Šta je novo?

koju banku da izaberem... ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Neo_Matrix

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
649
Posto sutra trebam da predam broj racuna na koji ce mi biti uplacivana porodicna penzija (moj deo porodicne penzije koji ce biti oko 4-5k dinara), moram da otvorim tekuci racun, ili stednu knjizicu kod neke banke.

Sad zanima me koja je razlika izmedju stedne knjizice i tekuceg racuna ?

Zanima me da li sa tolikom mesecnom uplatom mogu da otvorim tekuci racun ili stednu knjizicu kod banke (cuo sam od nekih da mora da bude mesecno preko 10k)...?

Koju banku preporucujete, gledajuci usluge, kamate i sl. ?

I da li neka banka ima mogucnost gledanja stanja na racunu preko interneta...

P.S. Molim moderatore i administratore da ovaj tred ne brisu (mada nema veze sa IT-om, a i citao sam sticky-e), ali mi je hitno da saznam do sutra ujutru, pa onda neka ide u kantu...

Poz. i Hvala !!!

Nisam finansijski strucnjak vec deponent jedne banke, klijent i evo samo par info-a ili mozda i nekih dezinformacija, ali, oprosticete mi :)

Koliko znam razlika izmedju tekuceg racuna i stedne knjizice je u tome sto se sredstva na knjizici mogu orociti, a na tekucem ne. Na orocena sredstva dobijas naravno vecu kamatu. Mislim da ni u jednoj banci ne postoji donji limit redovnih mesecnih priliva, mozda se ti limiti odnose na upotrebu neke od kreditnih kartica (kreditnih, ali ne i svih platnih kartica jer za debitne kartice opet ne postoji limit, po filozofiji "koliko para toliko muzike").

Ja koristim usluge Delta banke zbog razgranate mreze filijala, naravno mogucnosti provere stanja na racunima preko interneta i zbog toga sto izdaju i Visa i Master platne kartice (mada, koliko vidim, sada sve vise banki izdaje i jedne i druge). Uskoro bi trebalo da pocne i on-line placanje. Uskoro? Ovih dana, jer najavljuju vec mesecima. (Transakcije preko neta trenutno funkcionisu samo u HVB banci, zar ne?)

Moja preporuka za Delta banku, mada, ako neko iznese pohvale za neku drugu mozda se i ja "preselim" :)

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Na tu sumu ti ne treba stednja uopste, ako mene pitas. Drugo iznosi koji ce da ti legnu na taj racun su isuvise mali da bi se opterecivao kamatama. Gledaj samo sta tebi konkretno treba od bankarskih usluga jer je ostalo manje-vise isto. Ja sam u Nacionalnoj, SocGen i Volks i sve ti je to manje vise isto...

e-banking radi i u Meridijan Banci. Imali su neku akciju, ne znam da li jos traje, za studente. Besplatan e-bank, maestro, dina, trebalo bi i viza kartica, i + 50% na sve bankovne transakcije, tj. na njihove provizije. Proveri na netu! E da i otvore ti tri racuna: dinarski, devizni i racun za platne kartice. Ovako banka i nije nesto profesionalana i to, malo mi izgleda sve neozbiljno, ili je to filijala u Kragujevcu.

Delta banka isto ima neku vrstu elektronskog placanja, ali mislim da moze samo transakcija izmedju racuna Delta Banke. Znaci sa tvog na racun nekog ko ima racun isto kod Delte. I oni su imali neku foru sa izdavanjem besplatnih Maestro kartica za studente.

Proveri sta je od ovog aktuelno!

Ako ti treba ebanking racunaj da u Delta Banci to ne radi. Ja sam zvao tehnicku podrsku i oni rekose da to "bas ne radi uvek" (!?!). Mada je dobra pogodnost sto kod njih dzabe mozes da otvoris Maestro karticu sa kojom mozes da placas i u zemlji i u inostranstvu bez problema, bez naknade mesecnog/godisnjeg odrzavanja.
Jedino kod Rajfajzena ebanking radi kako treba...

Meni Deltin eBanking radi uvek, posto imam racun otvoren kod njih.

ica je napisao(la):
Ako ti treba ebanking racunaj da u Delta Banci to ne radi. Ja sam zvao tehnicku podrsku i oni rekose da to "bas ne radi uvek" (!?!). Mada je dobra pogodnost sto kod njih dzabe mozes da otvoris Maestro karticu sa kojom mozes da placas i u zemlji i u inostranstvu bez problema, bez naknade mesecnog/godisnjeg odrzavanja.
Jedino kod Rajfajzena ebanking radi kako treba...

I u Voklsu je maestro mesecni fee = 0 dinara. Ako po e-bankingom podrazumevamo ono sto radi AmEx i Deutsche bank onda u ovoj zemlji tako nesto ne postoji.

Delta banka-preporuka.otvoris tekuci racun i dobijes Maestro card.Podizes lovu na aparatu a stanje gledas on-line(username,password).

Delta banka je najlikvidnija na ovim prostorima...
moja preporuka takodje...

Hvala svima, znaci definitivno delta banka, samo me zanima sta je broz mislio sa :

Broz je napisao(la):
Na tu sumu ti ne treba stednja uopste, ako mene pitas. Drugo iznosi koji ce da ti legnu na taj racun su isuvise mali da bi se opterecivao kamatama.

Inace ce za pocetak penzija ici sve na mene, i bice oko 7,5k.

Zanima me samo jos kakve su kamate kod delta banke ?

Poz.

Pa kamate su mnogo male, tako da ti ne vredi da orocavas novac, jer kada ga orocis ne mozes da ga koristis. Tacnije i ako mozes, verovatno ce ti penalizacija biti veca od kamate koja je legla.

Gledaj koja ti je najbliza kuci i poslu,i da je nbilo koja od poznatijih

danijel00 je napisao(la):
Delta banka je najlikvidnija na ovim prostorima...
moja preporuka takodje...

kad bi video isto ovo za hvb ili volks saznao bi da nisi u pravu ali opet kazem-to za retail nije (mnogo) vazna likvidnost...(podrazumeva se finansijska disciplina koja egzistira)

Prilozi

• BSU-delta.zip
    6.7 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Hvala svima, saznao sam sve sto mi je trebalo...
Ako moderatori misle da tred treba ukloniti sa foruma nikakav problem, ja sam saznao sta mi je trebalo, i zahvaljujem se svima koji su odgovorili i moderatorima i administratorima sto su mi dozvolili da dobijem odgovore;)

Poz.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno