Šta je novo?

Koju 2x1GB DDR2 800Mhz memoriju?

BlackNeo

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2004
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i7-13700KF 2.50GHz LGA-1700 + DEEPCOOL AK620 black
Matična ploča
ASUS Prime Z790-A WIFI
RAM
Kingston Fury 32GB Beast DDR5 5600MHz CL40 KIT KF556C40BBK2-32
GPU
ZOTAC ZT-A30810J-10P GeForce RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Trinity OC PCIE
Storage
SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P1T0BW / Kingston Fury 1TB Renegade M.2 PCIe M.2 2280 SFYRS/1000G / SAMSUNG 4TB 870 EVO SATA 3 2.5" MZ-77E4T0B/EU
PSU
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay GPU-850FC 850W
Kućište
BE QUIET! Silent Base 802 black
Monitor
Dell SE2717H
Miš & tastatura
Logitech MX Master + K800
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ljudi, treba mi hitno pomoc oko izbora memorije. Treba mi 2x1GB DDR2 na 800MHz, pa sta mislite sta je bolje od sledeca dva:

1. Transcend DDR2 1GB PC800/CL5 (TS128MLQ64V8J) (2kom)
2. Geil DDR2 2GB (2x1GB), 800MHz (cini mi se da je CL4 po nekim testovima na netu, nego kod nas negdje vidjeh da ima i CL5)

Isla bi na kombinaciju Core 2 Duo E6600 i Asus P5B Deluxe/WiFi. Bilo bi dobro da je ima na lageru odmah, da bih je kupio u narednim danima, pa ako moze da kazete i gdje je ima sigurno (i po kojoj cijeni - odgovara mi samo da moze da se plati preko profakture).

Zahvaljujem

Hvala druze, a da ne znas slucajno gdje je ima sigurno? Posto na vecini mjesta imaju u cjenovniku, a nemaju na lageru :(

Zavisi koji GeiL! Ja sam probao obicini Geil (onaj sa srebrnim hladnjacima) i taj Transcend i Transcend je bolji! Kod nas nema GeIL-a sa narandzastim hladnjacima!

Steta, a ja se zagrijao bas za Geil sa narandzastim hladnjacima, nahvalili su ga na netu :(

Nista nego da uzimam onda Transcend.

Vazi, zahvaljujem svima :wave:

ccc sta se sve ovde pise naranzdasti je bolji od srebrnog :) srebni je gori od transcend jetram-a :) itd itd...

Kod Geila DDR2 Value serija je sa srebrnim hladnjacima i po tradiciji value serije, nije losa, ali nikada nije bila nesto specijalno, tako da je verovatno po pisanju Nedje Transcend verovatno bolji, jer se dobro pokazao u serijama koje su do sada dolazile kod nas. Ultra serija je je Geilov vrh i ima na sebi narandzaste hladnjake i nije je bilo kod nas na trzistu.

Nedjo na cemu si testirao koliko je po tvom misljenju trans bolji, tj. na koliko su se izpruzile na max clocku, ja ih licno nisam testirao ali po tredovima na xtremu i vr-zone-u geil value (srebrni) 667 ide na 1050+, 800 ke jos vise, transcend napolju niko ni ne vozi tako da ne mogu da uporedim, al ono sto sam gledao testove po svabiji nista epohalno.

Ja evo narucio Transcend (nije JetRAM, nego TS serija, valjda je ona bolja). Nadam se da ce raditi fino, meni je dosta i na 800MHz :)

Nedjo na cemu si testirao koliko je po tvom misljenju trans bolji, tj. na koliko su se izpruzile na max clocku, ja ih licno nisam testirao ali po tredovima na xtremu i vr-zone-u geil value (srebrni) 667 ide na 1050+, 800 ke jos vise, transcend napolju niko ni ne vozi tako da ne mogu da uporedim, al ono sto sam gledao testove po svabiji nista epohalno.

Ovo ti je maximum na Transcendu sa 2.2 V, kod mene ne moze vise napona.
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=15944

a probaj ovo kod sebe ;)
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=15909

Pustite wall paper-e :), sto se tice memorija opet je i za Intela Transcend los, ako me secanje dobro sluzi ima Kingstona ili takeMS-a kod nas 667 i 533 koji mogu za slikanje skoro 1100 cl3 na Intel-u, tako da kako god okrenes mislim da je Geil bolji. Za AMD-a definitivno. Nisam 100% siguran nisam licno probao, al jedno 99.99% jesam, ako neko ima AMD-a nek potera transcende pa nek napise do koliko su dobacili.

Ali to ti na C2D platformi nista ne znachi, sem za omogucavanje veceg OC-a procesora/sistema, ko to hoce tu treba koliko toliko dobar RAM! Gde se gasish ***-e lol

Poslednja izmena:
http://www.hardware.info/en-US/productdb/bGNkaJiZmJrK/viewproduct/Transcend_DDR2667/
By and large, we are convinced that the step from DDR-533 to DDR2-667 makes sense when timing settings remain comfortably fast (Corsair). But DDR2-800 confers only minimal additional performance gains, and at DDR2-1066 the further reduction in timing settings provides little room for improvement. The price increases for these faster chips are proportionately much higher than the performance benefits they deliver.

For business applications, installing faster DDR2 DIMMs isn't cost justifiable, and even gung-ho gamers will find that the extra money pays better dividends if invested in a high-end graphics card. Either way, we recommend a big name vendor, because they invest more in the testing and validation of new products.

Poslednja izmena:
Ljudi evo meni je stigla Geil ddr2 533mhz cas4(sa sivim hladnjacima!)
2x512mb i planiram da je ubodem u Gigabyte ds4 i E6300 koji mi stizu u ponedeljak!

Ja sam se taman obradovao sto sam uspeo naci ovu mem , nemojte mi sada reci da mi nece dobro raditi u toj kombinaciji!

Nadam se da ce barem gurati 800mhz!

TakeMs 667Mhz DDR2 1GB moduli nisu dual- AMD AM2

za svaki dan mi stoje na 896mhz voltazu nisam ni pipnuo ;)

pozzz.....:wave:

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    39 KB · Pregleda: 90
E i kako tebi prosli.Ja imam 2x512 Geila DDR800 i jedan modul mi crko sinoc zbog oca.Ne trpi mnogo voltazu a ja ipak otisao previse.To mi je kad sam hteo da stignem tebe u ocu 3000+.Moram da uzmem nesto u toku sledece nedenje pa sta predlazete.

Geil nikako ne trpi voltazu, isti zakljucci, moja preporuka je Kingston 667/533 svejedno na sta naletis, mozes da prodjes sasvim solidno, a mozes i ultra vrhunski zavisno sta budu imali na sebi od cipova.

Vrh Dno