1) DOS je fosil iz prastarih vremena i za normalno koriscenje racunara je potpuno nepotreban.Ako ti bas treba za izvodjenje nekih specijalnih operacija (osim formatiranja diska,sta jos ???),uvek mozes da podignes racunar sa diskete...cheda13 je napisao(la):Zaista nisam probao XP jos, ali imam velike primedbe na milenium.
1). Nema bitnih razlika od Win98 osim sto ti jos i ne da dos bez modifikacija (sramota)
2) Izgleda kao da je pravljen za ljude koji prvi put vide racunar, razne debilne poruke vredjaju tvoju inteligenciju.
3) Sve te slicice, animacije, kukice, kvakice nekako se coveku koji namerava da radi neki ozbiljniji posao jednostavno ne uklapaju
Pozdrav
E svasta cemo jos da cujemo !!!Pupke3 je napisao(la):Nisam mislio bash na to sto ste vecina vas napisali,nego neki su mi rekli da obratim paznju oko toga da ne dodje do nekog konflikta izmedju ploce ili nekih drugih komponenata sa windowsom.Do sada sam koristio sve windowse do 98 i ovakvih problema nisam imao,tako da ne znam sta da radim i na sta da obratim paznju.Kada sve saberem i oduzmem,najbolja vremena su bila kad smo imali 486 i neke malo jache mashine.Ukljuchish i ne mislish!
![]()
Pupke3 je napisao(la):Kada sve saberem i oduzmem,najbolja vremena su bila kad smo imali 486 i neke malo jache mashine.Ukljuchish i ne mislish!
![]()
System Restore je prva stvar koju isključim u win Me. Particioniši disk, napravi image i to je to.drapin je napisao(la):... i dodatak System Restore alatke koja me barem desetak puta spasila reinstalacije.Dakle mislim da za ozbiljan rad nema razlike dok za pocetnike svakako ME zbog System Restore-a koji bitno olaksava zivot.
Da li pravis novi image svaki dan ili barem svaki drugi treci dan?Grobar je napisao(la):System Restore je prva stvar koju isključim u win Me. Particioniši disk, napravi image i to je to.
drapin je napisao(la):Pa kao prvo piatnje OS-a nema bas neke veze sa hardverom koji imas
Pa ako je tako sto onda ne odgovoris coveku koji se OS idealno slaze bas sa njegovim duronom 850 i bas sa njegovom gigabajt plocom i naravno sta da instalira za sest meseci kad bude promenio plocu ili upgrade-ovao procesor jer naravno nece moci da koristi isti OS sa duronom i sa athlonomBroz je napisao(la):Ovo si lupio bas onako junackiPa naravno da ima veze i to najvise veze upravo sa hardverom.
drapin je napisao(la):1) DOS je fosil iz prastarih vremena i za normalno koriscenje racunara je potpuno nepotreban.Ako ti bas treba za izvodjenje nekih specijalnih operacija (osim formatiranja diska,sta jos ???),uvek mozes da podignes racunar sa diskete...
2) Kao dugogodisnji korisnik 98-ice i jednogodisnji korisnik ME-a,ne mogu da se setim ni jedne poruke specificne za ME a koju 98 nije izbacivao.Uostalom SVE poruke u Windows-ima su debilne...
3) Upotrebio sam svu raspolozivu mastu ali ipak ne mogu da razumem o cemu pricas...
LM,ne vidim prakticno nikakvu funkcionalnu razliku izmedju 98 i ME.Razlike su vrlo blage kozmeticke promene i dodatak System Restore alatke koja me barem desetak puta spasila reinstalacije.Dakle mislim da za ozbiljan rad nema razlike dok za pocetnike svakako ME zbog System Restore-a koji bitno olaksava zivot.
PravilnoPupke3 je napisao(la):Sad kad sve saberem i oduzmem,mislim da mi je najbolje da ostanem na sadasnjem windows-u (win98),dok se ne nadje neko bolje resenje ...
Ne ja image pravim dva puta dnevnodrapin je napisao(la):Da li pravis novi image svaki dan ili barem svaki drugi treci dan?
Odnosno sta radis sa npr mesec dana ili vise starim image-om,zeznes slucajno nesto pa moras da reinstaliras sa image-a,a u medjuvremenu si menjao sve i svasta i instalirao mali milion programa ? Sve ponovo setujes i instaliras ?
Zasto jednostavno kad moze komplikovano...![]()
Sad mi je jasno za¹to ti je takav user nameGrobar je napisao(la):Ne ja image pravim dva puta dnevno![]()
radus je napisao(la):Probao sam sve aktuelne OS, i po mom iskustvu najstabilniji je Win 2000, a samim tim sto je dugo na trzistu dostupni su servis packovi koji popravljaju manje vise sve uocene bagove. Tako da ako nemas neke specificnosti u hardveru i zahtevas stabilnost to je izbor za tebe. XP lepo izgleda, ima potencijala ali definitivno je jos malo preuranjeno (po meni) za njegovo ozbiljno koriscenje. Sto se tice Win 9x ako si igrac i ako ti je potrebna allround masina na kojoj ce definitivno sve da radi to je to... u svakom slucaju mozes da napravis dual boot masinu pa isprobaj sta ti najvise odgovara. Ipak je u pitanju tvoja masina i trebalo bi da ti znas najbolje sta ocekujes od nje![]()
nenik je napisao(la):E
1.) Losa drajverska podrska. Mnogi modeli modema, zvucnih kartica, TV kartica jednostavno ne mogu da se instaliraju jer windows ne dozvoljava ( stalno ponavlja istu poruku: "Windows did not find better match for your hardware then the one currently installed")
2.)Mnogi programi i codeci jednostavno ne funkcionisu kako treba, npr. DivX codec.
3.) Zauzima 1,5 GB prostora sto je nevidjeno za jedan OS
FX
Gloom je napisao(la):Svaki windows je dobar:
Na primer win 95 moze da instalira 2048 fonfova minus onoliko sistemskih koliko ih ima u startu. Ali zato nema active X i VBS tako da na netu pravi velike gluposti kad natrci na javu ili nedaj boze CSS....
Definitivno najduzi post ..... ko ga procita celog nije normalan![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari