Šta je novo?

Koji Windows koristi te

• Začetnik teme Začetnik teme ilki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji Windows koristite

• Barbarian

Glasovi: 0 0.0%
  • Paladin

• Amazon

• Sorceress

• Assassin

• Necromancer/Druid

• Intel

Glasovi: 1 50.0%
  • Amd

• Cyrix

• WinChip

• Motorola

• Ostali

• Windows 98

• Windows 98 SE

• Windows 2000 Profesional

• Windows XP Profesional

• Windows XP Home Edition

Glasovi: 1 50.0%
  • Windows Mee:)

• Ukupno glasača
    2

ilki

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
619
Ja trenutno koristim WinXp Home Edition

A gde ti je 95 ??? 😀

Ubacuj taj WinME odmah, jer ga ja koristim 🙂

A gde je Windows 1.03 pa Windows 3.0 pa 3.1 i 3.11 🙂

ja imam jednu masinu koja mi radi pod Windows-om 3.1

Glasao sam za 98SE, jer trenutno ovo gledam iz njeag, a na drue dve masine imam ME i XP profesional.

Inace si zaboravio i OSR2 koji je po meni jedan od boljih iz serijala 9x.... (u vreme silnih verzija 95ice je bio kao bombonica🙂)

Izgleda da se narod nikad nece nauchiti 🙂

delimir je napisao(la):
Ubacuj taj WinME odmah, jer ga ja koristim 🙂

WinME sam zaboravio zato sto me je razocarao i nema pojma ,95 i 97 su vec zastareli Windowsi.

ilki je napisao(la):
WinME sam zaboravio zato sto me je razocarao i nema pojma ,95 i 97 su vec zastareli Windowsi.
E svasta cemo jos da cujemo !!!
Pa ne pitas se ti sta je tebe razocaralo i sta je po tvom misljenju zastarelo, nego si postavio poll da se drugi ljudi izraze sta koriste !!!
Kako mislis da glasamo kad nema onoga sto koristimo.I ja koristim ME kao mnogi drugi na ovom forumu i smatram da je ubedljivo najoptimalniji Windows. (namerno ne kazem najbolji, jer od MS nista nije bas dobro...)

kepa je napisao(la):
A gde je Windows 1.03 pa Windows 3.0 pa 3.1 i 3.11 🙂

ja imam jednu masinu koja mi radi pod Windows-om 3.1

Ja sam ovde naučio da se Winodws 3.xx ne tretira kao operativni sistem već kao nadogradnja MS-DOS-a 😉 .

Ko bre nema pojma? WinME!? Šta pričaš čoveče? Pazi poll nisi trebao ni da postavljaš, ako si ga već polovično postavio. Ovo bih ti odmah ctp; da sam moderator. Na sreću (tvoju) nisam 🙂 . Ne možeš da staviš 98 i 98SE, a da ispustiš ME koji je još uvek itekako aktuelan OS. Takođe izostavljanje 95/95-OSR2 je veliki propust ima ljudi koji na slabijim mašinama neće da budu mazohisti pa racionalno upošljavaju svoje resurse putem 95 OSR2 ili sl.

Ako se ne varam Win 3.11 se u udzbenicima pominje kao graficka sredina (???🙂)

A da nije OS to je deinitivno....

Eeee covek ti si gadno istripovao 😉.Ako tebe neki OS nervira to ne mora da znaci da i drugi imaju tvoje misljenje ili da ga ne koriste.Ima dosta ljudi koji koriste Me kod nas, a sigurno i onih koji su jos uvek na 95-ci.I kada sam poceo da te ispravljam da nastavim u tom tonu, i da kazem da si napravio gresku u samom naslovu.

btw. Ja sam na XP Prof-iju

Pa sve do Windows-a NT koji takodje nije pomenut i W2k i Xp-a i nisu operativni sistemi sa tog stadijuma gledanja i Win Me je takodje graficki shell za DOS samo malo bolje uradjen. 🙂
Microsoft FX

kepa je napisao(la):
Pa sve do Windows-a NT koji takodje nije pomenut i W2k i Xp-a i nisu operativni sistemi sa tog stadijuma gledanja i Win Me je takodje graficki shell za DOS samo malo bolje uradjen. 🙂
Microsoft FX

To je tačno. Ali opet sa druge strane sam Win3.1 ili 3.11 fWG se instalirao iz DOS-a, a ovde se radi o setupu na čist hard disk. to je baš banalizovanje problematike, ali je u suštini to to. Ne može se reći da je Windows Me prosta nadogradnja DOS-a (kao što bi se to eventualno moglo reći za 3.xx) iz razloga što ti za njega DOS nije neophodan. Druga je stvar što DOS ide uz njega kao sastavni elemenat operativnog sistema. Znači u paketu imaš sve što je potrebno da mašina funkcioniše. Sa Win 3.xx, a bez DOS-a (koji se posebno kupovao, za razliku od ME-a gde se za jednu cenu dobija kompaktna celina DOS-Win) ne možeš daleko...

Evo sad je i Meeee tu🙂

pozdrav:wave;

Steta sto ne moze dva puta da se glasa🙂 - dual boot Win Me/XP Pro.

Ma slazem se ja za to sto se Win Mee tice ali i dalje istu stvar boot-uju stari dobri
Io.sys i Msdos.sys koji su i dalje ustvari usavrseni dos pa se na kraju dolazi do problema sa resursima i svim ostalim sto kod Win NT W2K WinXp nije slucaj.
O tome sam govorio da je to onda ustvari isto i uz sve verzije windowsa 9x i Meeeeee dolazi kompletan dos samo sto je jedino kod Meee zakljucana opcija boot-a i restarta u Dos ali se i to uz mali patch vrlo lepo sredjuje.

i opet lutate.... hrkk

i moze li mi doticni member koji je nacheo ovaj thread reci zasto je postavio ovaj poll ?!!?!?

what`s the fu*&ng point of this ???????

:wave; to all

Ja koristim Win 98 / Win XP. Ali sam glasao za Windows 98 jer je jos uvek siguran OS koliko je to moguce. Windows XP - u treba jos vremena i prostora da bi postao bazican OS. Pre svega zbog drajvera za pratece konponente, za ove glavne uglavnom ima ali za sporedne jos fali da sami proizvodjaci izbace drajvere za njih.
Recimo meni fale drajveri za CanoScan N 640P. Jeste da imam za Windows 2000 ali ne nije to to. Zato Windowsu XP treba jos vremena tj. prostora. Ajd pa s'm t'ko. boom

'98 rula.

Nazad
Vrh Dno