Šta je novo?

Koju grafiku da uzmem uz sledece

omadan

Slavan
Učlanjen(a)
03.09.2008
Poena
301
Molim za par saveta i preporuka u vezi graf. koju da uzmem.Konf :
intel c2d [email protected](nije clock-ovan) za sad:dfi lan-party ut-icfx3200 t2/rg
2x1 gb 800mhz ram transc
corsair HX520w napajanje

E sad treba mi karta za HD(1080p),svakodnevni rad,torrent 24/7,igre nisu primarne

ATI 3870 ili 4850 izbor :wall: ima se kesha oko 120 jura

poz

Pretpostavljam da bi u slucaju 4850 trebalo da ovaj moj c2d malko nafriziram sa 266 X 8 def val,znaci da li je OC must da bi c2d pratio "radenka" valjano il moze i sa ovim def val da se opusteno vozi dalje? cpu kuler CM Mars i u navali 4850-tica neku smernicu jer im cene varijaju bas u velikom opsegu
Thx 4 ya time and wit

moze da se nadje po pcberzi i ovde po oglasima za te pare :)

Ne moze ljudi, nemojte da lozite druge bez veze. Obicno tako kad daju savete za kupovinu, uvek stavljaju knap niske cene. Radeon 4850 realno kosta oko 145 evra, mozda ima da se nadje negde za jeftinije, ali to "ima da se nadje negde" uglavnom se odma rasproda. I + sto su svi distributeri bezobraznici, te kurs racunaju 80 i onda je 140 evra zapravo skoro 150 evra. Ja kad nekom nesto preporucujem uvek stavim objektivno koliko kosta, a "ne gde ima da se nadje mozda za 5 evra jeftinije" kao da ce on sigurno naci po toj ceni. Kazite mu objektivno koliko kosta, ako on nadje za manje pare onda jos bolje.

Molim za par saveta i preporuka u vezi graf. koju da uzmem.Konf :
intel c2d [email protected](nije clock-ovan) za sad:dfi lan-party ut-icfx3200 t2/rg
2x1 gb 800mhz ram transc
corsair HX520w napajanje
E sad treba mi karta za HD(1080p),svakodnevni rad,torrent 24/7,igre nisu primarne
ATI 3870 ili 4850 izbor :wall: ima se kesha oko 120 jura
poz

Enivej, sve zavisi ako te igrice ne zanimaju uopste, ako hoces samo HD filmove da gledas. Pa mozes i 9600 GSO da uzmes za 80 - 85 evra. Na toj kartici mozes i fino igrice da igras. Vecinu igrica ces sve moci na max da stavis (half life 2, bioshock, call of duty 4), jedino crysis verovatno da neces moci.

Ako pak volis igrice da igras, onda gledaj da dodas jos 20ak - 25 evra za ATI radeon 4850 (bilo koja marka bukvalno).

I za kraj, ako zaista ne mozes vise da izdvojis od 120 evra, uzmi 8800GT za 120 evra.

Poslednja izmena:
Hvala za upute,nego sto se tice OC-a mog c2d treba li za 4850 ili....Cuo sam da se neki radeoni 4850 dosta greju,pa ljudi imaju problema sa hladjenjem....Neki savet u vezi toga eventualno,
thx

Hvala za upute,nego sto se tice OC-a mog c2d treba li za 4850 ili....Cuo sam da se neki radeoni 4850 dosta greju,pa ljudi imaju problema sa hladjenjem....Neki savet u vezi toga eventualno,
thx

Ne razumem kakve veze ima tvoj procesor sa overklokovanjem graficke karte? Ili obrnuto, kakve veze ima overklok procesora sa grafickom?

Da jeste tacno da se 4850tice greju pod opterecenjem, ali nista posebno. Mozda nije bas najbolja za overklok ali u principu i da je ne overklokujes i dalje je vrhunska kartica. Garantujem ti da ces i bez overkloka sve igrice moci da igras na max podesavanjima u nekoj normalnoj rezoluciji.

Mozes isto da uzmes ASUS-ovu, uz njihovu kartu dobijas odlican program za overklok i kontrolisanje brzine kulera (sve u jednom programu), i onda kada hoces da igras neku zahtevnu igru (crysis recimo) u nekoj vecoj rezoluciji, na maximum sve podeseno, bices verovatno na granici podnosljivosti da se igra (tipa 30 FPS). Onda mozes da overklokujes sam (na onom programcicu pomeras slide bar levo desno, nista prostije), i ukljucis GPU fan na 100% da hladi. I tako ne verujem da ce se mnogo grejati, a dobices na overkloku 2 - 3 extra frejma po sekundi, sto mnogo znaci.

mada kazem, 4850tica i da je ne overklokujes stvarno kartica je izuzetna, previse razmisljas o tom hladjenju, veruj mi da je sasvim okej ovako i po defoultu.

Vrh Dno