Šta je novo?

Koji USB Flash od 8GB?

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Potreban mi je novi USB Flash. Uzeo bih neki od 8GB. Preporucite neki dobar, po mogucstvu sto brzi za sto manje pare 🙂. Uzeo bih Kingston DataTraveler ali su oni dosta spori, pa sam se predomislio na TRANSCEND Flash 8GB JetFlash V10. Imate li neki drugi predlog?

Pazi, to sto je bilo brzih primeraka V10 koji su isli ~20MB/s za write ne znaci da ces ti ubosti takav. 🙂
Ja sam uzeo V10 i isao je svega nekih ~10MB/s, tako da Data Traveler sa svojih ~13MB/s nije tako los.

Vidi da li ima OCZ Diesel-a (bilo ga je u W*nw*n-u), on je bio oko 1900 din, a po review-ima se stvarno dobro pokazao, sa write-om od ~15-20MB/s, to je mozda i najbolje resenje. 🙂

Jednostavno, takvo je danas stanje sa fleskama, ne mozes da budes siguran sta ces dobiti, a i ne mozes da ocekujes nesto posebno za ~2000 din.

Poslednja izmena:
Da, znam. Bas sam sinoc gledao testove na onoj temi USB Flash Benchmark i vidim da postoje velike razlike. Videcu sta cu da uradim, mozda cu da uzmem neki Kingston DataTraveler, makar sam dosad sto se njih tice uvek bio siguran da ce na svakom kompu lepo da rade (da ih lepo prepozna i slicno) i nikad nisam imao problema sa mojim starim DataTravelerom od 1GB, samo sto je bio dosta spor i mali mu je kapacitet.
Hm, zanimljiv je i verbatim. Probao sam jedan od 2GB i mogu reci da nije bio nesto mnogo brzi od ovog mog starog Travelera, mada sam video neki test na ovoj navedenoj temi gde je dao solidne rezultate. Koja je cena za Verbatim 8GB?

Ne preporučujem Verbatima, crkla mi 2 komada jedan za drugim, iz različitih serija. I to previše brzo.

Jeste T3, plaćen je 2250 din. Minijaturan je, ali je čvrsta plastika tako da nema problema. Sa njega sam instalirao 7icu, sve gotovo za par minuta 🙂.

Uh, pa to je vec malo vise para nego sto sam mislio. Ipak cu ga preskociti, jer ako vec dodjem do te sume, verovatno bih dodao jos jedno 500din i kupio bih neki od 16GB koji bi nesumnjivo bio sporiji, ali duplo veci kapacitet.
Takodje mi se za taj novac malo vise svidja SanDisk Cruzer micro U3 8GB. Dosta cenim SanDisk, umeju oni dobre spravice da naprave u ovom domenu.

Da, SanDisk ima dobre USBove, imam jedan njihov od 1GB, radi već 4-5 godina bez ikakvih problema.

Kad se dolazi do većih brojki, onda se već postavlja pitanje da li uzeti neki 2,5" HDD 🙂, kao npr. dodaš još 1000 na onih 500 pa dobiješ 10x veći kapacitet (kupio sam pre par meseci 120GB 2,5" HDD za 2500 din.). Treba da vidiš za šta ćeš ga koristiti i koliko pa odluči.

Poz :wave:

Tacno tako, kad krenes vec na oko 50 eur, dobra je alternativa 2.5" HDD. Da ne pominjem za 80eur kakvih HDDova ima, sa kojim kapacitetom i naravno mogucnostima povezivanja sa kompom (eSata...)

Tacno tako, kad krenes vec na oko 50 eur, dobra je alternativa 2.5" HDD. Da ne pominjem za 80eur kakvih HDDova ima, sa kojim kapacitetom i naravno mogucnostima povezivanja sa kompom (eSata...)
Da li ima nekih 2,5 incha dislova koji imaju uz usb prikljucak i esata i da su tu sa cenom od oko 80-90 eura?

Možeš uzeti HDD+rack. XCraft 250 sam pre par meseci platio 2000 din. HDD WD 120GB 2500 din, znači za 4500 sve zajedno, a XCraft ima i eSata priključak.

Možeš uzeti HDD+rack. XCraft 250 sam pre par meseci platio 2000 din. HDD WD 120GB 2500 din, znači za 4500 sve zajedno, a XCraft ima i eSata priključak.
Za tu kombinaciju znam jer je i sam koristim.XCRAFT 360 i wd 750 gb.Ali je malo glomazna kombinacija za nosenje za svaki dan.Mene interesuje da li postoji neki 2,5 incha externi hard koji uz usb poseduje i esata prikljucak?Mislim zbog brzeg prebacivanja podataka.

Uzeo sam Kingstona Data Traveler. Nije los, zadovoljan sam. Read mu je ~23MB/s, a write nisam merio, zeznuo sam se pa sam prebacio dosta podataka na njega pre testiranja, pa me sad mrzi da bekapujem, testiram, vracam na Flash (jer ima bas puno sitnih fajlova , cak i ispod 100kb, pa bi to duuuugo trajalo) 😀

Nazad
Vrh Dno