Šta je novo?

Koju grafiku kupiti

Quad-Pro

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
304
Caos, hteo bih da pazarim neku grafiku od 1GB GDDR5, da je do 100e i da je dobra i solidna :)
Imam amd x2 5000+ i GA-MA78G-DS3H i 8GBrama...

Poslednja izmena:
Nece ni procesor da gura nista jace od HD7750 ni nju ne moze neka HD6670 ili HD7730 1Gb ddr5 ne treba da baca pare bezveze.
Ima ovi HD7730 za 60€ to mu je najbolji izbor obzirom na procesor, a ko zna kakvo je i napajanje.

Napajanje ne bi trebalo da predstavlja problem jer karta trosi kao upaljac (ispod 90w). Procesor ce je gusiti naravno, zato bih preporucio coveku da uzme neku jeftinu novu platformu i solidno napajanje(ako vec nema).

G1610+H61+4gb rama je = 100e

Prodas to tvoje za ~70e i za te pare uzmes neku polovnu 7770.

Dakle napajanje nije problem, može opušteno da gura 7790 čak bi moglo da gura i 2x7790. E sad, procesor će biti usko grlo i neki optimum bi bila jedna od ove dve karte 7750 ili 7770. Ali ako bi u skorije vreme menjao procesor onda svakako treba ići na što jaču grafičku pa bi izbor pao na 7790.

pa planiram postepeno da uzmem i MB i CPU, al otom potom, zbog $.. a grafiku imam neku stariju gddr2 512mb, pa bih nju prvo menjao :)

Onda 7790, ali gledaj da sto pre promenis i ostatak konfe, tu mislim na proc, MB i RAM. Onda mozes da uzivas :)

Ajd da ne otvaram ponovo temu...

Da li bi sa Amd athlonI x3 [email protected] GHZ i Biostar TA 870+ dobro radila 7790? U planu je prolecna nadogradnja a do tada se mora zameniti poluispravna 5670.

Zamolio bih dobre forumaše za savet,
da li bih promenom napajanja mogao još par meseci da "vozim" PowerColor Radeon HD 7790 1 GB na konfiguraciji iz potpisa?

Hvala.

ps. kako se manifestuje rad ukoliko je procesor "usko" grlo u sistemu_
Da li je rad uopšte moguć, ili se ne mogu postići maximalne očekivane vrednosti?

Zamolio bih dobre forumaše za savet,
da li bih promenom napajanja mogao još par meseci da "vozim" PowerColor Radeon HD 7790 1 GB na konfiguraciji iz potpisa?

Hvala.

ps. kako se manifestuje rad ukoliko je procesor "usko" grlo u sistemu_
Da li je rad uopšte moguć, ili se ne mogu postići maximalne očekivane vrednosti?
A za koje bi menjao?To koje imas je sasvim dovoljno osim ako nije bas puno staro...Ta gt 9600 gso vise trosi nego 7790.
Da moguc je rad samo sto neces iskoristiti maksimalne performanske graficke,malo oc procesor i bice ok mada da sam na tvom mestu ja bih menjao komplet cpu,mobo,ram...

MIslio sam da mi je za bolju grafičku potrebno i novo, jače napajanje.
Ovo sam posmatrao: Napajanje 630W Thermaltake Smart SPS-630M Modularno, 14cm fan/80PLUS (za 6.000 rsd).

Promenio bih i ja rado sve ali nisam u mogućnosti da sve to finansiram u cugu.

Sada bih uzeo napajanje i grafičku a za par meseci ploču i procesor.
Hvala i veliki pozdrav.

u rangu 7790 za te pare nema. 650 Ti je slabija za klasu .

on di ader hend za 130e imaš 650 Ti BOOST , pa biraj .

Poslednja izmena:
Ako baš želiš nVidia, možeš da pogledaš neki overclocked model kao GeForce GTX650 OC 1GB/DDR5 128bit.
Imam istu dilemu, amd vs nvidia, za iste pare... :)

Kupio bih preporučenog Radeona HD7790, samo se dvoumim između više proizvođača - MSI, Asus ili Sapphire?

Kog vi preporučujete?

U Emmi-ju samo Asus ima DualFan, te mi nekako ozbiljnije deluje.

Vrh Dno