Šta je novo?

Koju graficku da uzmem za moju masinu?

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Evo ovako posto planiram novi komp da uzmem tek naredne godine, a nove igre nisam igrao ko zna od kad, volio bih da mi preporucite neku graficku koja bi fino pasovala uz moju masinu :). Znam da je slaba, ali sa kojom grafickom bih mogao da odigram ove nove naslove??? imam monitor takodje slab L1917s , znaci rez ne moze preko 1280x1024 ...
Sta da uzmem...npr Asus EN9600GSO,MSI ATI RX3850, Ati 4850 ili Ati4570 mada predpostavljam da za ovu zadnju mi je slaba masina... I kako bi nove igre sljakale uz novu graficku, sta da radim ? :(

Evo ovako posto planiram novi komp da uzmem tek naredne godine, a nove igre nisam igrao ko zna od kad, volio bih da mi preporucite neku graficku koja bi fino pasovala uz moju masinu :). Znam da je slaba, ali sa kojom grafickom bih mogao da odigram ove nove naslove??? imam monitor takodje slab L1917s , znaci rez ne moze preko 1280x1024 ...
Sta da uzmem...npr Asus EN9600GSO,MSI ATI RX3850, Ati 4850 ili Ati4570 mada predpostavljam da za ovu zadnju mi je slaba masina... I kako bi nove igre sljakale uz novu graficku, sta da radim ? :(

9600gt bi bio dobar izbor nisu sad skupe:banana:

@M3:

Nista jace od MSI 3850 sa 512MB za ~4800 din ni u snu ne bi trebalo da se uzima za taj procesor (3200+), ni ona nece biti iskoriscena kako bi trebalo, a da ne govorimo o nekim jacim kartama.

Zasto ti u potpisu stoji da imas Samsung monitor?

pa pise mi Samsung jer mi nisam mijenjao to :)... Pa ove nove igre u kojoj rezoluciji bih mogao da ih igram i sa kojim detaljima sa 3850... :) ne igra mi u ulogu sad 20-30 evra...

Takodje,+1 za MSI 3850,hladna je,brza,256 bit i sve igre rade vise nego dobro...
A cena nove sa garancijom je oko 5000 dinara,polovnu imas za oko 40e sa 512 ddr3 memorijom...Gde ces lepse.,):D,)
Plus sto je O.C. Edition,odlicno se klokuje,a i ne mora.Tebi nece nista da znaci,ali mozda u medjuvremenu zamenis masinu,pa posle dobro dodje...
Naravno i 4670 je odlican izbor,mali potrosac i novija generacija,ali slab ti je malo procesor...
Kupi 3850 i uzivaj...;)

EDIT-Sad vidim pitas za igre koje mozes da igras sa 3850...Ja sam igrao sve,znaci sta god izadje novo,ja sam skidao i igrao,testirao i sve je radilo odlicno,max temperatura po ovoj vrucini je oko 48-50c,a idle 28-31c.Sto se tice detalja,skoro svaka igra je radila na high u rezoluciji 1280 x 1024.Ali radila je sa jacim procesorom i mnogo vise memorije,nije sve u grafickoj,mora i ostatak masine da je prati.Naravno postoje igre u kojima moraju malo da se promene podesavanja,ali nikada nije radilo ispod navedene rezolucije,niti je postojala igra koja ne moze normalno da radi...

pozzz

Poslednja izmena:
+1GB DDR pod obavezno + MSI 3850 (verovatno mislis na onu sa 256MB, i ta je ok za te pare) mada ja bih na tvom mestu razmislio o zameni proc, ploce i mem. Ja sam imao 8600GT na single core procesoru, posle zamene za dual core sam primetio ogromnu razliku u igrama (a 3d mark da ne spominjem), sto znaci da koju god karticu od gore navedenih da pazaris neces moci da je iskoristis u potpunosti zato uzmi najjeftiniju.

+1GB DDR pod obavezno + MSI 3850 (verovatno mislis na onu sa 256MB, i ta je ok za te pare) mada ja bih na tvom mestu razmislio o zameni proc, ploce i mem. Ja sam imao 8600GT na single core procesoru, posle zamene za dual core sam primetio ogromnu razliku u igrama (a 3d mark da ne spominjem), sto znaci da koju god karticu od gore navedenih da pazaris neces moci da je iskoristis u potpunosti zato uzmi najjeftiniju.

