Šta je novo?

Koju DDR1 memoriju da kupim?

shaolin_RS

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2006
Poena
350
Imam novu s939 plocu MSI K8T Neo2-f v2.0 i Atlon 3200+ Venice. Ubacio sam staru memaru od 512mb VR CL2.5-3-3-8(koja je to memorija uopste VR). Ploca ima samo 2 memorijska slota dakle treba mi predlog za 2x512mb ili 2x1gb (dual channel) koju da kupim, gde i po kojoj ceni. Ploca moze da se klokne samo do 232 za fsb posto bios ne dozvoljava vise. Tada cpu radi na 2320mhz a memorija na 193mhz, da li ova memorija moze da radi na setovanju od 200mhz u biosu, kolika bi joj bila stvarna brzina i ako ova ne moze ima li neka koja radi na tom taktu? Da li moze da se desi da zbog MSI ploce dodje do smanjenja takta memorije sa 400 na 333 u dual channel rezimu?

Ako ostavim u biosu da radi memorija na 200mhz kada je fsb klokovan na 232 onda ce i memorija raditi na 232 mhz. Da li neka memara moze da radi na ovoj vrednosti?

Probao sam moju VT memaru na 2.7V sa latencijom 2.5-3-3-8 na 232mhz. Radi solidno cini mi se ali zakucala mi se na CR1 pa sam morao da prebacim na CR2. Koliko je bezbedno da se dize voltaza na ovoj memari inace default joj je 2.5V i da li vredi da se zategne latencija vise od fabrickih vrednosti? Na Everestovom benchmarku je doslo do ubrzanja u read memory testu sa 3000mb/s na 3500mb/s ali to je jos daleko od 2-2-3-5 memare na istom procesoru koja daje 6100mb/s. Koliko kosta tako brza memara video sam neku za 11000 din 1gb, vredi li tih para i koliko ubrzanje u igrama daje u odnosu na ovu obicnu?

Patrola koje su latencije tog Corsaira,frekv., voltaza i gde ima da se kupi?

Doneo mi je drugar jos 512mb Kingston 2.5-3-3-8 i kada sam probao da startujem komp se raspao skroz zato sto je voltaza podesena na ovoj ploci bila na 2,5 v. Kada sam povecao na 2.6V sve je proradilo ne znam kako ali eto pokazao je dual channel 1gb ram. U Everestu je ova kombinacija pokazala rezultate za niansu sporije od 2-2-3-5 memorije na istom procesoru, sa 3 mb/s povecalo se na preko 6mb/s u read memory testu. U igrama se to odma osetilo iako mi je graficka usko grlo nfs:mw je radio lepo na 1280x1024 sa ukljucenim max detaljima. Pitanjce: kolika je difolt voltaze ove moje VT memare 2.5 ili 2.6V? Nazalost drugar nece da mi proda njegovu memaru bar ne odma :mad: Na forumu sam nasao podatak da za dual channel mora da budu dve iste memare da bi radilo u tom modu ali eto izgleda da je dovoljno da su latencije iste ;) Sto se tice kupovine bolje memare odustajem od kupovine neke bolje: corsair 1 gb kosta 133e :mad: a VT 1gb 70e :smoke: . Da ce da radi brze nesumnjam ali na 240 mhz nece da bude duplo brze to je sigurno. Ako ubrza 10 ili 20% grafiku (a sumnjam da moze toliko onda treba i toliko da bude skuplja a ne skoro 100%, rodjaci sto je mnogo mnogo je. Dajte predlog za neku u kategoriju od 70-90e i koliko najvise moze da vozi?

Uzmi Corsair 1Gb pack (2 x 512mb) cl2.5. Neces pogresiti!

slazem se
evo npr. ja imam corsair, 2x512mb value, jedno vreme sam je drzao na 480mhz(fsb 240) bez dizanja napona uz niza setovanja(1t, 2.5 3 3 6),moze ona i vise probao sam do 500mhz, ploca mi ne dozvoljava vise :wall:
ps:platio sam je 2x50evra(naravno novu)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno