Šta je novo?

Koju kameru da kupim?

Toshiba

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
304
Trebao bi kupiti kameru ali sam u dilemi sta da uzmem.
Sta mi preporucujete za nekih 300-400 evra?

Kamkorder ili digitalni fotoaparat?

baci se na osnovne Canon i Panasonic modele.Mislim da bi ti MV800 zavrsio posao.

Za te pare samo MV800...

A shta mu znachi to "16:9 high resolution mode" ? Koja je to rezolucija ?

I zashto je on bolji od GS11 ili nekog Sonija za te pare ? Zar 2 lux nije malo (odnosno mnogo) ?

Poslednja izmena:
Kakva 2 lux.
To 2 lux je sa slow shutterom(produzena ekspozicija),inace ovako pri normalnoj ekspoziciji i maksimalnom otvoru blende osetljivost vecine kamera je izmedju 7 i 10Lux sto naravno ne navode u specifikaciji ali je tako.
On moze da snima u 16:9 bez da iseca 4:3 sliku(kako su nekad kamere radile) vec pravi pravih 16:9 da kazem glupo "produzuje" sliku u odnosu na 4:3.Jos jedna mogucnst koju su proizvodjaci uvideli s'obzirom na visak pixela po CCD-u.
A to sto su oni napisali "high resolution" to je vise radi marketinga "da lepse zvuci".

Ako on radi 16:9, i to nije isechenih 4:3, ochigledno je to veca rezolucija poshto visina ostaje ista...I koja je na kraju to rezolucija ? 1024x576 ? :)

I shta da radim sa 10 luxa ? Pa to su mogle jeftine VHS(C) kamere pre 15 godina :D

Btw, lel te kamere imaju podeshavanje brzine shuttera i blende ili je to automatsko ?

Poslednja izmena:
Pa pazi te jeftinije kamere tipa MV800 one imaju grubo podesavanje shutter speed-a,mislim ima podesavanje samo produzene ekspozcije(a ne klasicne).Sto se tice otvora blende za MV800 ne znam,al na mojoj Sony podesavanje se vrsi relativno precizno u 10-tak koraka,mana je sto ne pise koji je otvor blende podesen vec je samo jedna skala(linija) pa podesavas sa +- ako razumes sta jocu da ti kazem.
Dok recimo na Panasonic NV GS400 i Canon XM2 podesavanje duzine ekspozicije i otvora blende je kao kod digitalnih fotoaparata,dakle vidis tacno sta si podesio(tacne brojeve,naprimer 1/40 i F2.8)

Jel valja Sony DCRHC-19. Drug mi sad dolazi iz Hrvatske i taj Sony je tamo trenutno 320 eura.

Vrh Dno