- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 660
pojačalo je NAD C 338. deklarisano 2x50W na 8Ohm. Trenutno imam Acoustic Energy Linear One bookshelf zvučnike deklarisane za pojačala 25-120W. Ali nešto tu ne štima. Na jakom basu, jednostavno “proprde”. Nosio u servis, čovek premerio, probao sve drajvere i rekao mi da su zvučnici apsolutno ispravni. Zvučnici su moji od početka (~15 god) , nikad ništa čačkano, nikad se nije iživljavalo nad njima. Serviser mi tvrdi da je to jednostavno tako. Uprkos specifikaciji, ovi drajveri za bas/mid, po njemu, mogu da izdrže realnih ~40W. Ne savetuje promenu drajvera… kaže novi bi vrv izdržali par meseci i desilo bi se isto.
Ima li ko pouzdanu procenu koje bi to kutije bile adekvatne za ovo pojačalo a da ne koštaju bubreg ili dva
Početak ove pesme, zvučnici mogu da izdrže do ~80% snage pojačala. Preko toga, krenu da se cepaju.
Ima li ko pouzdanu procenu koje bi to kutije bile adekvatne za ovo pojačalo a da ne koštaju bubreg ili dva

Početak ove pesme, zvučnici mogu da izdrže do ~80% snage pojačala. Preko toga, krenu da se cepaju.