Šta je novo?

Koju 4850 da kupim?

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Dakle posto moram malo da se ponovim sto se tice komp-a interesuje me koji proizvodjac Ati-a 4850 se najbolje pokazao , ako uzmemo u obzir ove proizvodjace koji su mi dostupni:

1. ATI Radeon 4850 Sapphire PCI-E 512MB/GDDR3/TV-Out/Dual DVI/HDMI/HDTV/mod FAN/256
2. ATI Radeon 4850 Palit/XpertVision PCI-E 512MB/DDR3/TV-Out/Dual DVI/HDTV/HDMI
3. ATI Radeon MSI R4850-T2D512/625MHz/1986MHz 512MB DDRIII/256Bit/DirectX 10.1/HDMI/TV Out/HDCP/HDTV/CF
4. ATI Radeon ASUS EAH4850/HTDI/512M, PCIe x16, 512 MB, DDR3, 256-bit, Radni takt GPU 625 MHz, Takt memorije 1986 MHz, 2x DVI-I, HDTV da, Video izlaz S-Video, 1x D-sub, HDMI, 2560x1600, DVI-HDMI adapter; DVI-D-sub adapter, 90-C3CGG0-J0UAY00T

Ovaj Asus je skuplji nekih 15-20 evra od Palita... Pa sta da uzmem , tj sta je najbolje od ovoga ?

Hvala puno!;)

gainward gs...posto ga svude svima preporucuju, pa i meni...

a od ovoga predpostavljam ovo pod 2. jer su karte veoma slicne gainwardovim 4850...

gainward gs...posto ga svude svima preporucuju, pa i meni...

a od ovoga predpostavljam ovo pod 2. jer su karte veoma slicne gainwardovim 4850...
Gainward bi trebalo da bude u vlasnistvu Palit-a kao zaseban brend...
Dobra stvar kod GS (osim sto je overklokovana) je da stizu sa povecanim kulerom i vrlo je tiha u radu - ne zahteva dodatne radove :)

@M3:
ja kupih xpertvision koji ti je isti djavo kao i palit. moj primerak se slabo klokuje, kuler je bucan ali i efikasan. ako ti zapadne dobar primerak moci ces da ga fino kloknes...

Imas par postova o sapphire-u pa vidi...

Ja imam sapphire, nije bucna, sa 8.10 drajverima drzim ventilator na 40, nikakvih problema, a jevtinija je od Gwrd dosta. Pogledaj 2 posta, jedan u ovom, a drugi u : Sta da kupim... , pa proceni. Nebitno koliko se koja klokuje, jer je dovoljan rad na default vrednostima, 4850 super rade na default klokovima. Klokovanjem se mozda dobije 5-10%, sto je bezvezno maltretiranje kartice. Ako hoces klokovanu po defaultu, onda lepo uzmi gainward golden sample, ocigledno je da je u klasi 4850 ona definitivno najbolja. Ali i najskuplja. Mislim da uz oko 20e doplatu na taj gs, moze da se uzme sapphire 4870.
pozdrav

osim što je gs 40ak evra skuplji od ovih nabrojanih... i ja imam istu dilemu...
Imam ih 2 komada :)
Bio sam u istoj dilemi, ali kad sam shvatio da dodatni kuler kosta 20-30e i da ova ima fabricke klokove 700/2200Mh onda sam prelomio. Verovatno nekome to nije bitno, ali meni ona vredi razlike u ceni. Ovo je resenje ubodes i ne mislis.

Jeste , aali kod ovoh dilera gainward golden sample nije 20 evra skuplja nego malo vise oko 40, tako da bih radije onda uzeo 4870. Znaci interesuje me sta je najbolje od ovoga sto sam gore nabrojao. Gledao sam malo po netu , vidim hvale Palit ali kazu da nije losh Sapphire..ufff ebem ti sta da radim... :))) izgleda da su to jedne te iste karte :)

M3 batice, imash 2500 postova, valjda si mogao da udarish jedan search, 2 iste teme bile pre 5 dana ...

