Šta je novo?

Koju karticu da kupim za real time MPEG-2 capture u 720x576

irac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2003
Poena
619
Molim vas da mi neko kaze koju karticu da kupim a da moze u realnom vremenu da grebuje dobro u MPEG-2 u rezoluciji 720cx576 PAL i 720x480 NTSC, da li to moze GF4 MSI 8888 ViVo?

HITNO MI JE MOLIM ZA POMOC posaljite i na meil [email protected]

Hvala unapred

Evo jedne

To najbolje moze da ti obradi Ati all in wonder, All in wonder 7500, 8500 a moguce je da mogu cak i neki stariji uz malo jacu masinu.

Cak sta vise mogu i dosta starije kartice iz serije All in wonder ili Vivo, ako imas bar PIII na 700.

http://mirror.ati.com/products/pc/aiw128/specs.html za dosta staru All in wonder.

I to radi mnogo dobro svoj posao..

Re: Evo jedne

jazza je napisao(la):
To najbolje moze da ti obradi Ati all in wonder, All in wonder 7500, 8500 a moguce je da mogu cak i neki stariji uz malo jacu masinu.

Cak sta vise mogu i dosta starije kartice iz serije All in wonder ili Vivo, ako imas bar PIII na 700.

http://mirror.ati.com/products/pc/aiw128/specs.html za dosta staru All in wonder.

I to radi mnogo dobro svoj posao..

OPozdrav, hvala sto si se javiio brzo, ja imam Durona na 1.2 i Elsu Erazor 3 pro vivo ali ona ima samo 768x576 -pun pal i ne moze direktno u MPEG-2, znam da mogu Ati All in Wonder Radeon ali GF2 ili Asus v7100 Deluxe ali te dve su vec stare karte i ne mogu da ih nadjem u ponudi nigde-u stvari mogu da nadjem Asus bas ovu ali nisam siguran da li mogu da rade bas 720x576 jer je MPEG 2 i 704x576.
Savetuju mi-nude MSI Gf4 8888 Vivo i gledao sam njen test na sajtu gde pise da moze da radi real time mpeg-2

Evo ovo pise o njoj-sta mislis:

WinProducer Ver2.0 introduction
◊ Full version, professional Intervideo Video Editing Utility
◊ Multi-track Video modes and Titling
◊ Single-track backgrounding Audio mode
◊ Transition & Filter on Overlay Video
◊ Overlay and Titling on the same time
◊ Variant video transition effects (Also support Microsoft® DirectX plug-in effects)
◊ Picture in Picture effects
◊ Unparallel Instant preview
◊ Unparallel Audio/Video preview at the same time
◊ Unlimited times Undo and Redo trying
◊ More than 4GB video support
◊ Make your own admired video memory
◊ WinXP support ready
◊ More video transition effects, texting effects, audio effects, picture-in-picture effects

• WinCoder Ver2.0 introduction
◊ Full version, powerful Intervideo Video Format Transferring Utility
◊ Real-time (1:1) transfer your DV/D8/V8 signal to standard MPEG1/MPEG2(VCD/DVD)
◊ Variant input video format (DV/AVI/MPEG1/MPEG2)
◊ Variant output video format (AVI/MPEG1/MPEG2)
◊ Directly output standard VCD title files for home VCD player
◊ Fastest Off-time transferring between variant video format in the world
◊ WinXP support ready

E ja bih voleo necije licno misljenje-ima jedan post ispod i tip kaze da grebuje sa GF2 720x576 ali ne znam kojom.

Ocekujem tvoj odgovor-hvala

Nikada

Nikada do sada nisam imao prilike da vidim Gforce na delu osim Asus-ovog modela Vivo, jest da je nesto malo stariji. Mislim da je Ati tu zakon pogotovu sto sam video kako rade te kartice uporedo. U to vreme nisu ni bile blizu Ati. Ali ko zna mozda je sada stanje malo drugacije...

Ps: Probaj na www.pcberza.co.yu da nadjes poluvnu neko AiW mislim da sam tamo video da jedan tip prodaje.

Nisam ti bas odgovorio

Mislim da Aiw rade 720x480 ili tako nesto. Evo kratkog opisa Ati-jevog Wonder-a

MPEG-2* video, still image capture and video editing
Capture MPEG-2 video at full 720x480 30 fps resolution
Grab still images from VCRs or camcorders
Create and edit professional-looking home videos using MPEG-2 video capture and the video editing software included in the retail box. Transfer them to CD and watch them on your DVD player!

Tako da toliko od mene

Bio sam ponosni vlasnik AIW kartice (sa ragepro chipom) koji sam posle vise godina odlicnog sluzenja prodao. I mene bi interesovale slicne mogucnosti a ujedno i TV tuner, ali ne bih da se vezujem za 3D chip. Sto ce reci konkretno pitanje: Da li neka kartica (tipa miro PCTV) moze da grebuje DVD kvalitet i u koji format?

