Šta je novo?

Kojim programom promeniti vreme prikaza liste oper. sistema?

bandzo

Čuven
Učlanjen(a)
10.11.2002
Poena
619
U Win 7 greškom postavljeno vreme prikaza liste operativnih sistema na multibut sistemu na vrednost 0 i označen sistem koji nije butabilan. Posledica ove greške je da sistem pokušava da podigne samo particiju koja nije butabilna. Komanda F8 sa tastature ne reaguje, instalacioni DVD sa opcijama za oporavak sistema je beskoristan i pokušao sam sa GRUB-ijem da bezuspešno rešim problem. Postoji li rešenje da vreme prikaza postavim na neku drugu vrednost (bez mogućnosti da to uradim iz Wina) ili da podesim da se butuje direktno Win 7?

dignes live linux, editujes fajl boot.ini

Iz recovery moda zar ne mozes da pokrenes BCDEdit.exe sa bilo kog od multi sistema?
Konfiguracija se cuva u binarnom fajlu, ne u text fajlu, tako da ces tesko moci da editujes to sam :(

Iz recovery moda zar ne mozes da pokrenes BCDEdit.exe sa bilo kog od multi sistema?
Konfiguracija se cuva u binarnom fajlu, ne u text fajlu, tako da ces tesko moci da editujes to sam :(

Sa Linux Fedorom ne uspevam ništa, kao ni iz recovery moda. Da li mi samo preostaje reinstalacija sitema?

To je XP-ov boot.ini, nema veze sa temom.

Problem bi mogao da rešim ako je moguće iz DOS-a da pokrenem Win 7. Da li fajl koji se zove ''winload.exe'' pokreće sedmicu i gde da ga potražim?

Novije verzije Hirens Boot CD-a imaju miniXP koji može da se podigne sa CD-a bez potrebe za instalacijom. Onda možda iz njega možeš da pokreneš BCDEdit ili neki drugi alat tog tipa.

Problem rešen iz DOS-a komandom ''bcdedit /timeout 30'' (''bcdedit'' se nalazi u ''boot'' folderu, koji je ili na ''Win 7'' particiji ili na ''skrivenoj'' particiji). Hvala svima na pomoći.

Nazad
Vrh Dno