Šta je novo?

Koji usisivac odabrati?

Po meni je najbolje uzeti te namenjene za profi upotrebu. Skoro su neunistivi ako ih koristis samo po kuci, cak i kada usisavas, kao sto rece kolega, glet prasinu i slicno sto je smrt za motor.

rowenta_1200w_wetdry_vacuum_cl_1645838172_f943df1a_progressive.jpg

Inace imam ovakav isti kao sa slike koji je navodno pravljen za komercijalnu upotrebu, model Rowenta ru 101 wet&dry, proizveden '97. roka i dalje, ne titram ga, usisavam sve zivo, nece da crkne.

Uništio sam ga tako što sam usisavao prašinu posle gletovanja i ode motor.

Moja krivica (sad znam). :D
U zdravlju da te služi WD3.

Inače, nije tvoja krivica za prašinu od gletovanja.
Jednostavno ona je jako fina, i brzo začepi kesu/filter. A pošto se kod tih kućnih usisivača motor hladi vazduhom koji izađe iz kese/filtera, motor nije dobijao dovoljno vazduha i pregrejao se. Kod karchera i bilo kojeg ShopVac-a, motor se hladi zasebno i ako se začepi kesa/filter, slabije će vući(što je i normalno), ali će nastaviti da hladi motor punom snagom, čak i da kroz kesu ništa ne ide, jer se hladi skroz zasebnim usisom i ne možeš mu ništa 😉

Preporučujem svima mikrofiber kese iz wobyhouse, ogromne su i još bolje vuče sa njima nego sa originalnim, jako su žilave i teško ih je čak i sa namerom probiti 👍

Izgleda da su uvezli shit load ovih Mop 2 pro jer ih svi živi reklamiraju sada.

Pozdrav drugari. Vreme je da stari NEO usisivač sa vodenim filterom zamenim nečim praktičnijim. Stari usisivač i dalje radi, više od 15 godina! Ali toliko me smara sklapanje, rasklapanje i pranje usisivača. Gledao sam danas nešto kompaktnije i našao ovaj. https://gigatron.rs/usisivaci/bosch-serija-6-bgs41pow1-usisivac-bez-kese-crna-504605
Šta mislite o ovom usisivaču? I ako bi mi neko objasnio razliku između Bosch serija 4, 6, 8? Da li je to toliko bitno da bude novija serija?

Bosch serija (2,4,6 ili 8) ne označava da je nešto "novije". Serija im obično označava koliko je "fensi" uređaj. 2 je najjednostavniji i najjeftiniji i što je veći broj to znači da ima više featura, da su korišćeni možda kvalitetniji materijali i da ima više Hi Tech stvari u uređaju. Ne znam koliko je bitno za usisivač.
Recimo, mi smo uzeli veću (skuplju) seriju za rernu pošto je žena htela da ima pirolitičko čišćenje (koje nikada nije ni upotreblia), ili za ugradnu mašinu za sudove koja u seriji ispod nije imala indikator lampicu koja svetli na pod, frižider koji ima display na vratima,... Usisivač imamo serija 2 i OK je, ali ništa posebno. Kad treba nešto stvarno da usisam, uzmem onaj iz LIDL-a koji liči na veliku konzervu i koji je bučan, ali usisava sve što dohvati (i ima veliki kanister pa ga ne prazniš posle svakog čišćenja).

Pozdrav drugari. Vreme je da stari NEO usisivač sa vodenim filterom zamenim nečim praktičnijim. Stari usisivač i dalje radi, više od 15 godina! Ali toliko me smara sklapanje, rasklapanje i pranje usisivača. Gledao sam danas nešto kompaktnije i našao ovaj. https://gigatron.rs/usisivaci/bosch-serija-6-bgs41pow1-usisivac-bez-kese-crna-504605
Šta mislite o ovom usisivaču? I ako bi mi neko objasnio razliku između Bosch serija 4, 6, 8? Da li je to toliko bitno da bude novija serija?
Ja sam ga uzeo pre mesec i po dana i ok je... Nije preglasan, solidno vuče, ima komande na štapu za paljenje/gašenje i podesavanje jačine, što je praktično... Ne znam koliki je Neo, al ovaj nije baš tako kompaktan. Nastavak za usisavanje podova/parketa, drugi nastavak (turbo četka) za tepihe, treci nastavak za uske prostore i nameštaj... Posuda velika, lako se prazni... Na netu su se žalili da ima puno filtera, iskreno ja ih nisam ni prao do sada, ne znam dal je supruga.
Serija 6 označava nešto višu klasu uređaja, mislim da u seriju 6 ide nemački, tiši motor na koji daju garanciju 10 godina...

Nazad
Vrh Dno