Šta je novo?

Koji ventilator za amd 939 socket

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Treba mi ventilator za procesor amd x2 4200+ 939, ali da bude po mogucnosti skoro necujan ili da li postoji neko vodeni hladjenje za ovaj procesor da se jos nadje za ovo podnozje cena nije bitna.

@link2rage
Jel ti treba ventilator za cpu heatsink ili kompletan kuler ? Ako ti treba da zamenis fan sa tisim moras da napises koji kuler trenutno imas i koje su mu dimenzije fana.Ako ti treba ovo drugo onda nema nista tise od pasivnog hladnjaka (Heatsink).Thermalright pravi takve.Sto se tice 120mm & 80mm ventilatora,Noctua pravi neke od najtisih.

@aca
totalni promasaj,link2rage bas navodi da mu cena nije bitna,a ti mu predlazes najjeftiniji kuler od prosecnog Titana.

djolez, koliko ima smisla davati vise od 20 evra za kuler na staroj platformi? Ne znam kako mozes da kazes da je ovaj Titan promasaj. Masivno telo, odlicno odvodi tem, tiha necujna 12-ica, temp o/c ne prelazi u loadu 52 stepena (max broj obrtaja), u idle oko 38 (min broj obrtaja ~1000).

@link2rage
Aj ako te ne mrzi navedi koji kuler trenutno koristis,posto nisi napisao nista pod "Moja masina".
Za osrednji kuler mozda Arctic Cooling Freezer 64 PRO PWM ili neki Zalman CNPS7000-Cu,a za high end Thermaltake Sonic Tower Rev.2 ili jos bolje Thermalright Ultra-120 eXtreme.
@aca
Dobar kuler se ne kupuje svaki dan,zato svi proizvodjaci povecavaju maximalno kompatibilnost za sva postojeca podnozja,a poneki (gl.Thermalright,Zalman) izbacuju specijalne retencione mehanizme da bi podrzali cak najnovija podnozja.Licno Titan ne bi uzeo ni za polkon.

Sta fali mom tonu ? Prihvati i drugacije misljenje od tvog,nije decko bez veze napisao da mu cena kulera nije bitna,nego s razlogom da preporuke ne budu ogranicene istom.It ends here for me.

Kuleri proizvodjaca tipa, zalman, thermalright su dugorocna investicija. Prema tome tu ne treba stedjeti. Jer vecina tih kulera, kao sto rece djolez, dolaze sa mehanizmima za 3-4 podnozja. Po meni je bolje uzeti neki zalman iz 7000 serije nego taj titan.

Poslednja izmena:
Znaci imam amd box kuler za 939 procesore, e sad meni treba konkretno naziv modela, ceni mi nije bitna samo da ga ne cujem kad radi

Cooler Master Hyper 212
Zalman 9700NT
TermalRight 120 Ultra Extreme.

Nista drugo!

djolez, koliko ima smisla davati vise od 20 evra za kuler na staroj platformi? Ne znam kako mozes da kazes da je ovaj Titan promasaj. Masivno telo, odlicno odvodi tem, tiha necujna 12-ica, temp o/c ne prelazi u loadu 52 stepena (max broj obrtaja), u idle oko 38 (min broj obrtaja ~1000).

Bez obzira sto je stara platforma, Isti je tip drzaca za kuler i za 939 i za AM2. Firme kao sto su Zalman, TR, CM, itd... daju mehanizme za sva aktuelna podnozja.

Meni je temperatura za mojim kulerom (vidi profil) uvek oko 30~35 stepeni. Sada mi ne radi dvanaestica koja mi izvlaci topao vazduh pa su temperature vece za oko 10 stepeni!

Meni je sve preko 45 u kucistu mnogo!!!

Poslednja izmena:
Naravno da sam imao, sreća samo 2 dana pa sam nabavio gore pomenutog Titan-a...
San Diego nije mogao stabilno na 3Ghz sa CM-om a sa Titanom i ZALMAN 7700AlCu bez problema. Čak je sa ZALMAN-om mogao 305x Mhz i najveći Sucide OC ali ne bitno...
BTW, taj gore pomenuti Titan je jeftinija verzija Venessa S modela, nema potenciometar i ima gumene kapice na vrhovima heatpipe-ova...

P.S. problem "TX-ovaca" je što uglavnom nisu probali bolje pa ovaj hvale na sve strane...

To je istina, TX je izreklamiran bas u vreme kad stanje na trzistu i nije bilo najsjajnije.Pa je onda poceo kao bestbuy pa ujedno kao i odlican kuler.Jedno s drugim ne ide.Ja imam jedan ok ali nisam odusevljen.Prvo sto je neko debelo slagao da je tih.Drugo obrada mu je veoma losa.Tek posle detaljnog poliranja pokazao se u dobrom svetlu.Probao sam da kazem dosta kulera i u tom cenovnom rangu po meni mnogo su bolji AC Freezer 64/7 i A1/i1 zavisi za koju platformu.Taj titan nisam imao prilike da vidim tako da ne mogu da ga prokomentarise.

Ipak TX moze mnogo obolje, dobro poliranje i dve highflow devetke i imas sasvim pristojan kuler.

Imam AC Freezer 64 i prezadovoljan sam. Postavio sam ga na ~1800 o/m i ne cuje se (bar ga ja ne cujem 😀).

Imam lood CPU koji na 2.7GHz na def. V ne prelazi 52C u loadu (9cm+12cm ubacuju vazduh, a 9cm izvlaci topli)

http://img255.imageshack.us/my.php?image=2007123100h02cpu1ro4.png

http://img255.imageshack.us/my.php?image=2007123100h02cpu2ls4.png

P.S. Test je radjen pri max. broju obrtaja kulera- nesto preko 2100 o/m, a i tada je tih!
Ne razumijem ljude koji kazu da BOX cooler ima prihvatljiv nivo buke.
Probao AMD BOX i Intel BOX koji dolazi uz C2D 2160 - meni smetaju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno