Šta je novo?

Koju graficku za ovu moju staru konfiguraciju?

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
U potpisu mog profila imate moju konfiguraciju. Molio bih vas da na osnovu nje date procenu koju bi ona najjacu graficku mogla da podnese i iznese njenu punu snagu(na graficku mislim). Pri tom menjanje CPUa,napajanja,rama,ploce,harda ili bilo cega ne dolazi u obzir,cak sam batalio da menjam i monitor,imao sam zelju za 22,ali to je zahtevalo prejaku graficku(mislim za igranje),sto vuce sa sobom i menjanje ostalih komponenti,a za sta nisam raspolozem jer ne zelim da se trkam sa ovim IT napretkom do te mere:),a uz to iako stara mislim da je moja konfa jos uvek dobra.
Predrasuda nemam i ATI i nVidia dolaze u obzir.
Unapred zahvalan na preporukama i objasnjenjima!
Do ove konacne ideje sam dosao nakon polemike oko 22 incnog VX2260wm i kupovine istog,sto bi iziskivalo promenu mnogih komponenti ili cak kupovinu nove konfe(pre svega se misli na igranje,jer bi i moja matora 6600 mogla da izvuce njegov native,osim naravno u igricama gde je odavno besmislena,sto je i razlog zbog koje je menjam),a to samo po sebi prodavanje postojece za bud zasto,sto mi ne pada na pamet...

Poslednja izmena:
Mislim da grešiš mnogo. Monitor bi trebalo da traje duže od grafičke. Sa grafičkom iz potpisa sam imao preko godinu dana Asus 22'' kome je native 1680x1050, a imam grafičku koja je svakako slabija od tvoje buduće. Ne znam odakle ti da se mora igrati u native rezoluciji, igrao sam i u daleko nižim od native pa mi nije smetalo ;) a o tome kako svi filmovi izgledaju u tom aspektu, i o HD filmovima i da ne govorim.

ma uzmi ti 8800gt i nebrini za overkill, ionako ces verovatno u buducnosti menjati plocu i procesor a polovna 8800 ce tada biti apsolutni minimum za igranje bilo cega u native za 22", em su jeftine em i dalje veoma upotrebljive spravice, za polovne 8600 se ovde trazipo 40-50 pa i vise ojra, dodaj jos 20-30 i u poslu si...

Mislim da grešiš mnogo. Monitor bi trebalo da traje duže od grafičke. Sa grafičkom iz potpisa sam imao preko godinu dana Asus 22'' kome je native 1680x1050, a imam grafičku koja je svakako slabija od tvoje buduće. Ne znam odakle ti da se mora igrati u native rezoluciji, igrao sam i u daleko nižim od native pa mi nije smetalo ;) a o tome kako svi filmovi izgledaju u tom aspektu, i o HD filmovima i da ne govorim.

Mozes ti i da koristis 800x600 rezoluciju na 22" wide, niko ti ne brani. Ali je debilizam... Jer je sve mutnije.... I kvalitet slike je losiji!

U potpisu mog profila imate moju konfiguraciju. Molio bih vas da na osnovu nje date procenu koju bi ona najjacu graficku mogla da podnese i iznese njenu punu snagu(na graficku mislim). Pri tom menjanje CPUa,napajanja,rama,ploce,harda ili bilo cega ne dolazi u obzir,cak sam batalio da menjam i monitor,imao sam zelju za 22,ali to je zahtevalo prejaku graficku(mislim za igranje),sto vuce sa sobom i menjanje ostalih komponenti,a za sta nisam raspolozem jer ne zelim da se trkam sa ovim IT napretkom do te mere:),a uz to iako stara mislim da je moja konfa jos uvek dobra.
Predrasuda nemam i ATI i nVidia dolaze u obzir.
Unapred zahvalan na preporukama i objasnjenjima!
Do ove konacne ideje sam dosao nakon polemike oko 22 incnog VX2260wm i kupovine istog,sto bi iziskivalo promenu mnogih komponenti ili cak kupovinu nove konfe(pre svega se misli na igranje,jer bi i moja matora 6600 mogla da izvuce njegov native,osim naravno u igricama gde je odavno besmislena,sto je i razlog zbog koje je menjam),a to samo po sebi prodavanje postojece za bud zasto,sto mi ne pada na pamet...

Nova graficka: 4670
Polovna: 8800GT ili neki 3870

lepo bi bilo i kad bi nasao neki polovan procesor iz E1x00 serije!

