zokocx
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.02.2007
- Poena
- 465
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5900X & Noctua NH-D15S chromax.black
- Matična ploča
- Gigabyte X570 AORUS Ultra
- RAM
- G.Skill Trident Z Neo DDR4 2x16GB 3600Mhz 16-16-16-36 1T
- GPU
- MSI RTX 4080 16GB Suprim X
- Storage
- Samsung 980 Pro 1TB, 970 Evo Plus 1TB, Intel 545s 512GB SSD, Seagate 2TB HDD
- Zvuk
- Creative Inspire 5.1 P580
- PSU
- Corsair RM1000x
- Kućište
- Fractal Design Torrent RGB (Black TG Light Tint)
- Monitor
- LG 38GN950-B
- Miš & tastatura
- Logitech G402, ASUS ROG Strix Flare II Animate | Glorious Model O
- Mobilni telefon
- Realme GT2
- Pametni uređaji
- Kindle Paperwhite 11th gen.
- Pristup internetu
- Optički internet
Ovako vidima da je ova tema posvecena UPS-evima i zastite kompjutera (od iznenadjenja iz utikaca, naravno).
Odlucio sam da kupim UPS pre svega mi je bitno da ima uticnice (šuko) jer mi je potrebno i za AP napajanje pa da neradim modovanje zbog toga.
Trenutno sam bacio oko na APC Back-UPS ES BE700-GR
ili mozda MUSTEK PowerMust Office 650
Preferiram APC jer mislim da su bolji kvalitet, komp mi po proracunu vuce... (racunao na eXtreme Power Supply Calculator v2.5
) i kaze da u full-u vuce oko 270 W + monitor 40W (max).. naravno sa trenutnom garfickom , ali ipak planiram upgrade (grafa+CPU) tako da ce biti vise.
A uzgred mozda za jedno pola godine nabavim i drugi komp pa i to planiram da nakacim. Zato moje pitanje dali da se zezam sa Mustek-om (ili mozda nekim drugim) ili da moj hardware poverim proverenom APC-u.
I da sporedno pitanje kakva je to buka koju proizvodi UPS .. za ovo (APC) pise da pravi 45db na 1m ... da li je to glasno.
Odlucio sam da kupim UPS pre svega mi je bitno da ima uticnice (šuko) jer mi je potrebno i za AP napajanje pa da neradim modovanje zbog toga.
Trenutno sam bacio oko na APC Back-UPS ES BE700-GR

ili mozda MUSTEK PowerMust Office 650

Preferiram APC jer mislim da su bolji kvalitet, komp mi po proracunu vuce... (racunao na eXtreme Power Supply Calculator v2.5
) i kaze da u full-u vuce oko 270 W + monitor 40W (max).. naravno sa trenutnom garfickom , ali ipak planiram upgrade (grafa+CPU) tako da ce biti vise.
A uzgred mozda za jedno pola godine nabavim i drugi komp pa i to planiram da nakacim. Zato moje pitanje dali da se zezam sa Mustek-om (ili mozda nekim drugim) ili da moj hardware poverim proverenom APC-u.
I da sporedno pitanje kakva je to buka koju proizvodi UPS .. za ovo (APC) pise da pravi 45db na 1m ... da li je to glasno.