Šta je novo?

Koji UPS?

Stiletto

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
Cao, odlucio sam da uzmem USP uredjaj da zastitim PC od variranja/nestajanja etc struje, e sad zanima me od kolko para se krecu solidni USPovi tj oni koji ce stvarno da mi zastite PC od svih napada elektro distribucije?
Inace moje napajanje je od 550W pa predpostavljam da mi treba i UPS od bar tolko?
Da li je mozda dovoljno samo da nabavim solidan Stabilizator il mi treba UPS.
Hvala unapred

Ako ti baš rijetko prekida struja bolje uzmi samo stablizator i proći ćeš sa cca 70€ a ako ipak hoćeš UPS sa AVR-om onda ćeš da prođeš sa cca 230€ tj. APC BACK-UPS RS 800VA 540W.

APC UPS RS 800VA

Da dodam i ja pitanje u vezi UPS-a. Ja imam problem sa telefonskom linijom,ide mi 2 km vazdushnim putem pored shume,najmanje sevanje ili grmljavina rezultiraju crkavanjem adsl modema a samim tim i mrezne karte... Pitanje: da li ups sta tu moze pomoci?

Za pravi udar od groma nece nista da pomogne. Ne mislim da grom udari direktno u uredjaj vec u instalaciju. Najsigurnije jeste da se izvuce kabl iz zida. Onaj produzni sa zastitom je fin ako se posle nestanka struje pusti jak napon da zastiti ali ima problem, ako se postepeno dize napon nece reagovati ni na 380V. Line-R vec dosta sigurnije regulise napon, ima i zastitu ali kao sto rekoh najsigurnije je izvuci kabl.

@gordan Hvala pogledao sam temu,i bash me interesuje da li cesh dobiti novu APC uticnicu..

A sta da radim kad nisam uvek kuci,desi mi se nekad da sam u gradu i da ne mogu da stignem da izgasim,By the way moj pc nikad ne gasim

Ja imam problem sa telefonskom linijom,ide mi 2 km vazdushnim putem pored shume,najmanje sevanje ili grmljavina rezultiraju crkavanjem adsl modema a samim tim i mrezne karte

Kako šuma utiče na to? Koji su još bitni faktori? Dužina?
Znam za slučaj gde je čoveku crklo 10ak modema. Neke veze sa lokacijom ima. Ako neko zna, može li da napiše koju reč, kako uopšte dolazi do ovog problema (indukcija->prenapon), jer nigde nisam našao o ovome.
I meni ovde na selu crkoše dva modema, ali i jedan u NS gde to ide podzemno :trust:.

Nazad
Vrh Dno