Šta je novo?

Kojim programom konvertovati TS file u Avi???

Zoran037

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2006
Poena
320
Rezolucija je1920 x 1088 exstenzija TS kojim programom mogu da prebacim u AVI format ili da konvertujem DVD?

Nije baš jednostavna priča.
AviSynth i MeGUI.
Uradis update alatki (Options->Update) za megui.
MeGUI je moćna alatka za enkodovanje i možeš koješta da konvertuješ u njemu. Problem je jedino što nije "čarobnjak" fazon, već je donekle potrebno znanje i razumevanje šta se radi (kao i sa većinom džaba softvera).

Evo kratkog uputstva (pod uslovom da je u pitanju mpeg2 .ts fajl). Upotrebio sam moj 1080i .ts fajl, i konvertujem ga u avi od 350MB sa mp3 od 128kbps. Možeš da probaš sa varijantama ovoga da bi dobio drugačije rezultate:

Ideš na Tools -> d2v creator. Izabereš .ts fajl, markiraš "and close" i klikneš Queue. Zatim odeš na karticu Queue i klikneš Start. Malo se strpiš i prelaziš na sledeći korak.

Zatim Tools -> AviSynth script creator. Izabereš .d2v fajl
Odeš na karticu Filters i klikneš Analyse.

Kada završi (a to će da potraje) to izgleda ovako:

Sada se vratiš na karticu Options, klikneš na Auto Crop (sačekaš malo), pa zatim izabereš Resize i namestiš željenu rezoluciju.

Ako klikneš na Preview AVS Script videćeš nešto ovako:

Na kraju klikneš na save i daš ime .avs fajlu.

Sada prelazimo na audio. Pomozi se slikom, da se ne davim u objašnjavanju. Obrati pažnju na sve datalje.

Odeš na Tools->Auto Encode i otvori ti se ovakav prozor:

Tu biraš koliki treba da bude izlazni fajl i kog tipa.
Na kraju klikneš na Queue i odeš na karticu sa istim imenom. Klikneš na Start i iskuliraš nekoliko sati.

Z.

Poslednja izmena:
@Srecko31 hvala na iscrpnom objasnjenju, moram malo detaljnije da se pozabavim sa ovim.

auto gordian knot u avi, izuzetno jednostavno, odabereš .TS i pustiš konvertovanje.
http://www.autogk.me.uk/

a u dvd, mislim dvr studio.

Poslednja izmena:
kako iz .ts-a (h.264) u mkv?
ali sa izbacivanjem originalnog audia :trust:
i kasnije u mkv merge-u npr, dodam ac3 koji sam ripovao sa dvd-a i namestim sync

auto gordian knot u avi, izuzetno jednostavno, odabereš .TS i pustiš konvertovanje.
http://www.autogk.me.uk/

a u dvd, mislim dvr studio.

AutoGK ne moze da odradi posao to sam vec probao

bbf1263f1a.jpg

Inace ovde se radi o snimcima nacinjenim sa SkyStar HD karticom ni MeGUI nemoze da odradi posaao dvr studio nisam probao

AutoGK ne moze da odradi posao to sam vec probao

bbf1263f1a.jpg

Inace ovde se radi o snimcima nacinjenim sa SkyStar HD karticom ni MeGUI nemoze da odradi posaao dvr studio nisam probao

isti slucaj i kod mene sa "platoon-om" :trust: ista poruka :smash:

jedino sto ga "cita" je projectx i dvr studio ali nemam "lek" za dvr studio a projectx je pisan u javi pa mi se nesto zaglupljuje :smash:

jos da probam sa "retro" pvastrumentom :whip:

uspeo sam da uradim ovo sto sam hteo (zamena audio stream-a) tsmux-erom
i to prvo uradio demux samo video stream-a a posle dodao ac3 i namestio sync
jedini je problem sto je to i dalje .ts fajl pa ga otvara powerdvd dok za konvertovanje u .mkv izgleda mora da se "madjija" :)

@srecko31

hvala :wave:
to je u sustini to

Vrh Dno