Hvala drug... Pa koju brzinu davnloada sa ovih 5ghz mogu da ocekujem i kakva je ta frekfencija za igrice, ping itd. Posto opticnki net je 1000mbps, ali to je previse, ne ocekujem toliko.
Treba i meni za igrice isključivo, inače za druge stvari mi je dovoljan 5g.
Za VR mi je zapravo potreban (Quest 3), kada headset spojim kablom sa PC i odvrnem sve na ultra, radi skroz ok, na wifi štuca i secka na istim tim setovanjima, ne mnogo ali je osetno.
To ti pričam sve jer zavisi šta ti treba, jer recimo ako smanjim detalje i rezoluciju onda radi normalno.
Brzine nisam merio osim na kablu, tu javlja 2.3Gbps, wifi za VR je posebna priča, jer po default setovanjima na samom headsetu to je 200mbps max, ali ide to sigurno preko toga, na pc aplikaciji za Q3 wifi max je 500mbps default a može max. da se stavi na 900mbps, fora je što on sam smanjuje rezoluciju i detalje ako vidi da ne može da izgura, mada sam ja to isključio, da ne davim puno ... brzine mogu da se povećaju (default ograničenja koja sam spominjao za VR) jer kao što rekoh samo zbog toga mi zapravo i treba 6g, na kraju sam uspeo da mi ne secka a da kvalitet bude kao na kablu, iskreno pojma nemam kako jer za sada uglavnom vožnje igram pa mi kabl ne smeta, za neke druge stvari bi bolje bilo bez kabla, poenta je da je mnogo to pipavo za ono što meni treba, dosta ima setovanja i posebnih aplikacija za to itd. Ne mogu sad sa time da se zezam, ali probao sam tu antenu koja je došla uz Asus x670e Hero ploču i bolje mi radi nego 5g ruter, jer na njoj mogu da setujem 80Mhz i još neke stvari, dok na ruteru samo 20Hz, ruter je 5g, tako da ne mogu u VR ni da odaberem 6g jer ni na Windowsu ne može to da se setuje zbog toga što ethernet kabl dolazi sa rutera koji je 5g, inače na 6e bi moglo da se odabere 160Hz i onda bi brzine bile mnogo veće.
Toliko sam skapirao, možda negde grešim, nisam mnogo ni poznavao celu tu tematiku ali mi trebalo za VR pa sam toliko uspeo da saznam.
Sa 5g bi trebalo negde 800-900mbps max. da izvučeš, sa 6e nemam pojma, možda duplo.
Ping bi trebalo da ti je dobar, za igrice generalno ne znam, VR je posebna priča i ima tu dosta posla oko toga.