Šta je novo?

Hardver Koju konf sastaviti do 400e...

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

gagizr88

Zapažen
Učlanjen(a)
24.01.2023
Poena
12
Hteo bih da zamenim moju staru "masinu" od 15 god.Pa sta mislite o ovoj konf.?

kuciste: ARMAGGEDDON NIMITZ TR 1100 White + napajanje 242W
hard: WESTERN DIGITAL WD10SPZX 1TB WD Blue 2,5"/SATAIII/5400/128MB, 7mm
ram: KINGSTON DIMM DDR4 8GB 3200MHz KF432C16BB/8 Fury Beast Black
graficka: GIGABYTE nVidia GeForce GT 1030 2GB 64bit GV-N1030D5-2GL ili ASUS AMD Radeon R7 240 2GB 128bit R7240-2GD5-L
maticna: AM4 MSI A320M GAMING PRO
procesor: AMD Ryzen 3 1200 4 cores 3.1GHz (3.4GHz) Box

ukupno oko 44.000,
sta izbaciti,dodati mozda da bude do 400e

PS. samo da gura FIFU,NBA i te sportske igre ;)

graficka: GIGABYTE nVidia GeForce GT 1030 2GB 64bit GV-N1030D5-2GL ili ASUS AMD Radeon R7 240 2GB 128bit R7240-2GD5-L

ukupno oko 44.000,

PS. samo da gura FIFU,NBA i te sportske igre ;)
Ovo neće da gura ništa.
Kupi konzolu i igraj se.

A koja graficka, jedna od one sto sam naveo ili?
Kupi Xbox Series S za 34K. Od tog gaming pc-a nema nista, bez 1K evra nema solidnog kompa sada.
Kontam ja da treba 1k,nego ovako kako se cini komp eto mozda te neke sportske da gura.Jer mi komp svakako treba...
Ovo neće da gura ništa.
Kupi konzolu i igraj se.
Nisam fan konzola,*** :( treba mi komp,jer se ovaj stari rastavlja od zivot :D

I te sportske nisu vise tako lagane za komp, seckace ti sve, bice veoma neigrivo. Sa Series S i kupovinom igara preko argentine za smesne novce (par desetina-stotina dinara) ima da bude sve kako treba. Ako bas mora komp, onda uzmi neku polovnu masinu, nesto starije i to je to. Na primer moj komp star 10 godina i dalje jede igre u HD-u, tako da to ti je jedini izbor.

Poslednja izmena:
A koja graficka, jedna od one sto sam naveo ili?
Ryzen 5 4650G ima integrisanu grafičku koja, kad se sabere i oduzme, nije lošija od GT 1030 (koja, realno, uopšte nije za igranje nego za puštanje multimedijalnog materijala)

Poslednja izmena:
Kad je takav budzet treba gledati maksimalno izvući performanse iz svakog dinara...A tu upada u računicu polovne komponente koje su najskuplje i koje najviše daju benefita.
Tako da nije loša osnova ryzen 3600 polovan ~80e i grafika u dom. garanciji ,neki minimum rx580,gtx 1660/S/ti ,pa do maximuma rx 6600.Ali kod rx 6600 i r5 3600 bilo bi probijanje budzeta zavisno koliko si vičan to da kupiš.
Tržiste ploča zevzeči,ostalo je sve jeftino.

ukupno oko 44.000,
Ta konfiguracija koju si naveo za 44k din. ne da ne vredi tog novca nego... :sick: Bolje kupuj komponente pojedinacno, pa sastavi krsten komp nego da iskesiras za takav raspad od gotove konfiguracije sa kojom ces proklinjati dan kada si je kupio. Za 400€ bi moglo da se sastavi nesto ovako:
I za preostalih 60-70€ mozes da uzmes neko jeftinije napajanje tipa Raidmax ili Deepcool i kuciste i imaces skroz pristojan komp.

