Šta je novo?

koju 965 plocu da uzmem

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OC Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
iPhone 16 pro + Samsung S24
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
sve sto me zanima je stabilan rad i dobar OC i dobra naponska sekcija CPU-a,
naravno C2D ready

ne treba mi SLI i ostale kerefeke i "ekskluzive" kao wireless kartice itd. . . .

recimo cena od 100-120e +/- 2% 🙂

moj favorit je Abit a vi nesto predlozite,

recimo treba mi ploca kao sto je bila Abit IC7 u svoje vreme kada se pojavila

Druže pa ti bar nisi novi na forumu pa da neznaš za pretragu! U 100 tema je hvaljena i preporučivana Biostar 965pt ploča (imaš čak jednu u oglasima trenutno čini mi se). :wave:

da video sam za to i video sam i oglas
ali sam citao i da su je neki casopisi ocrnili
mada je i moj favorit Abit dosta ocrnjen 🙂
sta mislite o abit AB9 i IB9 ?

Poslednja izmena:
mada je i moj favorit Abit dosta ocrnjen 🙂
sta mislite o abit AB9 i IB9 ?

hehe posle ic7 kapiram te zasto si "zapeo" za abit-a ali 965 ploce su im (i na moju veliku zalost) losije od konkurencije

Mani casopise. Mislim da je to pisano pre pojave novog biosa. Ja sam C2D 6300 na Biostarovoj ploci, sa jeftinom memorijom kloknuo na 3.4GHz stabilno. Procitaj sta su Misko i Dekara uradili na Biostarovoj ploci. Oni imaju preko 100% overclock. Moje misljenje je da je Biostar u tom cenovnom rangu daleko ispred konkurencije, sem ako se nesto novo nije pojavilo.

pa ti ne znas koji cipset hoces juce pitas za nf4 ,a danas 965 😉

sto se tice biostara 965pt...ekstra ploca za male pare....uzmi onu iz oglasa,ako nije prodata😉
ni one skuplje i nasminkane(esata,1394,wifi,heatpipe i sl) od asusa,abita,gigabyte i druge nisu nista bolje,dosta njih su i losije...a da ne spominjem ata kontrolere,zvucne kartice i sl

biostar ima via kontroler koji ja koristim pri o/c sa maxtorovim ide diskom i nemam nikakvih problema....on mi je vezan i dvd-rw ujedno za svaki dan
kakva je zvucna,nemam pojma,ali niko se nije ni zalio,a nisam nesto zahtevan sto se tice toga

napojna jedinica dobra,sto je najbitnije zavrsava stvar i to ekstra :d

a mozda je najbolje da sacekas dfi inf p965,na prvi pogled je izgleda ekstra,ali sigurno nece biti jeftina,a pitanje da li ce se uopste pojaviti kod nas
evo ja sam dugo merkao neke druge i nisam nasao nista sto opravdava trosak za novu plocu,ali sad vidim naslednika :d

Poslednja izmena:
Da ne otvaram thread, i mene interesuje isto, samo sto ploca mora da ima 3pci slota (nisam skontao da ima neka sa vise pci slotova), a i da bude dobra za OC. moze do 200€

predlazem asus bilo p5b obicnu ili E varijantu.ja moj 6300 drzim na 3.4 stabilno!

Ne znam .Nisam preterano pametan po pitanju mog problema. Asus mi se svidja ali ima veliki minus kod po pitanju rasporeda PCI slota koji je uz PCI-E. Tako da ako stavim neku jacu vga onda sam izgubio jedan pci, a kako se finansijska situacija razvija, bice veca vga 🙂 Takodje kod obicnew verzije je 2 pci slota i nema firewire koji mi je takodje neophodan. Naime trenutno u masini imam firewire kartu , modem, sb live, tv kartu. E sad odrekao bih se firewire karte, ali mi se ne kupuje externi tv tuner ili exterrni modem, samo zato da bih uzeo plocu koja ima 2 pci.

Ne znam .Nisam preterano pametan po pitanju mog problema. Asus mi se svidja ali ima veliki minus kod po pitanju rasporeda PCI slota koji je uz PCI-E. Tako da ako stavim neku jacu vga onda sam izgubio jedan pci, a kako se finansijska situacija razvija, bice veca vga 🙂 Takodje kod obicnew verzije je 2 pci slota i nema firewire koji mi je takodje neophodan. Naime trenutno u masini imam firewire kartu , modem, sb live, tv kartu. E sad odrekao bih se firewire karte, ali mi se ne kupuje externi tv tuner ili exterrni modem, samo zato da bih uzeo plocu koja ima 2 pci.

Biostar ima 3 PCI slota, udaljena od PCI-E 16x, tako da se svi mogu iskoristiti. Ima 6 SATA prikljucaka, 1 IDE, 6 USB "pozadi" i jos 2x2 moguca "na bockalice", Lan...

ako ti je budzet do 200€ uzmi msi p965 platinum ili Asus P5B Deluxe. obe ploce su u po performansama jednako klokabilne kao i biostar, ali imaju integrisan fw i ich8r southbridge (10 sataII itd). odlicne ploce, jedina falinka im je sto kostaju duplo skuplje od biostara a ne razlikuju se po performansama od njega.

U pravi si za sve sto si rekao, ali ima jedan problem. Placa nema FireWire, a on mi je neophodan na ploci.

Rekao si da imas FireWire karticu, pa sam mislio da je zadrzavas. U svakom slucaju mozes traziti nesto bolje, ali opet dolazis do 2 PCI slota (recimo ASUS), pa dzaba sto ima FW, kada placas plocu vise + se maltretiras da prodas FW karticu, ako ne nameravas da skuplja prasinu.

ne je ri ni asus P5b-e plus ti nije losa ja mislim da kosta nekih 130e
Ta ploca mislim da nigde ne moze da se nadje, a i sigurno nece biti po toj ceni... verujem da si to procitao u Digital!-u, a mislim da je to greska. Ipak, u broju pre tog je testirana P5B-E ploca, i navedena cena je bila 160€. Stoga sledi da P5B-E Plus tesko da moze da bude jeftinija od nje...

A pritom, po aktuelnim cenovnicima, obicna P5B se krece oko 130€, dok je P5B-E zaista oko 160...

@bness

tvoj izbor je mozda P5b-e plus,jer ima sve sto si naveo da ti treba.Trenutno je ja vozim i ploca je vrh (odnos cena, sta dobijas) 😛

Odluka je pala. Narucio sam da mi kum donese iz USA Asus P5N-E, C2D E6600 i Corsair Twin DDR2 5-5-5-12-T1 PC2-6400 (800MHz) Dual Channel (2x1gb), sve za cenu od 640$. Za ove pare cu da oprostim ploci nedostatak treceg PCI slota. Mislim da cu morati pored firewire kartice da se odreknem i Live-a.

@bness

tvoj izbor je mozda P5b-e plus,jer ima sve sto si naveo da ti treba.Trenutno je ja vozim i ploca je vrh (odnos cena, sta dobijas) 😛
Moze da se kupi P5B-E Plus kod nas u slobodnoj prodaji? Gde je ima... i koja je cena?

Nazad
Vrh Dno