Šta je novo?

Koju Internet karticu

Geble

Slavan
Učlanjen(a)
13.09.2006
Poena
360
Dakle, zanimaju me iskustva korisnika koje su kartice najbolje za kupovinu putem interneta.
Koliko sam pratio u ostalim temama najpopularnije su Intesa internet i VISA Virtuon. Koju preporucujete od ove dve. Svejedno mi je da li je otvaranje 300 din ili 2000 bitno mi je samo da radi sa sto vise sajtova. Najvise cu uzimati sa sajtova tipa amazon ali mi je i bitno da mogu da kupim sa nekih ruskih sajtova za koje znam da su provereni iako su mi u firmama (tipa e-ducan) odbijali narudzbinu jer nemaju poverenja u njih, a onda jos visemesecno cekanje me ubilo u pojam. To je i jedan od razloga zasto zelim da izvadim karticu.
Takodje, veoma mi je bitno cekanje na karticu, tj. sto krace to bolje. Video sam na sajtu Raiffaisen banke da ima za 1200 din izdavanje kartice u roku od dva dana pa bih mozda probao i tu opciju.

Posto planiram vec sutra da podnesem zahtev svaki savet bi bio dobrodosao.

Poslednja izmena:
3-4 godine koristim Visa internet karticu od vojvodjanske banke i zadovoljan sam. Uglavnom koristim za kupovine domena, zakupe servera itd...
Znaci u prosjeku bar 10-15 puta mjesecno i samo sam jednom imao problem sa dvostrukim zaduzenjem kartice za placeni iznos a i to je bilo jako brzo rijeseno.
Imas mogucnost da "zakljucas" ili "otkljucas" karticu preko njihovog korisnickog servisa 24/7 tako da ako imas rijetko transakcije to se i isplati uraditi. Nisam imao problema sa prihvatanjem kartice tamo gdje je meni trebalo (godaddy, namcheap, hostgator, layeredtech, justedge itd...).

Jedini ajde da kazem nedostatak koji mi pada na pamet mada i to je zanemarljivo je sto prilikom uplate novac ti nije odma raspoloziv na kartici uglavnom bude navece ako si uplatio prije 16h a sledeci dan ako si uplatio poslije 16h.

ja sam godinama koristio visa virtuon vojvodjanske ali posto je vojvodjanska sada intesa, izvadio sam njihovu karticu (visa internet). ne placa se nista, ne treba depozit. koliko stavis na racun (kod uplate na racun kinta legne istog momenta...ne ceka se nista) toliko imas na raspolaganju
uglavnom sam kupovao sa juno.co.uk i placao avionske karte na germanwings... funkcionise kako treba...ja sam zadovoljan

Na kraju sam se odlicio za VISU Virtuon, trebalo bi da bude gotova sledeci petak.

Visa Virtuon, samo pozitivna iskustva za sada. :wave:

od skoro sam uspeo i da visu virtuon iz raiff-a vezao za ebay, doduse nisam kupovao preko nje, vec preko paypal-a!

Moj savet ako mozes uzmi mastercard banke Intese a ako ne onda Visu Internet koja je besplatna samo imas proviziju od 3%,meni su toliko naplatili i rekose da je tolika tarifa...

ja sam godinama koristio visa virtuon vojvodjanske ali posto je vojvodjanska sada intesa, izvadio sam njihovu karticu (visa internet). ne placa se nista, ne treba depozit. koliko stavis na racun (kod uplate na racun kinta legne istog momenta...ne ceka se nista) toliko imas na raspolaganju
uglavnom sam kupovao sa juno.co.uk i placao avionske karte na germanwings... funkcionise kako treba...ja sam zadovoljan

Vojvođanska je sada NBG (Nacionalna Banka Grčke) a ne Intesa....

btw, ja za plaćanje koristim MC i AmEx. Jeste neki rizik ali pažljivo biram odakle kupujem. :type:

ProCredit Banka... Visa electron

Ali za nas iz Rep. Srpske ... (za BIH). Em radi na paypal, em koliko sam skontao nema provizije kad nesto placam.

Nazad
Vrh Dno