Šta je novo?

Koji wireless ruter uzeti?

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
trenutno imam beotel adsl tp link switch i hteo bih da uzmem bezicni ruter da ga nakacim na beotelov switch . Ne bih hteo nesto preterano mnogo novca da dajem u principu zlatna sredina . Uskoro planiram da predjem na IKOM kablovski net tako da u svakom slucaju treba bi sto komptabilniji ruter sa sto vise uredjaja.

Hvala unapred

Ja sam skoro uzeo Tp-Link WR340G za kucnu mrezu i apsolutno sam zadovoljan, nikakvih problema nisam imao do sad. Doduse jedan od razloga zasto sam bas njega uzeo je i da je jedan od jeftinijih (ako ne i najjeftiniji) koji se mogao uzeti u tom trenutku ali meni nista bolje i ne treba, ne znam kakve su tvoje potrebe.

trenutno se lomim izmedju ovih modela

TP-Link TL-WR542G Wireless Broadband Internet Router 11/54Mb/s,802.11b/g ,eXtended
Range Atheros chip,1Wan+4Lan

ASUS RT-G32 wireless router

znaci treba mi neki koji ce bez problema moci da radi sa PPoe kao i posle sa kablovskim modemom

Ja već neko vreme ispitujem razne routere . imao sam svakojakih, znaci bez lazi za nestabilne veze koje pucaju i za umrezavanje ostalih racunara sto kombinovano lan + WIFI Dlink se pokazao najboljim, NETGEAR je fensy i sladak ali malo je glup za mreze i to, a i ako imas neki problematičan net slabo se pokazao , dosta puta se zaglupi.

TP link nisam ni koristio jer je najjeftiniji a najjeftinije mi nije cilj da probam. Berklin odlični routeri...i tako dalje

Ja već neko vreme ispitujem razne routere . imao sam svakojakih, znaci bez lazi za nestabilne veze koje pucaju i za umrezavanje ostalih racunara sto kombinovano lan + WIFI Dlink se pokazao najboljim, NETGEAR je fensy i sladak ali malo je glup za mreze i to, a i ako imas neki problematičan net slabo se pokazao , dosta puta se zaglupi.

TP link nisam ni koristio jer je najjeftiniji a najjeftinije mi nije cilj da probam. Berklin odlični routeri...i tako dalje

a ti Berklin ruteri gde ima da se kupe

TP-Link WR542G koristim vec godinu i nesto, non-stop ukljucen tri racunara 90% vremena na njemu, do sada je radio bez greske!
Sada moze da se kupi za 25eur nov :)

Kod mene ispod stola takodje NetGear WGR614 v6 vec duze vreme! Radi fenomenalno, a emituje signal kroz 2 betonske ploce skroz do podruma sa gubitkom 2 crte :) Ako bas hoces nesto jeftinije, uzmi TP Link neki, pa posle dodaj extended range antenu. Pazi da na tom ruteru sto budes kupovao antena MOZE da se skine ;)

JOsh jedan plus za netgear... A iz priche znam da je i Belkin fenomenalan...

Ja dajem glas za DIR300. Skuplji je, ali sve mi se cini da je bolji od 340G. Belkin je izgleda, po pricama, sasvim ok.

Pogledaj reviewe na cnetu, mislim da su prilično Ok,mada mi se čini da oni pomalo reklamiraju Belkin

Ja imam linksys wrt54gc v3. Konektovan je na sbb modem i koristim ga na laptopu. NIKADA nijedan problem ili prekid konekcije. Jako dobra spravica.

Vec 2 godine linksys wrt54gc takodje, prvo na beotelu, sada na IKOM-u, takodje ga sa sobom nosim na put t.j. kada nisam u BGD-u (koristi se tada SBB kabal)

Sve radi super, nikakvih problema tokom celog perioda koriscenja.

Doduse uskoro ga menjam za neki sa N standardom.

i ja isto imam wrt54gc al onomad bejashe neshto skuplji pa ga zato nisam naveo. tek sad vidim da je 41e shto je odlichna kupovina. nikad nijedan problem sa tim ruterom, podeshavanja maksimalno jednostavna, domet boli glava (dodushe moja verzija ima onu dodatnu antenu, ne znam dal imaju sve)... ma vrh.

Pomoc pri kupovini rutera

Ovako, imam budjavi radius vektor i cuveni scientific atlanta modem sa samo jednim portom, i GLAVOBOLJU.
Keva hoce fejsbuk i mail i kuku majko.... Znaci treba da razdelim internet na dva racunara, a da pri tome ne bude moj upaljen sve vreme.
Kontam treba mi ruter, jer nisam siguran da bih dobio nesto sa switchom, gresim li?
Pretpostavljam da adsl ruter nece da vrsi posao.

Sta da uzmem, da se ne zeznem, uputite me, ova materija je zame spansko selo totalno....
Ako neko ima to sto mi odgovara na prodaju, slobodno moze na pm..
Puno pozdrava!

http://www.tp-link.rs/Proizvodi/Router/SOHO Router/TL-R402M.aspx
Najjeftinije resenje. Nije bezican - koristi UTP kablove za povezivanje.
Ako ISP daje dve ip adrese (u sta sumnjam), posao ce ti zavrsiti svic (jos jeftinije resenje). Ili pitaj provajdera ili da se nadamo da ce se javiti neko ko zna dali se mogu dobiti dve ip adrese.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno