Šta je novo?

Koji usisivac odabrati?

Ima nekoliko vrsta WD3 kao i cena.Sa kojom tačno oznakom preporučujete?
WD 3 V-17/4/20
On ti je trenutno na akciji.

Ovo oznake su sad malo promenili, pa recimo V-17 znači zapremina od 17 L.
Ovo /4/20 ne znam šta znači.

Imaš još dve oznake koje nešto znače, dodatno S je za stainless posudu (za izbegavanje) meni se na oba takva ulubile. Dodatna oznaka P je za power, tj priključak za radnu mašinu sa relejom, pa sad ako ti treba...korisna stvar.

U suštini sve je to isti usisivač, razlika u zapremini kontejnera i dodacima. Ja bih ti preporučio osnovnu verziju a dodatke kupi negde drugde(turbo četku, nastavke za auto....itd) jer je jeftinije a standardni je priključak od 35mm.

Možda ako negde ima iz starijih serija wd 3.300 na lageru, taj ima 1200-1400w motore i osetno je jači od standardnih koji su i sami prilično jaki.

Gledam da kupim novi usisivac, odluka je pala na Miele. Trenutno imam neki njihov stapni usisivac, a imao sam i ovaj obicni kom je otisao motor. Usisivaci su bili starije proizvodnje ali su usisavali mnogo bolje od ovih plasticnih igracaka sto se kod nas prodaju. Negde sam na bencu nasao da je neko preporucio jedan od ova dva usisivaca, ali nigde ne mogu naci ponovo taj post. Pa da pitam ovde, da li je ovo nesto najbolje sto se moze uzeti za nekih ~500e i koja je konkrento razlika izmedju ova dva modela?

Prilozi

• Screenshot_20240717_104548.png
    Screenshot_20240717_104548.png
    96.4 KB · Pregleda: 181

@MasterChief2

Razlika je u dodacima. Ja imam Cat&Dog C3. Radi odlično. Izvagaj šta ti od dodataka treba i kupi takav usisivač (komande na ručki, turbo četka velika, turbo četka mala, parket, filter aktivni ugalj, HEPA filter...). Nemoj bezveze da preplaćuješ, tj. da kupuješ komplet gde imaš delove koji ti ne trebaju. Btw. Gigatron ima 10% popusta vikendom ako plaćaš visa karticom

@MasterChief2

Razlika je u dodacima. Ja imam Cat&Dog C3. Radi odlično. Izvagaj šta ti od dodataka treba i kupi takav usisivač (komande na ručki, turbo četka velika, turbo četka mala, parket, filter aktivni ugalj, HEPA filter...). Nemoj bezveze da preplaćuješ, tj. da kupuješ komplet gde imaš delove koji ti ne trebaju. Btw. Gigatron ima 10% popusta vikendom ako plaćaš visa karticom
Pa u sustini treba mi za usisavanja laminata, plocica i povremeno ugaone garniture. Zivotinje u kuci nemam, tepihe isto nemam.. I mozda bi se povremeno koristio za usisavanje auta, mada to bas retko. Koji je po tebi onda najbolje uzeti? Citam ove dodatke, pola ne znam cemu sluzi

@MasterChief2
Nisam se baš udubljivao u razlike u modelima. Ja sam neko vreme bio bez tepiha i ona standardna četka radi ok posao. Za ugaonu može četka koja koji isto dođe uz svaki model (ona tri dela) ili mini turbo četka.
450830[/ATTACH]]

Ja bih uzeo najjeftiniji koji mi zadovoljava potrebe. Možda da pogledaš predloge sa prethodnih strana gde bi za manje novca dobio uređaj sličnog kvaliteta?

Prilozi

• 1721404276051.jpeg
    1721404276051.jpeg
    46.7 KB · Pregleda: 100
Gledam da kupim ovaj Karcher WD3 ali ima jedana mana koju niko ne spominje a vrlo je bitna! Naime, WD3 nema mogucnost regulisanja snage rada motora a time i snage usisa. Ne postoji potenciometar na dugmetu za paljenje pa kad ukljucite usisivac on uvek radi u maksimumu, 100%. Sta je tu problem?! Na stranu sto usisivac uvek proizvodi maksimalnu buku i kad treba i kad ne treba, veci problem je sto ne mozes da smanjis snagu usisavanja, jer kad predjes sa neke cvrste podloge ili teskog tepiha na laganu prostirku ili neki otirac taj prostirka bukvalno poleti, tj usisivac je podigne i hoce da je usisa 😅. Bukvalno je njime nemoguce usisavanje manjih laganijih prostirkei po kuci jer ih podize sa tla i uvlaci u cetku. Mnogi usisivaci nemaju potenciometar za regulisanje snage ali imaju bar onaj odušak na drsci usisivaca pa na taj odusak moze da se oduzme usisna snaga i usisa lagana prostirka-ponjava. WD3 pored potenciometra nema ni taj odusak na drsci pa je totalno nepraktican za usisavanje gde postoje lagani tepisi i prostirke, a bukvalno taj odusak imaju svi usisivaci koji su namenjeni za kucno usisavanje. Ako sam nesto prevideo neka me neko ispravi jer sam se bas zagrejao da ga kupim majci al eto sitnice koja srecu kvari.

Pa stani na pojavu i guraj četku od sebe dok je ne pređeš celu. Onda digneš vratiš do sebe pa ponovo. Ne vidim u čemu je problem, samo ne vraćaš po prostirci.

Pa stani na pojavu i guraj četku od sebe dok je ne pređeš celu. Onda digneš vratiš do sebe pa ponovo. Ne vidim u čemu je problem, samo ne vraćaš po prostirci.
Usisivac kupujem majci, zena ima preko 70 godina, tesko hoda, nije za mene..Ja bih to treso od zid..

Da to mu jeste mana.
To je prvo što je mojoj gospođi zasmetalo, pri usisavanju nameštaja. Problem rešen sa 200din na pijaci.
Mada kao što rekoh već, te i sve druge dodatke birate gde hoćete i uzimate gde hoćete jer je standardni dn35 priključak.
Mnogo važnije od dodataka (koje možete kupiti bilo gde) je sam usisivač. To je napravljeno da može da usisava šut, da radi u perionicama bez prestanka, da bude priključeno na šlajfericu, da na gradilištu preživi pakao. Za usisavanje stana ili kuće neće se ni oznojiti i trajaće večno.

Prilozi

• IMG_20240721_132241446_HDR.jpg
    IMG_20240721_132241446_HDR.jpg
    143.8 KB · Pregleda: 81
Da to mu jeste mana.
To je prvo što je mojoj gospođi zasmetalo, pri usisavanju nameštaja. Problem rešen sa 200din na pijaci.
Mada kao što rekoh već, te i sve druge dodatke birate gde hoćete i uzimate gde hoćete jer je standardni dn35 priključak.
Mnogo važnije od dodataka (koje možete kupiti bilo gde) je sam usisivač. To je napravljeno da može da usisava šut, da radi u perionicama bez prestanka, da bude priključeno na šlajfericu, da na gradilištu preživi pakao. Za usisavanje stana ili kuće neće se ni oznojiti i trajaće večno.
Cekaj, sta si ti ovde kupio na pijajaci za 200 din?! Drsku ili komplet drsku sa sve crevom od drugog usisivca, jer cini mi se da sistem kačenja drske na crevo nije bas isti kao na WD3 🤔

Cekaj, sta si ti ovde kupio na pijajaci za 200 din?! Drsku ili komplet drsku sa sve crevom od drugog usisivca, jer cini mi se da sistem kačenja drske na crevo nije bas isti kao na WD3 🤔
Samo ovu krivinu plastičnu sa oduškom što ide crevo.
Nije isto kačenje.
Ja sam crevo tu odsekao i uvrnuo ga u tu krivinu.
Tu krivinu kada kupiš, imaš unutra jedan krug u koji se uvrne crevo, čaura jedna sa kontra navojem, prvo na crevo staviš onajj poklopac-osigurač, pa uvrneš crevo u čauru, gurneš ga u krivinu/dršku i osiguraš tim poklopcem/prstenom/osiguračem.
Ja sam budala crevo tu odsekao, tek kasnije sam skontao da se i ono može odvrnuti iz originalne drške...
Sada ne znam, pogledaj po netu, ako nećeš konfekciju, umiverzalnu plastiku verovatno ima i original krivina sa oduškom karcher. Ova liči ali nije baš...

Mada se sve to može rešiti različitim papučama/četkama, ili kao što je neko predložio gurati od sebe.

Samo ovu krivinu plastičnu sa oduškom što ide crevo.
Nije isto kačenje.
Ja sam crevo tu odsekao i uvrnuo ga u tu krivinu.
Tu krivinu kada kupiš, imaš unutra jedan krug u koji se uvrne crevo, čaura jedna sa kontra navojem, prvo na crevo staviš onajj poklopac-osigurač, pa uvrneš crevo u čauru, gurneš ga u krivinu/dršku i osiguraš tim poklopcem/prstenom/osiguračem.
Ja sam budala crevo tu odsekao, tek kasnije sam skontao da se i ono može odvrnuti iz originalne drške...
Sada ne znam, pogledaj po netu, ako nećeš konfekciju, umiverzalnu plastiku verovatno ima i original krivina sa oduškom karcher. Ova liči ali nije baš...

Mada se sve to može rešiti različitim papučama/četkama, ili kao što je neko predložio gurati od sebe.
A sto se ti ne povezes sa ovima iz Karcher proizvodnje da nas sve resis muka 😂😂😂

Karcher mi deluje kao sprava koja zauzima dosta prostora u stanu ko nema neku ostavu/spajz, to me jedino malo odbija od kupovine...

Takodje... ja imam plocice u stanu i jedan tepih, eventualno jos jednu stazu ako uzmem... ne znam sta da uzmem

I da ti preporučim wd2+ to je isto kao wd3 samo niži, to mu dođe na isto...
U tom slučaju ovi miele c1, c3 pljosnati/položeni mogu na policu ili ispod kreveta (ako je viši krevet, ili u kutiju ugaone garniture, što karchera tu ne možeš staviti), a ako je prostor baš problem onda je najbolje da vam neko preporuči neki štapni ko ima iskustva, oni ubedljivo najmanje prostora zauzimaju, u bilo koje ćoše stanu kao i metla/brisko...

Prilozi

• images.jpeg
    images.jpeg
    5.5 KB · Pregleda: 36
  • krcher-wd-2-plus-v-12-4-18-c-nass-trockensauger-12-l-behlter-nass-trockensauger-krcher-wd-2-pl...jpg
    krcher-wd-2-plus-v-12-4-18-c-nass-trockensauger-12-l-behlter-nass-trockensauger-krcher-wd-2-pl...jpg
    20.9 KB · Pregleda: 66
To je dobro znati, ali ostavicu Karcher za nekad u buducnosti Boze zdravlja kad bude veci prostor, pa mozda i garaza i dvoriste kada bi i drugi nastavci mogli da dobiju iskoriscenost.

Ja citanjem teme najvise naginjem ka onom Philips FC9333 @darkonda i ima ga u radnji na T za nekih 160e sto mi je okej iskreno

Ja imam FC9333/09 (ili koja već oznaka, crveno-crni model) već par godina, zadovoljan sam, JEDINO što su se one plave "dlake" za "fino" usisavanje sa ručke prebrzo pohabale, ali čini mi se da postoji zamenski deo (cela ručka) da se kupi...

Iskreno ne želim više nikad taj dizajn usisivača da kupim,čini mi se da je takav i taj philips,liči na prethodni bosh ..

Prilozi

• Screenshot_2024-07-22-16-22-21-129_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-22-16-22-21-129_com.android.chrome.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 93
Sta je problem sa tim dizajnom?
Taj dizajn uglavnom prati usisivace sa posudom..

@Djolekg da, to je to, vrlo slično. I ja čekam da umre Philips, pa da pređem na WD3 :ROFLMAO:

Sta je problem sa tim dizajnom?
Taj dizajn uglavnom prati usisivace sa posudom..
Ja ono u životu ne bih više nikad kupio.
Neznam koliko je tad bio 15,20k din....ono ne vredi 1500 din.
Mislim da je kod tih ekoloških,onih EU standarda najveci problem filteri,a i ta smanjena snaga.
Kažem,prva 3 puta sam usisavao kad je kupljen,posle toga nije više usisavanje,vec sviranje .......
Filter na svako usisavanje mora da bude max čist,bukvalno nov nebi li usisavao šta.
Usisivač ne usisava,samo zuji,i oponaša usisavanje.
Da sam kupio 100 zamenskih filtera mozda bi druga priča bila.
Čak sam i skinuo dodatni filter jedan nebi li vuko šta,ma jok.Sva sreca crče posle par godina da se ne zlo patim.

Postoji li na trzistu usisivac, koji ima elektricnu turbo cetku, a da nije na vodu ili da je stapni, nego nesto tipa Shark navigatora? Htio sam njega da kupim medjutim vise ih nema u prodaji.
Ja ono u životu ne bih više nikad kupio.
Neznam koliko je tad bio 15,20k din....ono ne vredi 1500 din.
Mislim da je kod tih ekoloških,onih EU standarda najveci problem filteri,a i ta smanjena snaga.
Kažem,prva 3 puta sam usisavao kad je kupljen,posle toga nije više usisavanje,vec sviranje .......
Filter na svako usisavanje mora da bude max čist,bukvalno nov nebi li usisavao šta.
Usisivač ne usisava,samo zuji,i oponaša usisavanje.
Da sam kupio 100 zamenskih filtera mozda bi druga priča bila.
Čak sam i skinuo dodatni filter jedan nebi li vuko šta,ma jok.Sva sreca crče posle par godina da se ne zlo patim.
Ja evo zadnje 4 godine koristim ovaj: https://www.tehnomedia.rs/kucni-aparati/usisivac/rowenta-ro-3753.html
Vuce kao i prvog dana, gornji filter se pere redovno(1 mjesecno ako je kucno usisavanje tipa svaki drugi dan), a posto ovaj model nikako ne stedim no ga spustim i u garazu, posle takvog koriscenja odmah ga operem. Imam i drugi XXL model, ali na njemu se brze zaprlja ovaj gornji filter ispod poklopca iako se koristi iskljucivo za kucno usisavanje.

Ima li neko iskustva sa Karcher T7/1 modelom?

Poslednja izmena:
Bio sam zagrejan za WD3 ali sam posle duze analize odustao. Jeste to dobar usisivac, za te pare nema nista bolje na trzistu, ali sam shvatio da to nije usisivac za kucnu upotrebu, jednostavno nije dovoljno praktican za kucno usisavanje. Ko ima kancelarije, radionice, sa velikim površinama ok, al za usisavanje soba po kuci nije to to, ne znam ni ja. Uzeo sam ovo, mislim da je dosta prakticniji za svakodnevno kucno usisavanje

Prilozi

• IMG-de4026487032fb0e683cbe035b8ca490-V.jpg
    IMG-de4026487032fb0e683cbe035b8ca490-V.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 61
Istina je da je po malo nezgrapan, i nije baš za male prostore. Al pošto sam u kući naći će svoju primenu i za garažu, i za terasu, i za po oko kuće, i za kola.
Sve što ne bih mogao sa "običnim" usisivačem.

Ovaj mi je neobičan pošto sam pre njega imao i ja tako neki Samsung sličan tome sa slike, bio je dobar ali nežan.

Uništio sam ga tako što sam usisavao prašinu posle gletovanja i ode motor.

Moja krivica (sad znam). :D

Nazad
Vrh Dno