Šta je novo?

Periferni uređaji Koji wifi6 access point? 100-120€

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

daxyco

Čuven
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
515
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi savet šta da uzmem, ubiquiti uap AC Lite je riknuo, pa bih uzeo nešto za generaciju novije, dakle wifi 6. Najlogičnije je unifi6 Lite, ali nisam isključiv pa bih uzeo i neki drugi brend. Potrebno je da bude montaža na plafonu ili zidu, poželjno Poe napajanje (imam utičnicu pored mesta gde će biti montiran ali je lepše rešenje poe). Potrebno je da bude što stabilniji rad, set and forget, da lako hendluje 20+ klijenata, da podržava vlan-ove.

Cena kod nas ili u DE oko 100-120e.

Opcije ovako na prvu loptu:
1. Ubiquiti unifi6 Lite AX1800 114e
2. TP Link EAP653 AX3000 104e
Uz ubiquiti ne dolazi poe adapter ali u slučaju da odgovara od starog, imam taj. Ruter je mikrotik hap ac2 i ne bih ga menjao, nema poe izlaz.

Ima li nešto bolje od ovoga?

Ja bih se ovako iskustveno zadržao na Ubiquiti, baš zbog "set and forget". Podesio i ostavio pre par godina tri komada u Beogradu, apdejtujem onaj kod roditelja jednom godišnje kad dođem i to je to. Ne vidim razlog da PoE adapter ne radi.

Treba mi savet šta da uzmem, ubiquiti uap AC Lite je riknuo, pa bih uzeo nešto za generaciju novije, dakle wifi 6. Najlogičnije je unifi6 Lite, ali nisam isključiv pa bih uzeo i neki drugi brend. Potrebno je da bude montaža na plafonu ili zidu, poželjno Poe napajanje (imam utičnicu pored mesta gde će biti montiran ali je lepše rešenje poe). Potrebno je da bude što stabilniji rad, set and forget, da lako hendluje 20+ klijenata, da podržava vlan-ove.

Cena kod nas ili u DE oko 100-120e.

Opcije ovako na prvu loptu:
1. Ubiquiti unifi6 Lite AX1800 114e
2. TP Link EAP653 AX3000 104e
Uz ubiquiti ne dolazi poe adapter ali u slučaju da odgovara od starog, imam taj. Ruter je mikrotik hap ac2 i ne bih ga menjao, nema poe izlaz.

Ima li nešto bolje od ovoga?
Ne treba menjati ono što provereno radi. Dakle, Ubiquiti Unifi 6.

Vrh Dno