Šta je novo?

Koju AM3 plocu: GigaByte MA785GT-UD3H ili Biostar TA790GX3 A3+

• Začetnik teme mpython
  • Datum pokretanja
M

mpython

Guest
Na plocu ce doci Athlon X4 630 bez agresivnog overkloka (sa 2.8 do 3.3GHz). Najzahtevnije sto bi se radilo na masini je kompajliranje, graficka karta nije u planu u narednih godinu dana. Planirano je 2x2GB RAM-a i TV karta.

Biostar-ova bitna prednost je SidePort memorija integrisane graficke karte (negde naleteh da dolazi do usporenja (5%-10%) kad integrusa koristi sistemski ram), ali me plasi njegova izbirljivost prema DDR3 memorijama (gledacu da plocu i memoriju uzmem na istom mestu zbog eventualne zamene). Neko vreme bih koristio 32-bitni XP, pa zbog njegovog ogranicenja u kolicini RAM-a SidePort memorija ima jos jedan plus.

Dakle pitanje je da li uzeti najbolje od Biostar-a ili osrednje od Gigabyte-a.

Iskustvo tipa "ja imam pomenutog Biostara i odlicno se slaze sa XXX memorijom" je dobrodoslo.

Otvoren sam i za neki drugi predlog za plocu do 8500din i memoriju do istog iznosa.

Ja imam Biostara i odlično se slaže sa Transcend DDR3 memorijom. :)
Na njoj X4 620 i sve to fino i normalno radi.
Jedino se Northbridge malo greje. Išao i do 65C u nekim trenucima. U normalnom radu od 52-54. Ne znam je li to puno uopšte.....
Elem, uperio sam jednu dvanaesticu u njega i sad je 43-44 stepena.
Fina ploča, ima automatski overklok i tako još ponešto, jeftina,....
Jedino što neki navode kao manu je to da je master slor za grafičku donji umesto gornji, pa neka deblja grafika može da se ispreči preko jednog od dva PCI slota.
Integrisani zvuk nije nešto, može da posluži, a grafika je ok.
Eto toliko. O Gigabyte-u neka neko drugi prozbori.

Vrh Dno