Šta je novo?

Koju graficku za 80-85 evra ?

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Sta uzeti za 80-85 evra od grafickih?

Uglavnom gledanje divx, malo igranja i photoshopa...u sustini za prosecnu upotrebu...

Pozdrav

Neki GF4 MX440 ce ti odraditi posao...

Pozdrav :)

re:

...NE UZIMAJ GeForce karte za divx, a za 60€ imas ATI Radeon LE 7500 64 DDRmnogo bolje resene za 2D - Divx, Photoshop...a moci ce i fino da se poigras.

omnik, a koji GeForce? recimo koji je najbolji u tom opsegu cene?

sto se tice atija, razmislicu......

..evo bas sad sam naisao na karticu sa oznakom SVGA 64MB NVIDIA GE FORCE 4MX 440 SE TV DDR - 60 evra, jel se isplati, to jest sta treba da proverim? jeli ovo neki noname ili sta?

...e da zaboravio sam.....video sam i ovaj model SVGA 64MB NVIDIA GE FORCE 4MX 460 TV DDR koji je skupljli za nekih 5-6 evra...u cemu je razlika?

legend je napisao(la):
...e da zaboravio sam.....video sam i ovaj model SVGA 64MB NVIDIA GE FORCE 4MX 460 TV DDR koji je skupljli za nekih 5-6 evra...u cemu je razlika?
ta kartica moze da se nabavi za nekih 66 evra , nije los izbor, ima 64mb, a 460 je model, jaci klok memorije i jezgra...

Re: re:

Passenger je napisao(la):
...NE UZIMAJ GeForce karte za divx, a za 60€ imas ATI Radeon LE 7500 64 DDRmnogo bolje resene za 2D - Divx, Photoshop...a moci ce i fino da se poigras.
Geek, javi se i reci kakva je razlika između Eagle MX-a i (nekog) Radeona 7500 :) pri puštanju divx-a

Re: Re: re:

jddipqd je napisao(la):
Geek, javi se i reci kakva je razlika između Eagle MX-a i (nekog) Radeona 7500 :) pri puštanju divx-a

Jednostavno losiji kvalitet slike, kolorit itd. Ipak, Eagle, kao sto rekoh, radi posao.

Re: re:

Passenger je napisao(la):

NA GeForce 4 serijama je divx potpuno istog kvaliteta kao i na Ati kartama. Sve verzije MX i Ti imaju hardware dekompresiju mpeg videa.

Re: Re: re:

jddipqd je napisao(la):

Nikakva. Kod divx-a je ogranicenje bitrate, a ne graficka.

Atijeva jedina prednost je nesto ostrija slika, na sve ostalo zaboravi. Eventualno su boje malo lepse, ali to se gotovo i ne primeti, i o tome nemoj ni da razmisljas.

Ako nemas neki dobar monitor, Eagle GF4 MX440 ili 460 ce ti odlicno raditi posao.

legend je napisao(la):
Sta uzeti za 80-85 evra od grafickih?

Uglavnom gledanje divx, malo igranja i photoshopa...u sustini za prosecnu upotrebu...

Pozdrav

Ako mozes da se pruzis do 90-95 E, i ne treba ti TV-out, imas na oglasima choveka koji prodaje ASUS GF3 Ti Pure, staru 6 meseci, pa probaj da se sporazumes za navedenu cifru.
To bi ti bila ubedjivo najbolja kombinacija.

Re: Re: Re: re:

Geek_master je napisao(la):
Nikakva. Kod divx-a je ogranicenje bitrate, a ne graficka.

Atijeva jedina prednost je nesto ostrija slika, na sve ostalo zaboravi. Eventualno su boje malo lepse, ali to se gotovo i ne primeti, i o tome nemoj ni da razmisljas.

Ako nemas neki dobar monitor, Eagle GF4 MX440 ili 460 ce ti odlicno raditi posao.

Tako je Geeche, razbijaj zablude :p

Inace tople preporuke za Eagle-a MX440 ili 460, pogotovo one verzije sa tv out-om, ubijaju koliko dobru sliku imaju
A sto nisu DX8.1 kompatibilne nek te ne brine jer sve sto ne nosi Ti u imenu (ili vecu cifru pocev od 8500 sa izuzetkom 9000) nije dovoljno snazno da pokrece te DX8.1 efekte u iole ozbiljnijoj rezoluciji

Ej, ljudi, aj' da malo stanemo na loptu. Pitanje koje je postavio >legend< postavljam i ja. Ovih dana treba da nadogradim računar i pored ostalog uzeo bih Cel.t 1200 i neku grafiku u navedenom cenovnom opsegu. Već tri godine koristim ploču sa integrisanh 8Mb "grafike":) i Celijem 300A sa kojom sam i gledao divx (ne baš sve) i sin mi uspešno igra mnoštvo, čak nešto zahtevnijih igrica uz maksimalno smanjenje raznih opcija (uz stalno negodovanje kad ću da mu kupim nešto bolje boom :) ,ali sve to završava posao. Čitajući po forumu razna pitanja i odgovore, dolazim u dilemu da, ako nabavim neki tamo, bljak, fuj, GF4 MX ili nedaj bože nekog Radeta 7500 :D, neću ništa dobiti bolje nego što trenutno imam. Da li sam u pravu? Pa do nedavno je imati (bar za prosečnog korisnika PC-a) bila misaona imenica posedovati neki GF 2 koji sad niko ne smatra za ozbiljno. Ovih dana čitam: ne kupujte ništa, dolazi Rade 9700!!! (samo što nije džabe). Sad mi samo kratko recite: kupovinom nekog GF 4 MX,da li skačem sa konja na magarca ili ću osetiti žestok napredak u odnosu na ono što trenutno imam? Samo to. Izvinjavam se, ako sam malo oštrije reagovao, ali već danima kontam šta da uzmem za određene pare, a nailazim samo na neodređene i raznolike odgovore.
Pozdrav!!!cheers

