Šta je novo?

Koju AM2 matičnu?

Mau53r

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2007
Poena
320
Sada trenutno imam AMD Athlon 64 3800+ X2 procesor i ASUS M2N4-SLI, nForce4 SLI matičnu.
Namjeravam uzimati AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition procesor, pa sam u dilemi koja bi matična bila najbolja za uzet do nekih 120 eura?
U dilemi sam između neke asusove ili abitove ploče. Procesor namjeravam klokat (zato i uzimam bolju ploču). Da li se može uzeti neka ploča koja će podrzavati kasnije neke od novih AMD procesora (Barcelona itd.)

Asus M2N32 SLI DELUXE ili Foxconn C51XEM2AA

Vodi racuna,ako je uzmesh Asus M2N32 SLI DELUXE, da memoriju stavis u zadnja dwa slota,(gledano od procesora,na gore) a ne onako kako pishe u uputstvu ploche.

Prilozi

• foxconn_c51xem2aa_8ekrs2h_u_big.jpg
    foxconn_c51xem2aa_8ekrs2h_u_big.jpg
    278.4 KB · Pregleda: 68
  • board.jpg
    board.jpg
    285.2 KB · Pregleda: 61
Sada trenutno imam AMD Athlon 64 3800+ X2 procesor i ASUS M2N4-SLI, nForce4 SLI matičnu.
Namjeravam uzimati AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition procesor, pa sam u dilemi koja bi matična bila najbolja za uzet do nekih 120 eura?
U dilemi sam između neke asusove ili abitove ploče. Procesor namjeravam klokat (zato i uzimam bolju ploču). Da li se može uzeti neka ploča koja će podrzavati kasnije neke od novih AMD procesora (Barcelona itd.)

bilo koju sa 590 cipsetom, s njom ces postic dobar clock. Uopste ne moras pucat na SLI ako neces nikad koristit SLI. BIostar je extra sto se tice clockanja a dosta je jeftiniji od asusa.

Pa zar 590 nije SLi chipset? :D
SLi ploche,bez obzira da li cje koristi SLi ,ili ne, imaju wishe opreme,wecje mogucjnosti,i uwek su bile kwalitetnije od onih koje to nisu.

pa sto bi uopste uzimao drugu plocu? Ako te vec svrbi da potrosis tih 120 evra, ulozi ih u brzu memaru ili jacu graficku (recimo jos jednu za SLI sistem)

Pa zar 590 nije SLi chipset? :D
SLi ploche,bez obzira da li cje koristi SLi ,ili ne, imaju wishe opreme,wecje mogucjnosti,i uwek su bile kwalitetnije od onih koje to nisu.

gore sam htio napisat i 570 ali sam zaboravio izgleda:)

Poslednja izmena:
Gde je tu logika da se menja ploča sa najboljim čipsetom za AM2 za neku drugu?
Ko kaže da se X2 5000+ neće "klokat" na ASUS M2N4-SLI?!?
Ljudi gde se vi informište, šta to čitate kada vas lažu da je nF4 loš čipset?!?

ma gde los, ja sam na mom DFI-ju izvukao 411HTT...:D
nF4 rula, nF5 nije toliko napredniji sto se o/c-a tice da bi se zbog toga menjao..

Aj i ja da se zapljunem:
ne menjaj ploču uopšte - lepo uloži kintu kako je Nedjo spomenuo.

I ja imam identican problem (samo sto ja sastavljam novu konfiguraciju) i stavicu AMD 5000+ Black Edition i Gainward 8600 GT (sa pasivnim hladnjenjem) pa ne znam koju plocu da uzmem, da mi ne bi ona predstavlja usko grlo. Necu odmah, ali cu kasnije overklokovati, a prednost sam davao maticim sa pasivnim hladjenjem (jer hocu da mi komp bude sto blizi necujnom), ali nisam na to ogranicen. Razmisljao sam o Gigabyte GA-M59SLI-S5
http://www.gigabyte-usa.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2302
Jel ima neko neki predlog, ili makar savet na sta treba obratiti paznju pri odabiru maticne?

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 63
I ja imam identican problem (samo sto ja sastavljam novu konfiguraciju) i stavicu AMD 5000+ Black Edition i Gainward 8600 GT (sa pasivnim hladnjenjem) pa ne znam koju plocu da uzmem, da mi ne bi ona predstavlja usko grlo. Necu odmah, ali cu kasnije overklokovati, a prednost sam davao maticim sa pasivnim hladjenjem (jer hocu da mi komp bude sto blizi necujnom), ali nisam na to ogranicen. Razmisljao sam o Gigabyte GA-M59SLI-S5
http://www.gigabyte-usa.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2302
Jel ima neko neki predlog, ili makar savet na sta treba obratiti paznju pri odabiru maticne?

Ma sta ce ti to da bacas pare na SLI plocu, bolje uzmi Biostar NF560 A2+ za 65e, ploca se extra overklokuje a i ima pasivno hladjenje

Sacekaj 10-ak dana da kod domaceg uvoznika stigne Biostar TA770 A2+.
Onda si na konju. Cena nebi trebalo biti veca od 70-80 eura.

@Mau53r

savetujem nF4, 590sli ili sacekati neki od novih amd chipova. Posle dve 570 ploce mogu samo reci da sam razocaran. Kod 590 se poboljsanja vec osecaju (OC).

Nazad
Vrh Dno