XP1600 KT333 256RAM........

POzdraV

I ja sam bio ponosan

Ali na zalost crkla je jer sam je previse overclockovo. Memorija mi je otisla na kartici. Mislim da je Atijev adut najjaci na tom polju... Sorry Ati rulez:beat:

Re: Koju karticu da kupim za real time MPEG-2 capture u 720x

irac je napisao(la):
Molim vas da mi neko kaze koju karticu da kupim a da moze u realnom vremenu da grebuje dobro u MPEG-2 u rezoluciji 720cx576 PAL i 720x480 NTSC, da li to moze GF4 MSI 8888 ViVo?

Hvala unapred

Covek je rekao DOBRO i U MPEG-2 znaci::rtfm:
Pinacle BUNGEE ili
Hauppauge PVR

Pozdrav

Re: Re: Koju karticu da kupim za real time MPEG-2 capture u

Covek trazi real-time editor karticu.
Moze ti pomoci Miro dv500, a za manje pare MPegator.Imao si je u Imtelu

Alo, ljudi!

Prvo i osnovno, MPEG kompresija nije pogodna za capture i editing videa. Njena namena je efikasno i kvalitetno arhiviranje digitalnog videa.

Čak i najjača konfiguracija vam ne može garantovati realtime MPEG2 kompresiju ( 720x576 ) bez ispuštenih frejmova, sa najvišim setovanjima ( kvalitata ). E sad', znam šta će neki reći... "evo meni radi ....", ali obratite pažnju na ključne reči "bez ispuštenih frejmova" i "najvišim kvelitetom". Uz sve to treba se pozabaviti i zvukom koji takođe valja komprimovati, pa ako je još višekanalni.... Čak i da neki P4@xyGHz može sve to da gura ne može vam garantovati da nećete imati ispuštenih frejmova. Na kraju krajeva, čemu tol'ka žurba?

Kepčeruješ lepo sa Huffyuv ili nekim MJPEG kodekom, pa natenane rekomprimuješ u šta hoćeš.

Ako pak postoji preka potreba za RT capture-om, I-frame editingom i DVD authoring-om, onda je rešenje Matrox RT2000/RT2500, neki Pinnacle ili Canopus. Ako je samo do RT MPEG2 kepčera, možda ono što je Borab naveo.

EVO kako stoje stvari

magick je napisao(la):
Alo, ljudi!

Prvo i osnovno, MPEG kompresija nije pogodna za capture i editing videa. Njena namena je efikasno i kvalitetno arhiviranje digitalnog videa.

Čak i najjača konfiguracija vam ne može garantovati realtime MPEG2 kompresiju ( 720x576 ) bez ispuštenih frejmova, sa najvišim setovanjima ( kvalitata ). E sad', znam šta će neki reći... "evo meni radi ....", ali obratite pažnju na ključne reči "bez ispuštenih frejmova" i "najvišim kvelitetom". Uz sve to treba se pozabaviti i zvukom koji takođe valja komprimovati, pa ako je još višekanalni.... Čak i da neki P4@xyGHz može sve to da gura ne može vam garantovati da nećete imati ispuštenih frejmova. Na kraju krajeva, čemu tol'ka žurba?

Kepčeruješ lepo sa Huffyuv ili nekim MJPEG kodekom, pa natenane rekomprimuješ u šta hoćeš.

Ako pak postoji preka potreba za RT capture-om, I-frame editingom i DVD authoring-om, onda je rešenje Matrox RT2000/RT2500, neki Pinnacle ili Canopus. Ako je samo do RT MPEG2 kepčera, možda ono što je Borab naveo.

Juce sam ceo dan sedeo i testirao ASUS V7100 DeLuce Combo sa VIVO opremom i isprobavao u 704x480 MPEG 2 jer ta kartica daje maximalnu ovu rezoluciju za capture(NTSC kameraje bila) i ona radi i ispusta frem po neki ali ne pravi MPEG-2 kompresiju, ona zaista grebuje u 704x480 i to samo sa nekim njenim kodekom AV2 ili tako nesto i extenzija tom fajlu nije mpg. nego avi?? E to me malo zacudilo,

Onda sam ubaco MSI 8886 mislim da je bila i grebovao u 720x480 bez ijednog ispustenog frejma, svaki put kad sam probao- extenzija je bila .mpg.

Meni kartica ne treba za video editing-za to koristim Elsu Erazor 3 pro vivo koja grebuje 768x576 bez ijednog frejma ispustenog u MJPEG pa posle editujem.