Kupovinom GF4MX (obrati paznju da je 440 ili 460 a ne 420) ces dobiti ogromno ubrzanje, i skoro sve nove igre ce moci da se igraju u visokim rezolucijama + high detalji. Naravno, sve to ako uzmes i celeron 1200. Za celly 300A prica naravno ne vazi.

E sad: taj celeron ce morati da radi sa SDramom, a ne sa DDRom, tako da ce to jako brzo postati usko grlo (ako vec i nije). Sa druge strane, DDR memorija je prilicno skupa, tako da je neka druga kombinacija CPU+chipset+DDR u startu skuplja.

Drugo, Taj GF4 MX ne podrzava DX 8.1 , tako da deo novih igara nece moci da se igra, mada ce jos dosta vremena igre raditi i bez DX 8.1 efekata, naravno losije ce izgledati. Znaci, igre ce uglavnom raditi, sa manjim detaljima, ali sin ce da poludi kad dodje Doom3 :(

Dabar je napisao(la):
Sad mi samo kratko recite: kupovinom nekog GF 4 MX,da li skačem sa konja na magarca ili ću osetiti žestok napredak u odnosu na ono što trenutno imam? Samo to. Izvinjavam se, ako sam malo oštrije reagovao, ali već danima kontam šta da uzmem za određene pare, a nailazim samo na neodređene i raznolike odgovore.
Naravno da ćeš osetiti žestok napredak. gf4mx može jako dobro da tera sve sadašnje igre, naravno ne u nekim divljačkim rezolucijama tipa 1600x1200 i većim, ali do 1024x768 je trenutno i više nego dovoljna.

Znaci, igre ce uglavnom raditi, sa manjim detaljima, ali sin ce da poludi kad dodje Doom3 :(
Ako id izda igru koje neće raditi lepo na gf4mx katrama, može odma da prestane da se bavi poslom kojim se bavi...

...dobro, ne podrzava dx8.1, a ima li koja podrzava?

da li ovo za igranje vazi i za ATI Radeon 7500 LE karticu?

ja sam konkretno suzio izbor na GeForce4 MX 460 DDR i ATI 7500LE.

da li cu mozda imati problema sa tim karticama na BX Masteru?

pozdrav

legend je napisao(la):
da li cu mozda imati problema sa tim karticama na BX Masteru?

Da, BXmaster podrzava samo AGP 2X, vecina novijih NV kartica ti nece raditi. Ukljucujuci i taj GF4MX460. Jedino, ako ga pravi eagle, pa je predvideo da ce da ide na slabiju plocu...
Ako mozes, najbolje je da sam probas da li ce raditi ili ne.

jddipqd je napisao(la):
Ako id izda igru koje neće raditi lepo na gf4mx katrama, može odma da prestane da se bavi poslom kojim se bavi...

Da, u pravu si, ali verujem da ce bez pixel i verteh shadera izgledati isto kao i quake3... sve ono sto je Karmak radio, radio je za shadere...

Max, ajde javi se da kazes kako radi Doom3 alpha :p

Da, u pravu si, ali verujem da ce bez pixel i verteh shadera izgledati isto kao i quake3... sve ono sto je Karmak radio, radio je za shadere...

Max, ajde javi se da kazes kako radi Doom3 alpha :p

rako meni max kako izgleda taj doomIII,bar je pokusao da mi kaze tacnije opise:D :D

legend je napisao(la):
...dobro, ne podrzava dx8.1, a ima li koja podrzava?
U malo skupljem cenovnom rangnu (oko 95€) dx8.1 podržavaju sis xabre400 i radeon 9000

Da, BXmaster podrzava samo AGP 2X, vecina novijih NV kartica ti nece raditi. Ukljucujuci i taj GF4MX460. Jedino, ako ga pravi eagle, pa je predvideo da ce da ide na slabiju plocu...
Ako mozes, najbolje je da sam probas da li ce raditi ili ne.

Eagle GF4 MX-460 je kod mene radio na A-bit-u ZM6!
Eagle GF4 MX460 je u stvari 440 sa procesorom specifikovanim kao 460, memorija i kartica su iste!!! Default setinzi su isti (270/400 MHz)!

Nisam probao na vecim rezolucijama od 1024/768 ali na ovoj sa svim zivim ukljucenim radi ki zmaj! Samo je upola sporiji od GF4-TI4200.

TV out, hardwerski DVD decoder NView (Dvostruki displej, odvojena slika na TV-u i monitoru) rezolucija na TV-u 1024/768, sve u svemu mozda je bolji rade9999 ili vec tu negde, ALI samo za te pare...!

EVE TI DOBRA PONUDA

PRODACU TI JA ASUS V7700 GEFORCE 2 GTS (32Mb DDR) FULL pACK za 50e.

Vrh Dno