Znam ja to sve, zato sad uzimam najeftiniju jer cu kroz koji mjesec da mijenjam komplet masinu... Ma ne interesuje me 3d markovi, samo igre, da moze da se upale kako trebaju i to je to... za sad ;)

Znam ja to sve, zato sad uzimam najeftiniju jer cu kroz koji mjesec da mijenjam komplet masinu... Ma ne interesuje me 3d markovi, samo igre, da moze da se upale kako trebaju i to je to... za sad ;)

Pa kad je takva stvar mozda ti je najpametnije da pogledas neku polovnu 8600gt i tako to, jeste da je dosta sporija od recimo 3850 ali na tvom procesuru i nece biti prevelika razlika u igrama, dok je recimo polovan 8600gt duplo jeftiniji od 3850. Kasnije kad menjas lepo uzmi 4850 i bog da te vidi.

Ma ne mora 3870, to je skoro isto, a 3850 ga lako stize. Znaci mozes i 8600gt (koju je frenkyshka preporucio) koji bi se lepo uklopio u tvoju masinu, kasnije kupis 4850 ili 4870 i uzivas... Ja sam imao 8600gt pa sam presao na 3850, razlika jeste velika, ali ne znam koliko bi ti dobio ako bi uzeo 3850, slab je CPU. Toliko od mene...:D

Pa cekaj 3850 imam OC veriziju od MSI za 48 evra, sto mislim da nije mnogo tako da cu to uzeti... A ocaj CPU cu dignuti na 2.5 ghz jer znam da tu radi stabilno :) ... evo sjutra kad mi ovaj covjek to donese javljam ocekivanja skromna :)

Posto ne bih bas da otvaram novu temu,a koliko vidim ova je najslicnija mojoj dilemi, pa cu pitati ovde :)

Dakle,hteo bi malo da renoviram konfu iz potpisa koliko je to moguce uz sredstva. Posto trenutno imam nekih 50 eura razmisljam sta bi bilo najpametnije da kupim prvo.

U dilemi sam izmedju procesora i grafike. Kao sto se vidi u potpisu igrao bi na 17' tako da kontam da mi je tu dovoljna jedna MSI 3850 ili se varam ? Pa bih za pocetak uzeo recimo proc AMD 7750+ a posle nekih 10-15 dana bi uzeo i grafu.

E sad pitanje je dal da prvo uzmem proc ili grafu dok sacekam na novac tj sta ce mi doneti bolje poboljsanje u igrama bar za tih 10ak dana, i da li mogu AM2+ procesori ici na AM2 maticne ploce ? Znam da mogu ali ako se ne varam negde sam procitao da L3 cache ne moze da se koristi u tom slucaju.

Posto ne bih bas da otvaram novu temu,a koliko vidim ova je najslicnija mojoj dilemi, pa cu pitati ovde :)

Dakle,hteo bi malo da renoviram konfu iz potpisa koliko je to moguce uz sredstva. Posto trenutno imam nekih 50 eura razmisljam sta bi bilo najpametnije da kupim prvo.

U dilemi sam izmedju procesora i grafike. Kao sto se vidi u potpisu igrao bi na 17' tako da kontam da mi je tu dovoljna jedna MSI 3850 ili se varam ? Pa bih za pocetak uzeo recimo proc AMD 7750+ a posle nekih 10-15 dana bi uzeo i grafu.

E sad pitanje je dal da prvo uzmem proc ili grafu dok sacekam na novac tj sta ce mi doneti bolje poboljsanje u igrama bar za tih 10ak dana, i da li mogu AM2+ procesori ici na AM2 maticne ploce ? Znam da mogu ali ako se ne varam negde sam procitao da L3 cache ne moze da se koristi u tom slucaju.

Za tih 10-15 dana bolje prvo kupi procesor, bar ako planiras da igras relativno novije igre, jer mnoge traze minimum neki DC procesor ili neke instrukcije koje tvoj Sempron nema.

Kao sto se vidi u potpisu igrao bi na 17' tako da kontam da mi je tu dovoljna jedna MSI 3850 ili se varam ?

Sasvim dovoljna.

Moraćeš da update-uješ bios i proveri listu podržanih procesora.

Nazad
Vrh Dno