Šta je novo?

Koju 9600 GT karticu?

Doktor

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
360
Uskoro bi trebalo da zamenim karticu, pa sam mislio da uzmem neku 9600, samo ne znam koju?

Ova mi je zapala za oko:

Gainward GeForce 9600 GT "Golden Sample" 512MB GDDR3 TV-Out/DVI/HDMI/DisplayPort (PCI-Express)

14.000 din.

Ako je kinta frka onda najjeftiniju.
Ako nije, onda je i taj Gainward dobar izbor (sa boljim hladjenjem).

Da ne otvaram novu temu... Koju kartu biste mi preporučili od ove dve:
Palit 9600GT (obična, ne sonic) ili Leadtek 9600GT?
U firmi u kojoj bi trebalo da je kupim su cene skoro iste tako da taj faktor zanemarite.
Bitna stavka mi je da bučnost kulera bude što manja na kartici!

Palit u toj firmi ako mislimo na istu dolazi sa custom kulerom koji je bolji od referentnog na Leadteku tako da buh ja uzeo Palit...Ako je nema,kupi Leadtek pa je klokni isto...9600GT nema takvih problema sa referentim kulerom kao sto je imao 8800Gt,on je sad sasvim ok...

Leadtek izgleda brutalno, kuler mi deluje veoma moćno. Istestiraću ga ovih dana pa ću baciti utiske . A košta 131 euro;)

I mene interesuje ta kartica... reci koliko je bucna, to je jedino sto me interesuje.

Nasao sam na netu jedan interesantan test doticne leadtek kartice. Ono sto je zabrinjavajuce je da je (bar po njihovim testovima) kartica "podbacila" u STALKERu -24% a u UT3 cak -48% u poredjenju sa asus 9600GT (stock) !? Komentar je sledeci:

"Cant say that we were much impressed with the Leadtek PX 9600 GT. It performed pretty much like any stock 9600GT card would perform in all tests except for UT3 and S.T.A.L.K.E.R. where something bogged it down. We repeatedly tried these tests and switched cards to see if the driver was causing the issue but it was only this card and these two games that scores dipped for no reason."
http://www.tbreak.com/reviews/article.php?cat=grfx&id=602&pagenumber=12

Ceo test: http://www.tbreak.com/reviews/article.php?cat=grfx&id=602&pagenumber=1

U odnosu na koju 9600GT?

Pa nisam video ostale uživo.

I mene interesuje ta kartica... reci koliko je bucna, to je jedino sto me interesuje.

Pre nje imao sam Zalmana vf700 montiranog na 8600GT i gotovo je identična buka, tojest nema je:). E sad ona ima neke svoje režime. U igrama mi ništa posebno nije podigla.

Ja sam je kupio za komsiju nije bucna...Ali da cujemo jos neko iskustvo...
Da, on ne klokuje...

Ne klokujem:).

@goran.a

A kakvi su UT3 i STALKER rezultati?

"Cant say that we were much impressed with the Leadtek PX 9600 GT. It performed pretty much like any stock 9600GT card would perform in all tests except for UT3 and S.T.A.L.K.E.R. where something bogged it down. We repeatedly tried these tests and switched cards to see if the driver was causing the issue but it was only this card and these two games that scores dipped for no reason."
http://www.tbreak.com/reviews/articl...&pagenumber=12

Trebao bih da promenim uskoro karticu, pa me interesuje, da li neko ima ovu karticu (Gigabyte GV-NX9600T512H-B)
Cena joj je 145 jura, sto i nije mnogo.

Mada ima Asus 3870 i Gigabyte 3870 za 150-155 jura

Pretpostavljam da su tu negde po snazi?:trust:

Poslednja izmena:
Palit 9600GT (obična, ne sonic) ili Leadtek 9600GT?

Imao sam Palit 8600 Sonic+ i za nju samo reci hvale (osim poprilicno bucnog coolera, koji sam slao i na servis i dobio novu kartu). Zeleo sam opet da uzmem Palit, zbog pozitivnog iskustva, medjutim u nedostatku njega uzeo sam pomenutog Leadteka (za iste novce). I mislim da nisam pogresio. Jest' da Palit ima vec cooler, ali je zato i bucnija (sudeci po 8600 modelu). Cak, poredeci testove, ovaj Leadtek se vise klokuje.

Zakljucak: Sta god da uzmes neces pogresiti.

Ako imas jace napajanje uzmi 3870 kasnije mozes da nabodes crosfire

Hteo sam prvo 8800GT da uzmem, pa sam onda hteo 9600GT, zato sto je jeftiniji, ali sada sam odlucio, jer imam povoljnu kombinaciju. Odustajem od 9600 GT i uzimam 8800GT.
Sada treba da odlucim od ove dve koju. Sta vi mislite?

1. GAINWARD BP8800GT-512-GS-TV-DD 512MB DDR3 (512MB)
2. ASUS EN8800GT/HTDP/1G 1GB DDR3 (1GB)

Poslednja izmena:
Uzeo sam Gainward Bliss 8800 GT 512MB GS, ali nije Goes Like Hell.
Kartica je stvarno brutalna. Na kutiji stoji upozorenje da ispod 450W nece da radi.
A tek kako je reseno hladjenje.:-devil-:

performance.gif

Najbolji dijagram ikad :d

Iste takve dijagrame je pravio ASUS... :D

Vrh Dno