MPEG-2 kartica mi treba da skidam video materijal sa vhs direktno u mpeg-2 i da ga rezem na DVD -znaci bez ikakvog editovanja.

Eto mozda nekom znace ovi moji testovi a iskreno razocarao sam se u ASUS sto nije htela lepo da radi a bas sam nju hteo. Sad cekam da stigne MSI 8888 i da je probam i ako radi nju cu uzeti.

Pozdrav svima i hvala , cujemo se

Re: EVO kako stoje stvari

irac je napisao(la):
Juce sam ceo dan sedeo i testirao ASUS V7100 DeLuce Combo sa VIVO opremom i isprobavao u 704x480 MPEG 2 jer ta kartica daje maximalnu ovu rezoluciju za capture(NTSC kameraje bila) i ona radi i ispusta frem po neki ali ne pravi MPEG-2 kompresiju, ona zaista grebuje u 704x480 i to samo sa nekim njenim kodekom AV2 ili tako nesto i extenzija tom fajlu nije mpg. nego avi?? E to me malo zacudilo,

Onda sam ubaco MSI 8886 mislim da je bila i grebovao u 720x480 bez ijednog ispustenog frejma, svaki put kad sam probao- extenzija je bila .mpg.
E pa ovako. Prvo, vidim da ti nije baš najjasnije to oko video kodeka i ekstenzije fajla. To što je neki video zapis snimljen u avi formatu, uopšte ne određuje kodek koji je korišćen za njegovo komprimovanje. Razliku u ekstenziji fajla možeš posmatrati kao fajl sistem strukturu na disku. JPEG slika ostaje ista ta JPEG slika i na disku formatiranom sa NTFS i na disku formatiranom sa FAT tabelom. Ovo je samo slikovito poređenje, ne bih sada dublje zalazio.

( Jesi li primetio da su DivX filmovi ( MPEG4 ) najčešće zapisani u avi fajlu? )
Meni kartica ne treba za video editing-za to koristim Elsu Erazor 3 pro vivo koja grebuje 768x576 bez ijednog frejma ispustenog u MJPEG pa posle editujem.
U vezi sa prethodnim: ni jedna grafička karta sa ViVo mogućnostima ne koristi hardverski kodek. Sve one koriste standardne video dekodere ( aka BT8x8, SAA711x, Rage Theatre, ... ) koji dekodiraju kompozitni ili S-video PAL/NTSC signal i zatim ga digitalizuju ( A/D konverzija ). Takva integrisana kola mogu sadržati razne filtere i programabile funkcije ( antialiasing, skaliranje, gamma korekcija, i.t.d. ) u cilju poboljšanja rada, ali ništa tako spektakularno popun hardverskog kodeka. To su dve potpuno različite stvari, a razdvaja ih ogromna, složena logička mreža i naravno cena. :)

Koliko je meni poznato jedina grafička karta koja je u sklopu svojih multimedijalnih funkcija imala i hardverski kodek je Matrox Marvel. Sve ostalo koristi neki video dekoder sa A/D konvertorom, a sva kompresija tako digitalizovanog signala se vrši softversi. Zato kvalitet grebovanog signala i peformanse grafičkih kartica sa ViVo funkcijama zavise od proizvođačeve implementacije analognog dela ( ulaza i izlaza ) i softverskog kodeka. Različiti proizvođači uz svoje kartice isporučuju različite kodeke, a oni koji drže do svog imena ( Asus, ATi, ... ) čak razvijaju sopstvene ( softverske ) kodeke.
MPEG-2 kartica mi treba da skidam video materijal sa vhs direktno u mpeg-2 i da ga rezem na DVD -znaci bez ikakvog editovanja.
Već sam ovo objašnjavao u nekom od mnogobrojnih thread-ova na ovu temu, ali ajde opet.

To što si ti zamislio nema nikakvog smisla, a evo i zašto.

1) VHS kao standard podrazumeva dosta nizak kvalitet zapisa. Praktično pola informacija o slici se odbacuje, a najviše trpi boja koja je inače zapisana u složenom hroma signalu.

2) Na VHS uređajima je prisutna slabija interkonekcija - kompozitni ( činč ) ili u najboljem slučaju S-video ( 4-pinski mini-Din ) konektor. Neki uređaji poseduju i SCART konektor, ali gotovo ni jedan kroz njega ne šalje RGBs signal već isti taj kompozitni ili S-video. Uostalom čemu visok kvalitet interkonekcije na jeftinim VHS uređajima koji i onako daju slab kvalitet slike ( u poređenju sa DVD-om ).

3) Kvalitet video ulaza i samih capture čipova na ViVo karticama je zadovoljavajući sa aspekta manje zahtevnih korisnika, ali ni u kom slučaju ne može da se poredi sa kvalitetom DVD standarda. Jednom rečju Bog i šeširdžija.