Ta konfiguracija koju si naveo za 44k din. ne da ne vredi tog novca nego... :sick: Bolje kupuj komponente pojedinacno, pa sastavi krsten komp nego da iskesiras za takav raspad od gotove konfiguracije sa kojom ces proklinjati dan kada si je kupio. Za 400€ bi moglo da se sastavi nesto ovako:
I za preostalih 60-70€ mozes da uzmes neko jeftinije napajanje tipa Raidmax ili Deepcool i kuciste i imaces skroz pristojan komp.
Da stvar bude gora ja sam to sastavljao :D dugo nisam u ovom svetu,dok sam bio mladji vise sam to pratio.Nego,malo sam skeptican sto se tice polovnih stvari,bas gledam dooosta je jeftinije nego nova alii..sto se tice napajanja i kucista,mislis da ono kuciste sto sam naveo gde ima i napajanje od 242w ne bi guralo ovo? nekako mi je ono lepo :)

Nego,malo sam skeptican sto se tice polovnih stvari,bas gledam dooosta je jeftinije nego nova alii..sto se tice napajanja i kucista,mislis da ono kuciste sto sam naveo gde ima i napajanje od 242w ne bi guralo ovo? nekako mi je ono lepo :)
Sve komponente koje sam naveo su nove sa domacom garancijom, osim graficke. Za taj iznos apsolutno nema ni jedne koja bi joj po performansama parirala. Kao sto @Lanikor rece, cesto u oglasima ovde na Bench-u nalete i RX 580 grafe sa 4 ili 8GB. U principu radice ti posao i ova sa 4GB, ali posto im razlika u ceni nije velika (15-20€) mislim da je bolje da uzmes model sa 8GB. U prethodnom post-u sam stavio i link ka oglasima za njih na KP, pa biraj koji ti model odgovara.
A sto se kucista i napajanja tice, to napajanje ne sluzi nicemu (ni po snazi ni po kvalitetu) i ne bih reskirao da prilikom crkavanja istog povuce jos neku/e komponentu/e sa sobom u vecna lovista. Realno to napajanje moze da se baci, a isto ulazi u cenu tog kucista, a zasto bi placao nesto sto je za bacanje? Umesto onog kucista koje sam gore naveo, predalazem ti da uzmes ovo (link). Uz njega idu i tri 120mm venta, koji ce obezbediti dobar protok vazduha u kucistu (za razliku od tog Armageddon-a). Za napajanja uzmi neko od onih koje sam vec naveo. Probices budzet za 20-ak evra, ali neces imati glavobolju. ;)

Ryzen 5 4650G ima integrisanu grafičku koja, kad se sabere i oduzme, nije lošija od GT 1030 (koja, realno, uopšte nije za igranje nego za puštanje multimedijalnog materijala)
Vidim da je za ovaj cpu osetno niža cena. Da li bi mogao na moju ploču Biostar (am4 a320mh) umesto Ryzen 3 2200G?

Sve komponente koje sam naveo su nove sa domacom garancijom, osim graficke. Za taj iznos apsolutno nema ni jedne koja bi joj po performansama parirala. Kao sto @Lanikor rece, cesto u oglasima ovde na Bench-u nalete i RX 580 grafe sa 4 ili 8GB. U principu radice ti posao i ova sa 4GB, ali posto im razlika u ceni nije velika (15-20€) mislim da je bolje da uzmes model sa 8GB. U prethodnom post-u sam stavio i link ka oglasima za njih na KP, pa biraj koji ti model odgovara.
A sto se kucista i napajanja tice, to napajanje ne sluzi nicemu (ni po snazi ni po kvalitetu) i ne bih reskirao da prilikom crkavanja istog povuce jos neku/e komponentu/e sa sobom u vecna lovista. Realno to napajanje moze da se baci, a isto ulazi u cenu tog kucista, a zasto bi placao nesto sto je za bacanje? Umesto onog kucista koje sam gore naveo, predalazem ti da uzmes ovo (link). Uz njega idu i tri 120mm venta, koji ce obezbediti dobar protok vazduha u kucistu (za razliku od tog Armageddon-a). Za napajanja uzmi neko od onih koje sam vec naveo. Probices budzet za 20-ak evra, ali neces imati glavobolju. ;)
Da,da jasno..pogledao sam na KP,samo u kakvom je stanju?macka u dzaku,ali upravu si za te pare nema nista i dzabe sve kad nece moci da gura...Defintivno si mi otvorio vidike,malo cu da sacekam da vidim mozda ovde da naletim na grafu,a sto se ostalog tice,vec je u korpi samo da nadjem grafu 😃 svaka cast👏

Vrh Dno