Šta je novo?

koju da kupim: 4670 ili 3850

fearco

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2007
Poena
320
Moja oprema  
RAM
16GB
interesuje me koju da uzmem, cuo sam da je 4670 bucna ali me zanimaju i ostale prednosti i mane. Znaci trebace mi za igranje igara i za renderovanje u cinemi.

u zavisnosti od napajanja, ako je neko slabije, uzmi 4670. Karte su tu negde, kolju se u frejm, pregledaj malo u ponudi sta se nudi (odnosno kakvi cooleri) i donesi odluku sam.

Poslednja izmena:
Idi na 4670.

Ma imam neko kinesko napajanje od 400w, ma uzeo bi 4670 ali ne znam koliko je bucna, jeli bucna toliko da moram cepove drzati u usima i dali su ispravili fan control

Ma imam neko kinesko napajanje od 400w, ma uzeo bi 4670 ali ne znam koliko je bucna, jeli bucna toliko da moram cepove drzati u usima i dali su ispravili fan control

Sto se buke tice Sapphire 4670 nije bucna u 2D modu. Sem toga, u CCC podesi na automatsko reg.brzine fan-a i uzivaj u tisini (relativnoj). Naravno prilikom pokretanja zahtevnijih aplikacija ce i brzina ventilatora biti veca, a samim tim i buka.

Колико сам запазио, Sapphire има "најгрђи" (најмањи и вероватно најбучнији) кулер од свих 4670ица. Лично ми се са слика допада ASUS хлађење дотичне (чак мислим да је исто као и на 4830 моделу).

Колико сам запазио, Sapphire има "најгрђи" (најмањи и вероватно најбучнији) кулер од свих 4670ица. Лично ми се са слика допада ASUS хлађење дотичне (чак мислим да је исто као и на 4830 моделу).

Veoma gresis, imam tu karticu i ne pricam napamet. Takodje, kolega je uzeo Gigabyte 4670 i na njoj ventilator stalno radi na 100% (ne radi smanjenje brzine iz CCC).
Imas ovde postove clanova koji su kupovali razne 4670 pa pogledaj kakva su iskustva.

hvala......uzecu 4670 ali ne gigabyte, a pasivno necu posto su skuplje, i kontam da uzmem asus nasao sam u pakomo

Ja sam pre neki dan uzeo Asusa. Ventilator je bucan i nema kontrolu obrtaja (bar sa 8.12 drajverima nisam uspeo da je nadjem), ali se zato veoma lako skida. Umesto njega sam zakacio Cooler Mastera osmicu i povezao je na 5V. Graficka se sada uopste ne cuje, a temperatura gpu-a je ista kao i sa stock ventilatorom (35 idle, oko 56 posle 10 min. punog opterecenja).
Ovo moze da ti posluzi kao resenje ukoliko imas slobodnog prostora ispod graficke, posto ovako zauzima dva slota.

Kupljena asus , i nije toliko bucna (nije jos dok neudje prasina) igre lepo ferceraju u sustini zadovoljan!

Nazad
Vrh Dno