lap sa jacim procesorom ali bi gledao da je taj 1GB ram iz jedne plocice a ne 2x512. Malo kasnije mozes dokupiti jos 1GB za 15-20eur.

Ok onda da uzmem toga sa jačim procesorom pa ču posle lako da nadogradim memoriju
Thanks

raspitaj se pre kupovine koje su mogucnosti za dodavanje memorije, na nekim modilima to moze da bude dosta komplikovano.

Može li ko da mi objasni koja je brzina procesora za ovaj model:
AMD Sempron 3600+, 2 x 256 KB L2 cache
Sistemska memorija
2 GB DDR2 667 MHz, max 4 GB, dual channel memory
Hard disk
160 GB, S ATA HDD, 5400 rpm

2 GHz, ali samo jedno jezgro.

Ne razumijem što znači ako je samo jedna jezgra, možeš malo da pojasniš.

U praksi dva jezgra daju bolje performanse i komforniji rad. Dva jezgra su danas standard.

Hvala na pomoči, ako možeš još malo da pomogneš.
Reci mi koji procesor ima bolje performase: 2 Ghz sa jednom jezgrom ili 1,86 Ghz sa dvije jezgre
Druga stvar kakve su razlike u kvaliteti između: Intel celeron i Amd semprom

Ako sam dobro shvatio ovo je bolje:
Procesor
AMD Turion 64 X2 TL-58 1,9 GHz
2 x 512 KB L2 cache, 667 FSB
Tehnologija
AMD Turion 64 x2 Dual-Core Mobile tehnologija

Od ove kombinacije:
Procesor
AMD Sempron 3600+ 2,0 GHz, 2 x 256 KB L2 cache
Tehnologija
AMD mobile tehnologija

Bolji je dual core bez obzira na nizu frekvenciju, moj savet ti je da se drzis prvobitnog izbora tj. core 2 duo procesora bez obzira na sve ostalo.

Nazad
Vrh Dno