Šta je novo?

Koju graf. karticu pazariti ??

eufrat

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
405
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1
Da skratim prichu, moju trenutnu graf (iz moja masina) sam prodao i imam oko 20000dindzi.

I naravno pitanje za te pare sta je najbolje ??

Hvala...

GTX260, bilo kog proizvodjaca, po mogucstvu ovaj novi model sto se pojavio.

GTX260, bilo kog proizvodjaca, po mogucstvu ovaj novi model sto se pojavio.

jel jacha ona od 4870 posto nisam upoznat s tom karticom a za 4870 sam cuo da je bas bas dobra pogotovo za te pare (a otprilike i kosta toliko koliko imam para) ??

Ako krenemo da raspravljamo da li je bolji 4870 ili novi 260, ode tema....
Meni je juce stigla Club 3d hd 4870 OC verzija, kartom sam bas, ali bas zadovoljan, mada sam bio skeptik, kao ne valjaju drajveri i to ...., ali nisam bio u pravu karta radi vrhunski
(gp je na 800Mhz, a mem na 3800 Mhz)

Ako krenemo da raspravljamo da li je bolji 4870 ili novi 260, ode tema....
Meni je juce stigla Club 3d hd 4870 OC verzija, kartom sam bas, ali bas zadovoljan, mada sam bio skeptik, kao ne valjaju drajveri i to ...., ali nisam bio u pravu karta radi vrhunski
(gp je na 800Mhz, a mem na 3800 Mhz)

kolko para? ja sam iz NS-a pa me interesuje jel ima i kod mene recimo taj model

Poslednja izmena:
Pazi, isti ti je djavo da li cesh uzeti GTX260 ili 4870... Ja sam uzeo 4870 jer volim ATI... U principu, ako uzimash neki ATI 4870 gledaj da ima neko custom hladjenje (mozesh da nadjesh i Sapphire i GW i Asus i GB za te pare), jer se kao manje greje i tisha je (ja nisam video a ni chuo kakva je 4870 sa referentnim hladjenjem) inache karta je stvarno extra... Nvidia sa referentnim hladjenjem je kao hladnija od atija sa referentnim, i kao za nijansu tisha (zato sam ti rekao da potrazish custom hladjenje za 4870)...

Shto se tiche performansi, na jednoj strani cesh chuti da je ATI jachi na drugoj da je NVidia bolja... Razlika izmedju ove dve kartice je minimalna i zavisi od igre koju igrash (pricham ti za tvoju rezoluciju, poshto ne verujem da cesh sa ovakvom kartom da se igrash na nizoj rezoluciji)...

Nadam se da sam pomogao....

gtx 260 sa 216 šejdera je skoro isti po performansama sa 4870, onaj stariji je bio sporiji.
moj glas za ati ali ne referentni model.
gainward golden sample sa dva kulera je baš sexy.

Poslednja izmena:
a jel to loshe ako je referentna karta tj sta mu to dodje

koliko ti je bucan kuler na karti? Kako je regulisan broj ortaja u 2D-u i 3D-u?

Pazi, u 2d mi radi na 30% i karta je tiha (ne chuje se)... Kada je u 3d stoji na 50% i onako, nije neshto preterano tiha ali je podnoshljivo, kucishte mi je otvoreno i stoji pored stola...

Samo josh nisam provalio kako da namestim da se broj obrtaja menja automatski... jel zna neko?

koliko ti je bucan kuler na karti? Kako je regulisan broj ortaja u 2D-u i 3D-u?

uuuuuuuu ova bi mi legla ko budali shamar a i cena mi je taman kolko imam kesha...
cemo da vidimo

Ne nadaj se da je ta cena (daj Boze da jeste)... Kada sam kupovao grafichku pre 2 nedelje cene koje su pisale na PCBerzi i ITSvetu nisu bile tachne... :wall: Tipa, u prodavnicama za koje je pisalo da je karta 200e ona je bila 240-50e i sl...

Pazi, u 2d mi radi na 30% i karta je tiha (ne chuje se)... Kada je u 3d stoji na 50% i onako, nije neshto preterano tiha ali je podnoshljivo, kucishte mi je otvoreno i stoji pored stola...

Samo josh nisam provalio kako da namestim da se broj obrtaja menja automatski... jel zna neko?

sada sam je malo testirao na 30% fan-a... U IDLE 48C u Full 60C... Pushatao sam ATT da trazi artifakte i test u Crysis-u (bat file iz igre)... Znachi opushteno moze da stoji na 30% shto je extra tiho...

Vrh Dno