Šta je novo?

Koji UPS odluka/saveti?

zokocx

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poena
465
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5900X & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte X570 AORUS Ultra
RAM
G.Skill Trident Z Neo DDR4 2x16GB 3600Mhz 16-16-16-36 1T
GPU
MSI RTX 4080 16GB Suprim X
Storage
Samsung 980 Pro 1TB, 970 Evo Plus 1TB, Intel 545s 512GB SSD, Seagate 2TB HDD
Zvuk
Creative Inspire 5.1 P580
PSU
Corsair RM1000x
Kućište
Fractal Design Torrent RGB (Black TG Light Tint)
Monitor
LG 38GN950-B
Miš & tastatura
Logitech G402, ASUS ROG Strix Flare II Animate | Glorious Model O
Mobilni telefon
Realme GT2
Pametni uređaji
Kindle Paperwhite 11th gen.
Steam
https://steamcommunity.com/id/slayer987/
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovako vidima da je ova tema posvecena UPS-evima i zastite kompjutera (od iznenadjenja iz utikaca, naravno).
Odlucio sam da kupim UPS pre svega mi je bitno da ima uticnice (šuko) jer mi je potrebno i za AP napajanje pa da neradim modovanje zbog toga.

Trenutno sam bacio oko na APC Back-UPS ES BE700-GR
9001814_1.jpg

ili mozda MUSTEK PowerMust Office 650
bigimg.jpg

Preferiram APC jer mislim da su bolji kvalitet, komp mi po proracunu vuce... (racunao na eXtreme Power Supply Calculator v2.5
) i kaze da u full-u vuce oko 270 W + monitor 40W (max).. naravno sa trenutnom garfickom , ali ipak planiram upgrade (grafa+CPU) tako da ce biti vise.
A uzgred mozda za jedno pola godine nabavim i drugi komp pa i to planiram da nakacim. Zato moje pitanje dali da se zezam sa Mustek-om (ili mozda nekim drugim) ili da moj hardware poverim proverenom APC-u.

I da sporedno pitanje kakva je to buka koju proizvodi UPS .. za ovo (APC) pise da pravi 45db na 1m ... da li je to glasno.

imam APC i Musteka, Mustek riknuo posle nepune 2 god, APC ide punom parom. Inace, ne racunaj da ces moci 2 kompa na 1 700VA UPS da nakacis, meni je CS 500 jedva dovoljan za kuciste (bez CRT monitora), koje samo moze preko 200w da povuce (gledano iz samog APC powerchute programa)

Stigao mi vec UPS (APC) za sada sve izgleda ok ... bas je tezak a nadam se i mocan uredjaj.

Nazad
Vrh Dno