Šta je novo?

Koji Windows na PIII?

• Začetnik teme Začetnik teme soni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Masina je sledeca: PIII(ne celeron), Chaintech OJA3(i815EP), 256 MB SDRAM, Quantum AS 20GB, D-Link mrezna....
Treba da instaliram Win pa ne znam koji bi bolje lezao ovoj masini da li Win2000pro ili WinXP? Koji ce na njoj brze raditi-ne znam koliko je ovo dovoljno za XP. Posto cu da ga umrezim sa mojom na kojoj je imstaliran WinXP da li ce biti problema sa umrezavanjem ako na gore pomenutu(PIII) instaliram Win2000. Inace umrezicu ih preko UTP kabla- moja ploca ima integrisanu mreznu(NF7) a druga, kao sto sam napisao ima D-Link DE-528CT.
Pozdrav

xp i ako ti nije problem dodaj jos memorije

slobodno XP

Koliko ti je brz taj PIII? Super je sto imas disk na 7200 ali bi leglo jos 256mb super...

Instalirao sam XP na NTFS. Disk krlja maltene bez prestanka. Tek kada sam instalirao na NTFS setio sam se da je meni na tom formatu isto disk krljao pa sam koristio FAT32. Masina radi solidno. Da li da stavim FAT32 ili ima resenja za ovo krljanje?

Broz je napisao(la):
Koliko ti je brz taj PIII? Super je sto imas disk na 7200 ali bi leglo jos 256mb super...

Poslah poruku a u medjuvremenu i ti. PIII je 800MHz@100. Malo sam ga klokovo na ~915-nisam puno cisto probno a probacu koliko moze.

Iskljuchi indexing service....sa NTFS nebi trebalo da ima bilo kakvog "krljanja po hdd-u", prelistaj starije thread-ove na tu temu. ( samo pazi, tamo cesh prochitati svakojake gluposti "za i protiv NTFS..." )

soni je napisao(la):
Poslah poruku a u medjuvremenu i ti. PIII je 800MHz@100. Malo sam ga klokovo na ~915-nisam puno cisto probno a probacu koliko moze.

Gurni mu memoriju na +33MHz.
Ja imam 733 na 6via5, sa XP-om i sve lepo radi. Ranije je bio na I815 i nikakvih problema.

Poslednja izmena:
Ma samo mu fali memorija, mada bi trebalo da radi i sa 256 pristojno ako pobijes par nepotrebnih stvari. Ja teram 2003 server na K6-III 400MHz i radi ko zmaj, doduse sa 448MB ram-a 🙂

meni je nekad davno XP radio bez ikakvih problema na duronu 650 sa 256mb sdram-a. bez ikakvih problema znaci da mu ama bas nista nije falilo, ni memorija ni cpu. naravno, nisam terao neke photoshop exibicije ili nesto slicno, vec obican office, net i po neku igricu.

ntfs je zakon za fat32 u svakom pogledu. ako mnogo krlja (1) pokusaj da ga defragmentiras, (2) moguce da si (kao neki moji drugari) napravio debilan raspored particija, pa je disk primoran da setka glavu gore dole sve vreme. klasican primer takvog rasporeda je kad covek instalira win na pocetak diska, a stavi swap file na odvojenu particiju koja se nalazi u poslednjih 1gb diska... kad se uzme u obzir da sa 256mb ram-a ima tu i tamo swap-ovanja, komp se automatski pretvara u motokultivator... 😉

Poslednja izmena:
trx je napisao(la):
meni je nekad davno XP radio bez ikakvih problema na duronu 650 sa 256mb sdram-a. bez ikakvih problema znaci da mu ama bas nista nije falilo, ni memorija ni cpu. naravno, nisam terao neke photoshop exibicije ili nesto slicno, vec obican office, net i po neku igricu.

ntfs je zakon za fat32 u svakom pogledu. ako mnogo krlja (1) pokusaj da ga defragmentiras, (2) moguce da si (kao neki moji drugari) napravio debilan raspored particija, pa je disk primoran da setka glavu gore dole sve vreme. klasican primer takvog rasporeda je kad covek instalira win na pocetak diska, a stavi swap file na odvojenu particiju koja se nalazi u poslednjih 1gb diska... kad se uzme u obzir da sa 256mb ram-a ima tu i tamo swap-ovanja, komp se automatski pretvara u motokultivator... 😉

Disk ima dve particije C: 5Gb i D:15Gb win je instaliran na C. Swap file sam fiksiro na 384 ali opet krlja. I ova masina ce da sluzi za filmove, muziku, net mozda poneka mala igrica.....
A da se disk cuje cuje se bas.

probaj defragment pa javi sta si uradio.

kad ti na kraju defragmentacije da "view report", vidi iz koliko se fragmenata sastoji taj tvoj page file.

Na veoma slicnom hardveru (samo je P3 malo o/c na 1.5) probao sam sve sto se probati moglo i zadrzao sam Windows 2003 Server (prepravljen u workstation varijantu) i SuSe 8.1 OS.

Probaj i ti !

Nazad
Vrh Dno