Ma znam ja to dobro batice, ali ne mogu konkretno da nadjem koja karta se najbolje pokazala.... O tome se radi, ali dako se snadjem nekako ;)

Ma bilo koju da uzmes neces pogresiti,ako ti se ne svidja kuler jednostavno ga zamenis ,kupis zalman i uzivas i to ti je to,nego pozuri jer cene su pocele da skacu iz dana u dan.

evo ti onda moja preporuka, na osnovu lichnog iskustva -

Gainward ne golden. em sam mozesh da je OC-ujesh, em shto je jeftina, em sad tolko ne greje sa poslednjim katalistima, em shto dok kaze mozesh i sam da kombinujesh kuler, em shto ih Gainward radi najbolje. rachunaj da su mnogi mnogi ljudi kukali shto gainward ne saradjuje sa ATI-jem, sve do pojave 3870 Gainward-a.

Poslednja izmena:
Ja imam sapphire, nije bucna, sa 8.10 drajverima drzim ventilator na 40, nikakvih problema, a jevtinija je od Gwrd dosta. Pogledaj 2 posta, jedan u ovom, a drugi u : Sta da kupim... , pa proceni. Nebitno koliko se koja klokuje, jer je dovoljan rad na default vrednostima, 4850 super rade na default klokovima. Klokovanjem se mozda dobije 5-10%, sto je bezvezno maltretiranje kartice. Ako hoces klokovanu po defaultu, onda lepo uzmi gainward golden sample, ocigledno je da je u klasi 4850 ona definitivno najbolja. Ali i najskuplja. Mislim da uz oko 20e doplatu na taj gs, moze da se uzme sapphire 4870.
pozdrav

Ljudi zaboravljate da nemoju svi isti kriterijum za buku/tishinu. Meni naprimer Sapphire je buchan na 6% obrtaja kao shto mi je Gainward 8800GT GS bio u LOAD-u ! I ne nepreterujem. Djubre od ATI-ja se chuje i na 1% obrtaja ( smanjeno preko rive ) ali ajde da kazem da je podnoshljivo. Mada i dalje Gainward je bio tishi i hladniji.

kupis najjeftiniju i neces pogresiti. Pare za aftermarket kuler ti svakko trebaju ako ne uzmes gainward non-reference. Sve ostalo su usisivaci za mrvice, doslovce se tako cuju kad ih podesis da HLADE umesto da se ne cuju :)

Ljudi zaboravljate da nemoju svi isti kriterijum za buku/tishinu. Meni naprimer Sapphire je buchan na 6% obrtaja kao shto mi je Gainward 8800GT GS bio u LOAD-u ! I ne nepreterujem. Djubre od ATI-ja se chuje i na 1% obrtaja ( smanjeno preko rive ) ali ajde da kazem da je podnoshljivo. Mada i dalje Gainward je bio tishi i hladniji.
kazem ti PABLO, niti tvoja karta radi na 6% obrtaja, niti moja radi na 0 na koliko sam namestio (mogu da ti dam sliku ako ne verujes). izgleda da drajveri i ostali programi lose ocitavaju RPM kulera nereferentnih karti.

kazem ti PABLO, niti tvoja karta radi na 6% obrtaja, niti moja radi na 0 na koliko sam namestio (mogu da ti dam sliku ako ne verujes). izgleda da drajveri i ostali programi lose ocitavaju RPM kulera nereferentnih karti.

Znam da se nevrti na 6% :) Inache i ja sam u Rivi Stavio na 0 ali tamo u onom upustvo je pisalo da mora da se vrti na barem 1%. GPU-z detektuje da se karta vrti na 1% ( shto je naravno pogreshno ). I nemorash da postujesh slike verujem ti ;)

Poslednja izmena:
Ja sam danas na moju sapphire dual slot namontirao intelov box vent, iako se konstantno okrece na 2000 mnogo je tisi u odnosu na referentni. Prikacio sam ga na plocu da moze da se kontrolise, ali nema potrebe, tisi je od 12ica koje su dosle uz CM590

Nazad
Vrh Dno