Šta je novo?

Koji upgrade procesora za ovu plocu?

tozovac

- P. Živković -
Učlanjen(a)
07.03.2003
Poena
755
Imam Asus-ovu plocu, izgleda neki krs, i procesor Celeron D 3,2 GHz (jos veci krs :d). Specifikacija ploce i spisak podrzanih procesora je dat ovde.
Zanima me koji procesor podrzava ova ploca a da jos ima da se kupi nov, posto je to racunar za firmu? Ono sto sam video u gornjem linku su sve stari procesori, i pretpostavljam da nemaju da se kupe novi nego polovni. Ali me zbunjuje i to sto je napisano da ploca podrzava dual core procesore. Jel to znaci da podrzava i recimo Pentium E5300, posto sam video da ima da se kupi nov? Ili neki C2D (pretpostavljam da ne)?
Ne znam, malo sam zbunjen, tako da bi mi svaka pomoc dobro dosla.

Hvala unapred! :wave:

Ne verujem da moze da radi sa tim procesorima (zbog zastarele naponske jedinice), ali ipak sacekaj odgovor iskusnijih clanova foruma :)

Uff, pa matoro je ovo, prastari VIA P4M800. Od novih cpu-a nemožeš baš ništa da bocneš tu, jedino neki stari DualCore D8xx (Smithfield) ili D9xx (Presler) koji ćeš teško naći...:trust: Šta da ti kažem, prodaj to i uzmi neki iG31 chipset koji guta baš sve od cpu-a, a cena im je 30 i neki evro....džabana...:banana:

Poslednja izmena:
Ova maticna ne moze da podrzi E5300. To je prosecor novije generacije. Ova maticna nema cak ni podrsku za DDR2. Moj savet, ako je za firmu, da kupite lepo neku Gigabajtovu integrisanu maticnu (preporuka AMD cipset), prosecor neki Athlon64 X2 DualCore i bar 2 x 1 GB DDR 3 rama.

Narvano neko vise preferira intel.

"Sve je to stvar kompromisa" - Radivoje Rokvic.

Ljudi, hvala vam puno na odgovorima, ali ja sam se zeznuo! Izvinjavam se svima. Ne radi se o gore navedenoj ploci nego o P5VD2-X. I koliko vidim, podrzava c2d procesore. E sad, vidim da podrzava E6300 koji ima da se kupi. Sta mislite o njemu, odnos cena/performanse? Ima da se kupi za 6500 din. Mada koliko vidim i nemam bas mnogo izbora opet, i ovo su stariji procesori. Ali opet je bolje.

Ljudi, hvala vam puno na odgovorima, ali ja sam se zeznuo! Izvinjavam se svima. Ne radi se o gore navedenoj ploci nego o P5VD2-X. I koliko vidim, podrzava c2d procesore. E sad, vidim da podrzava E6300 koji ima da se kupi. Sta mislite o njemu, odnos cena/performanse? Ima da se kupi za 6500 din. Mada koliko vidim i nemam bas mnogo izbora opet, i ovo su stariji procesori. Ali opet je bolje.

Džaba smo krečili....:d

G31 je za office i više nego dosta. Sa navedenim procesorom i 2 GB rama ima da šljaka godinama .... godinama :)

Evo upravo radim na toj kombinaciji u officu. Gigabyte G31 i E3200. Sve kupljeno za 65e. Odmah OC na 3,5 Ghz, *** ne može brže zbog memorije. Inače i na ovakvim krš pločama od 35e E3200 ide do 4 Ghz.

nema potrebe da klokuješ ako je za office

ma da kakav oc za office mašinu, nema potrebe. Ja bih gledao Gigabyte ili Biostar iG31 ploče iz razloga jer imaju odličan Cpu Fan Control, nebitno dal je 3pin ili 4pin spušta ga čak ispod 1000rpm, i prosto se ne čuje. Provereno, ja na poslu imam neki Gigabyte GA-G31M-ES2L i DC Celeronče E1600 sa 3pin jedva piri na 800rpm...:smoke:

I'd rather play cards then f... a woman with no tits .
Russ Meyer

da ne otvaram novu temu imam gygabyte GA-M57SLI-S4 plocu , koji procesor bi preporucili za ovu plocu? kontam da uzmem neki quad x4 ali ne znam koji , jel nikada do sada nisam imao iskustva sa amd'om .

da ne otvaram novu temu imam gygabyte GA-M57SLI-S4 plocu , koji procesor bi preporucili za ovu plocu? kontam da uzmem neki quad x4 ali ne znam koji , jel nikada do sada nisam imao iskustva sa amd'om .

Pogledaj na sajtu gigabyte-a sta mozes da stavis. Ako nemoze da primi phenom II menjaj plocu jer je velika razlika izmedju phenom I i II.

Koliko ja vidim mozes ova dva da ubodes, naravno uz ubacivanje biosa F15D.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    39.1 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
hvala druze.. izgleda da nisam obracao paznju na revizionu kolonu podrske

Kupio sam Asus-ovu G31 plocu i E5300 i racunar leti. Dobro, stari je disk ostao, pa to malo koci, ali je 15x bolje nego pre. Hvala vam svima na pomoci!
Stara ploca i procesor i jos ponesto ide u oglase ovih dana. Clanovi koji su mi pomagali oko odluke sta da kupim ce imati prednost kod kupovine, naravno ako ima zainteresovanih.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno