Šta je novo?

koju grafu na ovu kanticu?

time

Čuven
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
780
drug ima athlon II x4 631
plocu a55m p35
napajanje nekog kineza od kao 500w.

koja grafa bi mu odgovarala ali da nema dodatno napajanje na njoj jer je napajanje krs i ne poseduje te kablove.
trenutno ima hd6450 koja je bas dno.znaci da nije mnogo skupa ali da je moze podmiriti ovaj proc.
unapred hvala.

Pametnije bi bilo da prvo zameni napajanje za neko iole čujnije, jer ako mu kung-fukne sadašnje i povuče novu kartu i pola računara u ambis...

Jače karte svakako traže dodatno napajanje preko 6/8-pinca, neke neće ni da butuju bez toga, pa mu zamena struje ne gine.

6450 nije bogznašta, ali nije da ne može da pogura naslove, kako-tako. Neka se strpi i skupi još keša posle napajanja.

Poslednja izmena:
plocu a55m p35

koja grafa bi mu odgovarala ali da nema dodatno napajanje na njoj jer je napajanje krs i ne poseduje te kablove.
trenutno ima hd6450 koja je bas dno.znaci da nije mnogo skupa ali da je moze podmiriti ovaj proc.
unapred hvala.

hd 7750

ja sam mu odma' rekao da ako zeli nesto jace mora napajanje menjati ali za sad nema para a hteo bi nesto veci fps u igrama.
znaci 7750 ne bi trebala da pravi problem?

plocu a55m p35

unapred hvala.
Sacekat GTX750Ti nece trazit dodatno napajanje izlazi krajem mjeseca, a trebala bi biti u rangu HD7850 mislim da ti je pametno da sacekas tu kartu.

7730 i 7750 su težak treš.

prava stvar za tu konfiguraciju je R7 260x , za 100e

ako je tanak s parama, gtx 460 ili 6850 , obe su oko 60e.

Poslednja izmena:
kao prvo ako čovek ima već ovu konf neka kupi napajanje jer šta god da uzme to je bzvz ko da imaš v16 motor u fiću. od napajanja mu sve zavisi i nikada ne bih dozvolio da mi napajanje određuje šta moram da kupim. 60e modularno 650w raidmax i počine pa neka onda razmišlja za vga i ostalo uostalom DOBRO NAPAJANJE UVEK VALJA pa kad bude prodavao konfu kena vrati staru vga i psu

Dodatno napajanje je potrebno karticama koje u peaku trose vise od maximalnih 75w , koje pci express x16 slot moze da isporuci.

260x trosi 95w u piku, sto moze da isporuci svako napajanje od 350w, ukljucujuci i najgore kineze.
Komponente koje ovaj clan poseduje su izuzetno mali potrosaci, tako da je kupovina novog napajanja apsolutno nepotrebna

power_peak.gif

kao prvo ako čovek ima već ovu konf neka kupi napajanje jer šta god da uzme to je bzvz ko da imaš v16 motor u fiću. od napajanja mu sve zavisi i nikada ne bih dozvolio da mi napajanje određuje šta moram da kupim. 60e modularno 650w raidmax i počine pa neka onda razmišlja za vga i ostalo uostalom DOBRO NAPAJANJE UVEK VALJA pa kad bude prodavao konfu kena vrati staru vga i psu

Ni pijan ne bih uzeo Raidmax-a..

Mislim da su najbolje rešenje klasika kartice kao HD 5750, HD 5770, HD 7750 ili pak GTE 450, GTX 550Ti, GTX 650. Ne troše puno, a sve su tu negde sa performansama i sve su prihvatljive za igranje. Kao jače eventualno razmotriti HD 7770 ili GTX 650Ti(tj GTX 650Ti Boost jer mislim da ne diže potrošnju preko ne Boost modela).

Poslednja izmena:
Ako decko nema para, moja preporuka je neka 6670, 7770. Iste ne traze dodatni prikljucak i sigurno ce mu raditi posao, posto mi iz tvog dosadasnjeg objasnjavanja, ne treba nesto previse jako :)
Takodje gtx460, 6850 i slicne su veliki potrosaci za njegov racunar.

Ako decko nema para, moja preporuka je neka 6670, 7770. Iste ne traze dodatni prikljucak i sigurno ce mu raditi posao, posto mi iz tvog dosadasnjeg objasnjavanja, ne treba nesto previse jako :)
Takodje gtx460, 6850 i slicne su veliki potrosaci za njegov racunar.

Mislim da HD7770 ipak trazi 1x6pin ako me sjecanje dobro sluzi jedino HD7750 ne trazi dodatno napajanje.

Za taj X4 631 savršeno rešenje je MSI HD7770 1GB DDR5 i napajanje osnovni model Super Flower SF-400ATLAS lično ugradio ovu kombinaciju i radi super. Ovo napajanje nema 6 pin konektor, ali dovoljno molexa za adapter koji ide uz grafičku ali zato ima snage da gura ovo bez problema, ipak je to SF. Ove dve stvari prelaze nešto preko 100e a dobija se mnogo ;)

7770 trazi dodatno napajanje, ali realno trosi manje od 90w tako da je ok.

Meni se desilo da HD7750 nece da radi na jednoj malo starijoj AM2+ maticnoj sa nVidia 6150 chipsetom, mislim da maticna nije mogla da isporuci dovoljno struje, jer je pre toga u tom racunaru bio HD4850 i sve je bilo kul.

Poslednja izmena:
Vrh Dno