Mozes ti i da koristis 800x600 rezoluciju na 22" wide, niko ti ne brani. Ali je debilizam... Jer je sve mutnije.... I kvalitet slike je losiji!
Ovo je vrlo subjektivno :p
Kol'ko primera ljudi koji na 22'' igraju CS u 640x480 :d pa se ne žale.
U svakom slučaju, mislim da je glupo odreći se ovako sjajnog monitora, prelaska na wide i sjajnog užitka u filmovima (ako već nema LCDTV) samo zbog zahtevnosti igara. Ako je već mutno, ima u drajverima opcija da fizički koristi samo onoliko pixela kol'ko je u igri podešeno, dobija se veliki crni okvir, al' svakako nije mutno.

Da rezimiram, ili ATI 4670 ili 8800GT,u tome se svi slazete?Sada jos samo odluciti koju od te dve,za prvo vreme osim nje necu menjati nista drugo...
Velika razlika izmedju ove dve u ceni a ocigledno i u performansama, a i 3870 mi sve vise pada u oci,rebus je sve gori:(,uz to mislim da je izdatak veci od 100e za kartu u mom slucaju besmislen....

Poslednja izmena:
4670 otpada,jel koliko citam,previse je bucna,a to me uzasava,temperaturu nekako i mogu da podnesem ali buku nikako,zato sam i uzeo moju staru silent u njeno doba...

Evo,sto dalje citam to sam vise zbunjen,za 9600gt kazu da su tihe i da se slabo greju,sto mi odgovara,ali pitanje koliko ona odgovara mojoj konfi....a i posle pola sata citanja i dalje je nejasna razlika izmedju 8800gt i 9600gt,sada si ti uneo jos vecu zabunu sa 3850...

koju god da uzmesh u svakom slucaju je prevelika investicija za tvoju vec matoru konfu, tako da uzmi bilo koju od predlozenih da se ne bi previshe bacao u rebus.
kriteriju tishina? uzmi najtishu :) ionako su sve dosta brze.

Onda da zakljucimo,koja od ovih je najtisa posto su kako kazete po performansama slicne,a i predpostavljam da ce svaku da izdrzi moje napajanje?Ovo bi bilo moje poslednje pitanje necu vas vise daviti!

Moja preporuka - palit sonice serija 8800gt. Vidjao sam u oglasima, ja imam u kompu i stvarno je jako tiha. Izuzetno retko mi se desavalo da se gpu malo vise ugrejao pa se i vent na njemu ubrzao - onda isto postaje bucan kao i sve ostale kartice. Po difoltu je ekstra tih.

activated,ne mislim nego sam svrljao po forumu i citao kako se korisnici zale bas na ta dva modela da ti ne ostavljam linkove,matrixu,mozda nisi citao gore,ali sam vec rekao da mi ne pada na pamet da menjam nista osim grafe,a mislio sam da bi tu 3850 mogao da tera moj CPU....stvarno veze nemam sta da radim, atirage,pogledacu taj tvoj predlog,milim razcitacu se o njoj,pa mozda dodje u obzir. Iskreno da vam kazem najvise mi se dopala MSI 3850 ova OC verzija,ali kao sto rekoh forumasi pisu da je jako bucna,tako da se nedoumice nastavljaju,hvala vam svima na savetima...

Tebi dugujem posebno izvinjenje! Ma mislim se ja da jedna nije obicna a druga OC,pa da se ne zeznem!
Mozda je ova?!
http://www.pcberza.rs/detaljnije/atom-computers/94-230/
Jedna stvar me intaresuje sada kako ce ona da stane na ovu moju plocu,da nije malo predugacka?! Sto se kucista tice nece biti problema,ogromno je!
Jos jednom ako ima nekog vlasnika da okaci sliku,kako bih bio siguran!

Poslednja izmena:
Tebi dugujem posebno izvinjenje! Ma mislim se ja da jedna nije obicna a druga OC,pa da se ne zeznem!
Mozda je ova?!
http://www.pcberza.rs/detaljnije/atom-computers/94-230/
Jedna stvar me intaresuje sada kako ce ona da stane na ovu moju plocu,da nije malo predugacka?! Sto se kucista tice nece biti problema,ogromno je!
Jos jednom ako ima nekog vlasnika da okaci sliku,kako bih bio siguran!

da to je ta...ja sam je probao i super je(tiha i hladna)

Poslednja izmena:
Vrh Dno