Šta je novo?

Koju ATI grafičku od sledeće 4?

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Imam Palit 9600 GSO 384MB sa kojim sam sasvim zadovoljan, ali razmišljam da ga prodam i da kupim nešto malo jače. E sad izbor je pao na sledeća 4 modela pa je pitanje koju i da li uopšte menjati ovog Palita, da li se tu vidi neka razlika u brzini?

1. ATI Radeon 4770 XFX 512MB,/DDR5/HDTV/DualDVI/128bit
2. ATI Radeon 4850 PowerColor 512MB/DDR3,/VGA/HDMI/DVI/Fan/256bit
3. ATI Radeon 4850 Sapphire 512MB/DDR3,/VGA/DVI/HDMI/256bit
4. ATI Radeon 4850 XFX 512MB,/DDR3/HDMI/DVI/VGA/256bit

Po cenama su tu iste +-2-4 evra razlike.

Sta znam, ja bih uzeo u svakom slucaju 4850 samo bih probrao izmedju te tri neku sa sto boljim/tisim hladjenjem i obratio paznju na garanciju, drugo ne vidim sta bi moglo da se birka :)

XFX 4850 je za glavu bolji od ostala dva. Sama karta ima bolje napajanje, a o hlađenju da ne pričam. Imao sam XFX 4830 koji je urađen na istom PCB-u tako da očekuj od nje prilično dobar OC.

I XFX 4770 je odličan izbor. Hladnija je, troši manje struje i OC-je se bolesno, tako da po brzini prestiže Powercolor i Sapphire 4850.

Poslednja izmena:
ja se izvinjavam shto 'vako upadam u temu, beshe ati nema fiziku? kad zabodesh atija u konfu fiziku radi cpu?

@ topic - glasam za XFX

XFX 4850 je za glavu bolji od ostala dva. Sama karta ima bolje napajanje, a o hlađenju da ne pričam. Imao sam XFX 4830 koji je urađen na istom PCB-u tako da očekuj od nje prilično dobar OC.

I XFX 4770 je odličan izbor. Hladnija je, troši manje struje i OC-je se bolesno, tako da po brzini prestiže Powercolor i Sapphire 4850.

A koliko je turbina na XFX-u tiha, pogotovo kod OC-a?

ja ne znam u chemu je problem sa turbinom, kad igrash normalno da che se zagreje, neka jechi shta ima veze? kad se ohladi bukvalno je nechujna... meni to lichno ne smeta, jeste da nekad jechi ko uzletanje aviona ali ne pridajem puno pazhnje tome... tu bi recimo slushalice odradile posao

Jos jedan glas za XFX 4850...Posedujem pom.karticu i za sada radi vise od godinu dana bez problema...a sto se tice buke do 50% fan se ne cuje dok preko vec pocinje da se cuje..Ja sam taj problem resio tako sto sam napravio dva profila u CCC i kada radim 2D onda mi je vent manuelno podesen na 50% i ne cuje se...a kada se igram pustim ga na Auto...pa neka se vrti...a inace kartica je 'ladna ko spricer :)Sto se tice OC-a sa 625 na 710 za gpu i sa 993 za mem na 1200...mada nema potrebe ni da se OC-uje jer i na def. je i dalje vise nego dovoljan za vecinu igrica....

Dotična XFX 4830 kada je u leru skroz je nečujna, dok kada se igraš sa žestoko OC kartom (800/1050) ume da se čuje po nekad. Sve zavisi od provetrenosti kućišta. Pazi meni koji imam vodeno u kompu buka je prilično bitna stvar tako da sam stavio WB na nju. Karta se brutalno OC-je, ali zahteva pristojne temperature. Imao sam dve u posedu i slabija je išla sa standarnih 575/900 na 760/1100 dok je brža radila stabilno na 800/1050. Kada je WB legao na nju i kada temperature nisu prelazile 40-42C u FurMark-u, max OC je bio celih 840/1050.

Vrh Dno