Zaključak: to bi bilo kao da digitalizuješ neke pesme sa starih audio kaseta ( slab kvalitet ) i zatim to narežeš na CD. Eto, imaćeš ih na CD-u, ali neće zvučati ništa bolje nego što jestu na tim kasetama, jer je izvorni signal slabog kvaliteta. A ako to uradiš sa jeftinom opremom vrlo je verovatno da će zvučati čak gore. Veruj mi, glupo je snimati na DVD bilo šta što si digitalizovao amaterskom opremom, pogotovo ViVo karticom.

4) Video materijal je na DVD diskovima zapisan u posebnim VOB fajlovima. Za kreiranje tih fajlova koristi se posebna vrsta skript jezika kojim je definisana i najmanja pojedinost. Stoga nije dovoljno komprimovati video u MPEG2 i narezati ga na DVD-R disk da bi materijal bio čitljiv za stand-alone DVD plejer.

5) Čak i da iz nekog razloga hoćeš to da uradiš, ne vidim čemu tolika žurba i šta će ti kartica koja vrši real time kompresiju. Možeš prvo kepčerovati video bez ikakve kompresije ili sa nekim Huffyuv kodekom, pa onda netenane komprimovati u MPEG2.
Eto mozda nekom znace ovi moji testovi a iskreno razocarao sam se u ASUS sto nije htela lepo da radi a bas sam nju hteo. Sad cekam da stigne MSI 8888 i da je probam i ako radi nju cu uzeti.
Pazi... prilikom kupovine takve kartice trebalo bi da gledaš kvalitet dobijenog materijala i prateći softver, što podrazumeva i kodek. S obzirom da nisi baš mnogo upućen u tu materiju ne bi trebalo da donosiš ishitrene odluke. Kao što već rekoh, u oba sučaja ( Asus i MSI ) se radi o softverskom kodeku koji dosta zavisi od brzine procesora, ali i od tvoje umešnosti da ga lepo podesiš. Možda Asus-ov kodek ima neke napredne opcije koje nisi isključio pa je stvar bila nešto zahtevnija, što je prouzrokovalo ispuštanje frejmova. Možda je baš davao bolju sliku, ali uz nešto niži stepen kompresije ( veći stream MB/s ) što je takođe moglo da prouzrokuje ispuštanje frejmova. Uostalom sada svi koriste WDM drajvere tako da će taj capture device biti vidljiv iz svih third party programa, što znači da možeš da koristiš koji god hoćeš kodek.

Inače tih 16 pixela horizontalne rezolucije ( 704 vs 720 ) ti neće mnog značiti. Zapravo nećeš to ni primetiti, a ona prva je kompatabilna sa D1 formatom i takođe je podržana DVD standardom.

Kao što vidiš, stvari nisu tako jednostavne. :) Boje se ti još malo raspitaj i razmisli, a od prebacivanja VHS traka na DVD bolje odustani. Za to postoji DivX. ;)

Re: Re: EVO kako stoje stvari

magick je napisao(la):

A kako da izgrebujes signal sa VHS-a u DIVX u veoma dobrom kvalitetu, ja sam probao u real time to da mi radi ali nikad nisam dobio lepu sliku uvek je bila kockasta da kazem.

PS sledeci put kvotuj samo prvi nekoliko reci da se zna kome odgovaras. ne moras ceo post zbog velicine....Broz

magick je napisao(la):
Alo, ljudi!

Ja sam bas pre neki dan snimio sat vremena Farscape sa TV-a sa mojom kartom u 720x576 u najmaksimalnijem kvalitetu MPEG2 bez i jednog ispustenog frejma.

Asus V8200 T5 Deluxe Vivo
Asus A7V333 Deluxe (KT333)
AMD XP 1600+@XYZ Mhz
256 Mb
WDC800BB NTFS
W2k Pro SP2
Asus VCR 2.536

miha\zero je napisao(la):
Ja sam bas pre neki dan snimio sat vremena Farscape sa TV-a sa mojom kartom u 720x576 u najmaksimalnijem kvalitetu MPEG2 bez i jednog ispustenog frejma.

Asus V8200 T5 Deluxe Vivo
Asus A7V333 Deluxe (KT333)
AMD XP 1600+@XYZ Mhz
256 Mb
WDC800BB NTFS
W2k Pro SP2
Asus VCR 2.536

DAJ mi tvoj broj telefona da se cujemo ovako ne vredi,

moj je 034/367 294 i 064/127 91 44
Pozuri samo,pozdrav

miha\zero je napisao(la):
Koji si kodek koristio? Šta koristiš za framerate count?

Vrh Dno