Šta je novo?

Koji Wireless Adsl Router

madness99

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
319
Posto doslo vreme da menjam router pa mi treba neki savet za router koji ce biti dobar i stabilan i da ima 4lan porta i da je adsl i wireless za mob i laptop.Razmisljao sam o TP-Link TD-W8910G pa ako moze neki savet bicu zahvalan.

:wave:

Signal prodje kroz 4 zida (4 sobe) sve ukupno oko 40m + 30m dvorista i imama "good" signal na laptopu, 1 sat sam gurao dvosmerno video i audio preko skypa i nijednom nije zapelo. Koliko sam do sada isprobavao Wireless po kuci sa drugim uredjajima ovo je najbolji rezultat koji sam dobio.

Garantujem da ce signal biti odlican u bilo kom stanu, pa cak i kod prvog komsije :)

PS: Ne znam da li sam rekao, odlicno parce hardvera :)

Poslednja izmena:
Na udaljenosti nekih 50-tak metara u dvoristu sa mobom n82 imam signal nekih 80% dok sa qtek9100 nekih 40%,laptop ima signal nekih isto 80%.Sto se tice jacine u stanu ja sam prezadovoljan.Isto se mogu sloziti odlicno parce hardvera :D

Ajd da ne otvaram novi topic...
Dakle imam priliku da se dokopam jednog od ova dva rutera:

1) 2Wire HomePortal 1000HG
2) TP-Link TD-W8920G

Koristio bih uglavnom wireless, tako da mi odnos broja LAN konektora ne predstavlja nikakav cim :D Sta bi bilo bolje da uzmem??

Ajd da ne otvaram novi topic...
Dakle imam priliku da se dokopam jednog od ova dva rutera:

1) 2Wire HomePortal 1000HG
2) TP-Link TD-W8920G

Koristio bih uglavnom wireless, tako da mi odnos broja LAN konektora ne predstavlja nikakav cim :D Sta bi bilo bolje da uzmem??

Oba uredjaja su odlicna, ne bih znao da se odlucim...mozda TP-Link, odnos cena/kvalitet je odlican...

Oba uredjaja su odlicna, ne bih znao da se odlucim...mozda TP-Link, odnos cena/kvalitet je odlican...

Iz odredjenih razloga nisam jos uvek resio ovu dilemu, tako da evo me opet... :D
O 2Wire sam cuo sve najbolje, a o TP-Linku nisam cuo skoro nista osim da su TP-Link generalno super uredjaji. Ono sto me odvraca od 2Wire je sto je bulk, a cuo sam i da ponestaje ispravljaca za struju pa da ljudi moraju da se sami snalaze.
Takodje, posto cu koristiti torrente, neko mi je rekao da je vazno kakav cu ruter da uzmem, jer se oni niskobudzetni cesto zaglupljuju i gase sve konekcije... Po cenama rekao bih da ovi ne spadaju u te, ali me interesuje kakvo je ponasanje u p2p programima i tako to :D

Nightwolf - ako ti je bitno torentovanje i mnogo simultanih konekcija... 2wire je najbolji za to, prosto ni jedan uredjaj na nasem trzistu mu ne moze ni da pridje blizu sto se tice robusnosti.

Bulk jeste - sta ti smeta?? Dobijes adapter koji ide uz njega tj. radi.... e sad sto nije original 2wire ***... bitno je da je adapter nov novcat, nemacki i da moze da napaja ovu zver.

Nazad
Vrh Dno