Šta je novo?

Koji Windows instalirati

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Igos

Cenjen
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
169
Imam C2D 7200 @3,3 4giga memorije 960gt.
Zanima me koji windows instalirati WIN 7 vs WIN XP:wave:

Windows 7 64bit.

+1 Windows 7 64bit.

Koji tebi najvise lezi :). Ali svakako, slazem se da ides na Win 7.

Ako neko zna neka napise, razliku u velicini instalacije Win 7 Home Premium i Ultimate 64-bit? Koliko vise prostora na HDD zauzima Ultimate?

Prvo uporedi koje su sustinske razlike u ovim verzijama Windowsa.
Cemu instalacija Utm-a, ako neke opcije neces nikada koristiti.

Ne zanimaju me sustinske razlike, samo gabaritne :)

Ne zanimaju me sustinske razlike, samo gabaritne :)

Kod mene je C: sada na 50 GB a imam instaliran samo skyrim i sve pratece aplikacije koje koristim, office, playeri, sotware od uredjaja, aplikacije za rad sa dokumentima, muzikom i ostali slican sotware. Backup file svezeg windowsa sa driverima i osnovnim pratecim aplikacijama za uredjaje i medije iznosi 16.7 GB kod mene (Acronis True Image Home 2011).
20 GB je minimum requirements za W7 64bit Ultimate.
U normalnom radu moras da racunas na bar 50 GB za potpunu funkcionalnost svega instaliranog.

Poslednja izmena:
@exste
Mnogo ti zauzima Win7+Skyrim. :trust: Ja imam Win7 HP x64 + sav taj softver koji si nabrojao, + Oblivion (zauzima 8GB). Sve to zauzima 26GB, ne znam koliko Skyrim zauzima, nisam ga instalirao.

@exste
Mnogo ti zauzima Win7+Skyrim. :trust: Ja imam Win7 HP x64 + sav taj softver koji si nabrojao, + Oblivion (zauzima 8GB). Sve to zauzima 26GB, ne znam koliko Skyrim zauzima, nisam ga instalirao.

Properties C: pokazuje used space od 49,3 GB po startovanju W7 dok ako udjem na C: i selektujem sve onda pokaze 30 GB. Meni je sve radi na w7 ukljucujuci i restore point i update i hibernation...oko 17 GB je Windows folder i 13 GB svi ostali folderi... Old backup files iz Restore point funkcije uzima 7 GB i to sam izbrisao sada, Hibernation sam disable sada i oslobodio je jos 6 GB na ime toga...sada C: pokazuje zauzece od 36 GB a prilikom selekcije foldera unutar C: je ostalo na 30 GB...Skyrim folder ima 6 GB na C: ... Razlika od 36 GB do 30 GB je pretpostavljam recent backup files iz Restore funkcije, koju uvek drzim upaljenu za C pored image-a kojeg imam, nikada se ne zna, na XP-u mi je ova funkcija nekoliko puta pomogla kada nista drugo nije, u tih 6 GB je i page file i ko zna sta jos... Verovatno moze jos nesto da se iskljuci pa da padne zauzece jos malo ali to samo pokazuje da ako zelis full funkcionalnost onda dodas jos bar 13 GB ili vise na full restore sa old backup file zadrzanim i na to hibernation, obrni okreni, 40-50 GB zauzece...Vidim i na netu da ljudi uglavnom imaju ovoliko zauzece za potpunu funkcionalnost...

Poslednja izmena:
To je sasvim ok. Meni hibernation ne treba, kao ni system restore (povremeno napravim image C particije), nisam ih imao ni na HDDu, jer, sto neko rece, ako mi treba system restore znaci da je vreme reinstalaciju sistema. :D

*** meni je sistem restore dodatna sigurnost kao sto rekoh jednom me samo to spaslo na XP-u i pored image file-a i od tada ga postujem...ne reinstaliram win nikada, koristim samo image za vracanje na fresh instal, daleko mi je konfornije nego da iznova sve instaliram. Acronis ima odlican recovery manager koji napravi secure zone FAT 32 particiju gde smesti backup file (moze i na bilo koju postojecu ako necete na secure zone) a sama aplikacija se smesti u boot tj. rezervise posebno mesto na hdd-u sa kojeg aplikacija moze da se digne pre starta win-a odmah nakon boot-a, uzme malo od prostora ali zanemarljivo u odnosu na funkcionalnost koju donosi. Ovo narocito pomaze kada win totalno prsne a i ne treba aplikacija na usb-u ili cd-u kojom bi se vratio image...jedina opcija da ovako nesto rikne je da hdd fizicki prsne ...pu pu pu :D

Poslednja izmena:
Pa eto, svakako onda system restore ne treba. :p Ako je problem veliki pa mi treba sys restore, bolje da vratim neki od image-a. :)

Windows 98.

Kod mene je C: sada na 50 GB a imam instaliran samo skyrim i sve pratece aplikacije koje koristim, office, playeri, sotware od uredjaja, aplikacije za rad sa dokumentima, muzikom i ostali slican sotware. Backup file svezeg windowsa sa driverima i osnovnim pratecim aplikacijama za uredjaje i medije iznosi 16.7 GB kod mene (Acronis True Image Home 2011).
20 GB je minimum requirements za W7 64bit Ultimate.
U normalnom radu moras da racunas na bar 50 GB za potpunu funkcionalnost svega instaliranog.

Kod mene je C: 5.5 GB. Na particiji su windows 7 ultimate i jedan hd film

Poslednja izmena:
LOL aj i ja da se upisem..milenium
ova tema se javlja na svakih 2 nedelje :D

Sta kazete onda na Lindows :D

koristim samo image za vracanje na fresh instal, daleko mi je konfornije nego da iznova sve instaliram. Acronis ima odlican recovery manager koji napravi secure zone FAT 32 particiju gde smesti backup file (moze i na bilo koju postojecu ako necete na secure zone) a sama aplikacija se smesti u boot tj. rezervise posebno mesto na hdd-u sa kojeg aplikacija moze da se digne pre starta win-a odmah nakon boot-a, uzme malo od prostora ali zanemarljivo u odnosu na funkcionalnost koju donosi. Ovo narocito pomaze kada win totalno prsne a i ne treba aplikacija na usb-u ili cd-u kojom bi se vratio image...jedina opcija da ovako nesto rikne je da hdd fizicki prsne ...pu pu pu :D

Jel backup pravis nakon instalacije osnovnih drivera ili kada je bas fresh install bez icega?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno