Šta je novo?

Koju graficku preporucujete?

boca83

Cenjen
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poena
151
Imam sledecu konfiguracijeu
AS ROCK N68-S
AMD Sempron 2.7 Ghz
1 GB memorije

Graficka mi je integrisana,tako da bih kupio neku graficku (hdmi) do 50 eura,najvise zbog filmova koje bih gledao na plazmi.Koju vi preporucujete i naravno da li bi morao jos nesto da promenim u konfiguraciji.Hvala na pomoci unapred.

Dzaba ti PCI-E graficka od 50e, kad ti je procesor ocajan. Nije cak ni Athlon X1, nego je ocajni Sempron.

Tebi treba neki polovan dual core Athlon X2.
Evo ti spiska koje tvoja maticna podrzava.
Znaci odgovaraju svi X2 procesori od X2 3600+ do X2 5200+ (odgovaraju i jaci, ali zavisi od revizije, a ne treba ti to da se sa tim patis). Te procesore mozes naci po ceni 25-30e.
Nek bude recimo X2 5000+ po ceni od 30e. Tvoj Sempron vredi 5e. Dakle tu ti je ulaganje 25e.
Takodje ti treba 2GB memorije, imas 1GB, treba ti jos 1GB DDR2, on se moze naci za 10e (i manje). Znaci to ti je ulaganje 35e.

Ostaje ti 15e, sto nije dovoljno za neku solidnu graficku karticu.
Moj predlog je da dodas jos 20e, i za 35e mozes da uzmes Nvidia 9600GT 512MB ili Ati 3870 512MB.

Dakle, trebao bi da ulozis 70e (25 + 10 + 35).
I onda ces brdo igara moci da igras na visokim rezolucijama (1680x1050), uglavnom na medium one zahtevnije, a ostale na high.
Isplati se ;).

EDIT, ja tek sad vidim da ti zelis novu graficku za gledanje filmova.
Pa za to ti je dovoljna i HD2400Pro, nju mozes kupiti za 15e :).
Mislim da onda ne bi morao ni procesor da menjas, jer bi HD filmovi koristili resurse graficke.
Mada ne mogu to garantovati.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Imam sledecu konfiguracijeu
AS ROCK N68-S
AMD Sempron 2.7 Ghz
1 GB memorije

Graficka mi je integrisana,tako da bih kupio neku graficku (hdmi) do 50 eura,najvise zbog filmova koje bih gledao na plazmi.Koju vi preporucujete i naravno da li bi morao jos nesto da promenim u konfiguraciji.Hvala na pomoci unapred.

ATI 4670, polovna, ako mozesh da nadjesh Sapphire 512MB DDR4 zbog tihog hladnjaka, ili neku drugu, samo da nije referentna. Sve ostalo (novo) je bacanje para. I ako hocesh, menjaj CPU za neshto sa dva jezgra, pa posle dodaj josh RAM memorije.

mozda imas sempron 140 procesor koji nije los za single core... proveri...

moj savet je da u slucaju da imas sempron 140:
dodas 1gb rama oko - 10e ili manje
i da uzmes neku od sledecih grafickih kartica:
polovno sa nekom garancijom - ATI 4650,4670,5570,5670 ili NVidia gt240 - ovo ti je za cenovni okvir od 25-45e
resices problem filmova i dosta igrica...
ako su samo filmovi u pitanju izbor grafickih je jos veci(pogledaj ostale postove)
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno